Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:278, Did:0, useCase: 3


Veiksmes simboli un zīmes

Redakcija
Redakcija

Veiksmes, laimes, mīlestības, harmonijas, pārpilnības u. c. enerģijas piesaistīšanai, kā arī neveiksmju atvairīšanai ļaudis kopš senseniem laikiem ir izmantojuši simbolus un zīmes. Izdevniecības Avots izdotajā grāmatā "Veiksmes simboli un zīmes" minētie simboli raksturīgi gan Rietumu, gan Austrumu kultūrai, un daudzviet tie sasaucas arī ar seno latviešu ticējumiem.
Simbolikas zināšana palīdzēs pareizi piemeklēt tādus amuletus un talismanus, kuri piemēroti tieši jums un kuru pareiza lietošana sekmēs vēlmju īstenošanos un pozitīvas pārmaiņas jūsu dzīvē.

Talismanus (priekšmetus, kas nes laimi un veiksmi) var izmantot visai dažādi. Tos var valkāt, var laiku pa laikam turēt rokās (atkarībā no talismana īpatnībām tas paņems projām negatīvo vai sniegs pozitīvo enerģiju), var novietot mājas iekšpusē vai ārpusē, var pat attiecīgo simbolu vai rūnu uzzīmēt tieši uz plaukstas.

Ieteicams izraudzīties rotaslietas ar sava talismana simbolu. Tas nesīs jums veiksmi nevis kaut kādā vienā sfērā, bet gan visā dzīvē kopumā. Vēl jo vairāk tāpēc, ka talismanu simboli, kas attēloti uz aksesuāriem (gredzeniem, cimdiem, somiņām, mobilajiem tālruņiem, zīmuļiem, brelokiem u. c.), ir viens no visizdevīgākajiem risinājumiem – šādu talismanu jūs vienmēr varat nēsāt līdzi un tas ir piemērots tieši jums.

Par talismanu var kļūt itin viss, ko vien vēlaties: lietiņa, ko uzdāvinājis mīļš cilvēks vai ko esat nopircis dienā, kura palikusi prātā kā ļoti laimīga. Bet var arī speciāli iegādāties talismanu ar kāda pasaulē visvairāk pazīstama simbola vai maģiskas zīmes attēlu.

Daži populārākie veiksmes simboli:

Pakavs

Pakavs ir viens no pasaulē populārākajiem veiksmes simboliem. Lai tas nestu veiksmi, pakavam jābūt izgatavotam no zelta, vara vai metāla un novietotam virs ieejas durvīm ar atvērumu uz augšu (kā uzskata Anglijā un Īrijā) vai arī uz leju (kā domā Austrumos, Latīņamerikā un Eiropā). Savukārt Itālijā laimes pakavs tiek piekārts tā, lai katrs, kas tam iet garām, aizskartu pakavu. Bet Meksikā valda pretējs uzskats- pakavu aiztikt nedrīkst, tieši tāpēc tas tiek piekārts augstu un izrotāts ar monētām.
Taču ir viens "bet"- visās pasaules malās valda uzskats, ka laimes pakavu nevar nopirkt; tam noteikti jābūt atrastam, ar ko mūsdienās varētu būt šādas tādas problēmas. Taču 18. un 19. gadsimtos (sevišķi Lielbritānijā) atrastam pakavam piemita milzu vērtība un pat bagāti ļaudis nekautrējās no zemes pacelt pazaudētu pakavu. Pēcāk savas veiksmes dzīvē viņi saistīja tieši ar atrastajiem pakaviem.
Tiek uzskatīts, ka pakavs savu milzu vērtību ieguvis un par talismanu kļuvis pateicoties savai formai, kas atgādina mēnesi.

Trīskāju varde

Ķīnieši uzskata, ka vardes un krupji, kas dzīvo dārzā, ir ļoti llabvēlīgi radījumi. Viņi tic, ka vardes pasargā no jebkādām briesmām un neveiksmēm, kas varētu cilvēku piemeklēt. Par īpaši labvēlīgu tiek uzskatīta trīskājainā varde, un šādus veiksmes simbolus iespējams iegādāties jebkurā ķīniešu lielveikalā Trīskājainā varde parasti tiek attēlota ar trim monētām mutē, kas simbolizē, ka tā nes zeltu mājā. Taču tikpat labi šis simbols var nozīmēt arī zelta nešanu ārā no mājas, tādēļ ir ļoti svarīgi vardi pareizi novietot. Vislabākā vieta trīskāju vardei ir parādes durvju tuvumā. Vardes skatam jābūt vērstam mājas iekšienē, lai izskatītos, ka tā tikko būtu ienākusi mājā.

Burinieks

Burinieks jau no senatnes ir bijis biznesa veiksmes simbols un tā attēls bieži vien ticis izmantots uzņēmumu logotipos, jo tas simbolizē vēju, kas nodrošina vairāk darījumu, lielāku apgrozījumu un tātad arī lielisku peļņu. Veiksmes aktivizēšanai burinieka modelis jānovieto pie ārdurvīm tā, lai tā priekšgals būtu vērsts uz mājas iekšieni. Tas tāpēc, ka simboliski kuģim ir jāceļo pie jums, nevis projām no jums. Jāņem vērā, ka burinieks, kas "ķer vēju", tiek uzskatīts par daudz labvēlīgāku nekā, teiksim, "Titānika" modelis, kas, kā mēs zinām, nogrima Atlantijas okeānā. Buras, kas ķer vēju un "piegādā jums zeltu", ir vislabvēlīgākais simbols.
Bez tam burinieka modelim jābūt piepildītam ar zeltu (monētām, zelta stieņu imitācijām utt.)

Bruņurupucis

Arī bruņurupucis daudzās valstīs tiek uzskatīts par veiksmes simbolu, kura nesto veiksmi var iegūt katrs, kas to vēlas. Tas ir viens no senākajiem un spēcīgākajiem talismaniem, kas tiek uzskatīts par dievišķu radījumu ar spēcīgām aizsargājošām spējām, solot veselību, gudrību un ilgmūžību. Ja runājam par talismana novietojumu, tas nedrīkst atrasties guļamistabā. Arī materiālam, no kura izgatavots bruņurupucis ir nozīme: metāla apzeltīts vai apsudrabots bruņurupucis lieti noderēs uzņēmuma vadītājiem- tas veicinās dažādu biznesa darījumu labvēlīgu virzību, savukārt, no keramikas izgatavots bruņurupucis būs labs talismans tiem, kas vēlas veidot veiksmīgu karjeru vai vairāk naudas.

Ērglis

Vēl viens no senām dienām nācis un lielisks veiksmes simbols ir ērglis, sevišķi ja tas attēlots lidojumā ar izplestiem spārniem vai sēžam kokā. Ērglis asociējas ar spēku, varu un autoritāti, taču tas nedrīkst izskatīties nikns un plēsonīgs.

Zelta zivtiņa

Ķīnā par pārticības un veiksmes simbolu vienmēr tikusi uzskatīta zivs, tā kā vārdiem "zivs" un "pārpilnība" ķīniešu valodā ir vienāda nozīme. Tāpēc, lai vairotu laimi ģimenē, mājā tiek novietots akvārijs ar zelta zivtiņām. Pie kam kopā akvārijā jābūt astoņām zelta vai sarkanām zivtiņām un vienai melnai, tā kā cipars 9 ir debesu un zemes harmonijas simbols. Ja kāda no zivtiņām nomirst, tiek uzskatīts, ka tās sevī uzņēmušas nelaimes, kas bija paredzētas kādam no mājas iemītniekiem. Taču par to nav jāuztraucas, vienkārši jānopērk jauna zivtiņa, ko ielaist akvārijā mirušās vietā.
Akvāriju ar zelta zivtiņām nedrīkst turēt guļamistabā, tualetē vai virtuvē, jo tad no veiksmes simbola tas pārvēršas par neveiksmi nesošu- jūs var aplaupīt vai apzagt.

Bizbizmārīte

Ir ticējums, ka kādreiz no bizbizmārītes piena (Coccinellidae) pārtikuši Dievi. Arī mūsdienās daudzi uzskata, ka atrast bizbizmārīti nozīmē laimi, bet talismans bizbizmārītes formā, atkarībā no melno punktiņu skaita uz spārniņiem, sola visdažādākos labumus: divi punktiņi simbolizē harmoniju, trīs punktiņi veicina pareizo lēmumu pieņemšanu, četri- nozīmē aizsardzību no zagļiem un laupītājiem, pieci- izaugsmi, savukārt, seši punktiņi būs labs palīgs mācībās, bet septiņi- sola veiksmi visās lietās.

Skursteņslauķis

Vai jūs, ieraugot skursteņslauķi, kādreiz esat mēģinājuši pieskarties viņa pogai? Droši vien jau, ka jā. Skursteņslauķis kā veiksmes simbols sevišķi populārs ir tādās valstīs kā Vācija, Dānija, Austrija, Norvēģija un Polija, tāpēc šeit arī mūsdienās ļoti bieži tiek dāvināti priekšmeti ar skursteņslauķa attēlu. Tas uz laimi!

Skursteņslauķis kā veiksmes simbols nāk no Vācijas. Senāk skursteņslauķa birste tika izgatavota no bērza- koka, kas ir auglības simbols. Savukārt sodrēji simbolizē uguni un siltumu, bet mitoloģijā, kā zināms, viss, kas sniedz siltumu, nes laimi. Acīmredzot, tieši tāpēc arī skursteņslauķis ir veiksmes simbols.

Pārpilnības trauks

Šis veiksmes simbols ir ļoti populārs Austrumos. Pārpilnības traukam jābūt izgatavotam no kristāla, zelta, vara vai keramikas un piepildītam ar noteiktiem atribūtiem, starp kuriem obligāti jābūt saujai zemes, saišķim ar deviņām ķīniešu monētām un īstai naudai (eiro, lati, dolāri vai cita valūta), kuras kopējā summa sastāda 988. Pārējos priekšmetus, ko ievietot traukā, var izvēlēties pēc savas gaumes un saprašanas, taču traukam jābūt pilnam līdz augšai. Pārpilnības trauka ideālā forma ir apaļa ar platu dibenu un platu kakla daļu.

Protams, ka apskatīt visus veiksmes simbolus, zīmes un talismanus vienā rakstā nav iespējams. To ir neskaitāmi daudz , atliek vien katram atrast savu īsto. Kā to izdarīt? Te jums lielisks palīgs būs izdevniecības Avots izdotā grāmata "Veiksmes simboli un zīmes", ko sastādījusi Aina Cebura.

Jautājiet grāmatu Latvijas grāmatnīcās!