Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:323, Did:0, useCase: 3


Pamācība, kā skaisti nofotografēt naksnīgās debesis un Mēnesi

Redakcija
Redakcija

Šobrīd ļoti daudzi ir aizrāvušies ar fotogrāfēšanu un vēlas iemūžināt skaistumu, ko saskata apkārt. Taču ne visi zina, kā iegūt vienu vai otru fotefektu. Šoreiz iemācīsim jums fotografēt naksnīgas debesis un Mēnesi.

Pirmām kārtām jums jānosaka mēness fāzi, tā kā tai ir liela nozīme nakts fotografēšanā. Labākos kadrus var "noķert" pirmajās piecās dienās pēc pilnmēness. Tieši šādā apgaismojumā vislabāk būs redzama faktūra, tā kā sānu gaisma uzlabos ēnas garumu.

Kad noteikta mēness fāze, nepieciešams piemeklēt fotoaparātu, kura objektīva fokusa attālums ir 300 mm. Tāpat jums būs nepieciešams stabils statīvs, uz kura novietot fotoaparātu.

Fototaparāts jānoregulē sekojoši:

- kamera jāuzstāda manuālajā (rokas) režīmā,

- arī fokusēšana būs jāveic manuāli,

Pēc tam, kad fokuss uz Mēnes virsmu būs noregulēts, jāuzstāda sekojoši ekspozīcijas parametri:

- diafragma – f8–f16

- ekspozīcija ne mazāk par 1/300 sek., taču var izmantot arī garāku ekspozīciju

- matricas jūtība ISO 100-200 un pēc vajadzības jāpalielina

- fotografēšana jāveic ar pults vai taimera palīdzību, kurš ir atrodams uz katra fotoaparāta.

Tieši ISO nodrošina gaismas daudzumu, kas izies caur matricu.

Fotografējot zvaigznes, būs vajadzīga cita ekspozīcija. Taču te var pielietot nelielu vilttību- fotošopu, ar tā palīdzību vienkārši pievienojot zvaigznes naksnīgajām debesīm, kas manāmi atvieglos jūsu radošo procesu.