Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:278, Did:0, useCase: 3


Veiksmes un veselības aromāti tavai mājai un ofisam

Redakcija
Redakcija

Aromātiem ir liela nozīme mūsu dzīvē. Tieši aromāts ir tas, kas sākotnēji rada attieksmi pret vienu vai otru telpu. Aromātu daudzveidība, kas rada pozitīvu attieksmi un komfortablu sajūtu, ir pietiekami liela, lai katrs varētu izvēlēties sev piemērātoko. Turklāt jāatgādina arī tas, ka patīkama aromāta ēteriskās eļļas ne tikai uzlabo garastāvokli, bet ir arī efektīvs ārstniecības līdzeklis. Tāpēc izmantot tās ikdienā ir divtik vērtīgi.

Katrai telpai piemēroti savi aromāti. Tie palīdz radīt telpas enerģētikai atbilstošu atmosfēru, noskaņojot mūs uz attiecīgām sajūtām vai darbībām.

Kā aromatizēt telpu

Gaisa aromatizācijai var izmantot aromlampu, aromātiskās sveces vai aromātiskos vīraka kociņus. Ja izmantosiet aromlampu, tad uz 15 kvadrātmetru lielu telpu jums vajadzēs apmēram 5 - 8 pilienus ēteriskās eļļas uz divām ēdamkarotēm ūdens.

Aromātisko sveci viegli varat pagatavot paši. Šim nolūkam aizdedziet jebkuru sveci, ļaujiet tai kādu brīdi degt, lai sāk kusts vasks. Tad sveci nodzēsiet un pakususšajā vaskā iepiliniet dažus pilienus ēteriskās eļļas. Sekojiet līdzi tam, lai eļļa netrāpītu uz sveces dakts. Ļaujiet vaskam sacietēt, tad atkal varat sveci aizdegt.

Aromātu piemērotība telpām

GUĻAMISTABA

Šeit noderēs nomierinoši aromāti, kas palīdzēs veicināt veselīgu miegu un atpūtu. Ideālajā variantā tie būs ilang ilang, roze un lavanda.

Ja jūs moka bezmiegs vai nemierīgi sapņi, izveidojiet aromātu kompozīciju no citrona un lavandas ēteriskajām eļļām.

Bet produktīvai atpūtai būs piemērots aromāts, kas sastāv no 4 pilieniem baldriāna eļļas un 5 pilieniem rožkoka eļļas.

VIESISTABA

Viesistaba ir viena no svarīgākajām telpām jūsu mājā. Šeit tiek svinēti svētki, uzņemti viesi un visbiežāk šeit satiekas visa ģimene arī ikdienā. Tāpēc šīs telpas aromātiem jāraisa dzīvesprieks un pozitīvas emocijas. Piemērotākās ētersikās eļļas viesistabai būs ciedrs, rozmarīns, greifrūts, rožkoks un citronzāle.

Varat pagatavot eļļu maisījumu no apelsīna, citrona un rozmarīna. Tas nav uzmācīgs un rada burvīgu svētku sajūtu arī ikdienā.

VIRTUVE

Virtuve, kā neviena cita telpa, pati par sevi parasti ir bagāta ar dažādiem aromātiem. Taču gadās arī tā, ka šie aromāti mums nav pārāk patīkami. Te nu atkal lielākie palīgi būs ēteriskās eļļas. Virtuvei piemērotākās ir piparmētras, melisa, baziliks, krustnagliņas, kanēlis, majorāns.

Varat arī izveidot aromātu kompozīciju no citrona, ģerānijas, piparmētras, rozmarīna un bazilika ēteriskajām eļļām, ņemot no katras pa vienam pilienam.

Lai novērstu nepatīkamas smakas, pagatavojiet sekojošu eļļu maisījumu: 5 pilieni krustnagliņu un 4 pilieni citrona. Var arī izmantot parastu malto pupiņu kafiju. Tādā gadījumā 1 ēdamkarotei maltas kafijas jāpievieno 3- 4 pilienus jebkuras citraugu ēteriskās eļļas. Pēc 15 minūtēm nepatīkamās smakas virtuvē būs pazudušas.

Jāpiebilst, ka virtuve ir arī vieta, kur reizi pa reizei saimniecēm gadās pa kādai nepatīkamai traumai. Tāpēc būtu labi, ja pie rokas vienmēr būtu eikkalipta vai lavandas eļļa, kas ir lielisks līdzeklis pret apdegumiem. Savukārt, ja gadās iegriezt pirkstā, palīdzēs kajaputa ēteriskā eļļa.

Bet trauku aromatizācijai varat izmantot citronu, kanēli, rozmarīnu vai piaprmētru, pievienojot dažus pilienus trauku mazgāšanas līdzeklim.

OFISA TELPAS

Darba vietā, pirmām kārtām, jārada atmosfēra, kas palīdz būt enerģiskam, darbīgam, koncentrēties uz rezultātu sasniegšanu. Šim nolūkam būs piemērots sekojošs maisījums: 4 pilieni neroli eļļas, 4 pilieni citrona eļļas, 2 pilieni salvijas eļļas un 1 piliens rožu eļļas.

Lai paaugstinātu darbaspējas, izmantojiet vībotnes, egles, citrona, rožu, priedes, tējaskoka, eikalipta, leizeju, kadiķa, mārsila, apelsīna ēteriskās eļļas.

PRIEKŠTELPA jeb KORIDORS

Šī ir pirmā telpa, kurā nokļūstam, kad pārnākam no darba mājās. Tāpēc, saprotams, ka aromātam šajā telpā jābūt patīkamam. Tādam, kas radītu vēlmi iet arī dziļāk mājā.

Visvairāk priekštelpai piemērotie aromāti būs apelsīns, citrons, bergamote, lavanda, priede.

Pamēģiniet eļļu maisījumu, kas pagatavots pēc sekojošas receptes: 4 pilieni kanēļa, 1 piliens eikalipta un 2 pilieni citrona eļļas. Vai arī samaisiet citrona eļļu ar timiāna vai priežu eļļu vienādās devās.

VANNAS ISTABA

Vannas istaba ir attīrīšanās telpa, tāpēc gaisam tajā vienmēr jābūt svaigam. Bieži vien aromāts šajā telpā atkarīgs no tā, kādas aromātiskās piedevas jūs lietojat vannošanās laikā. Bet, ja gribat, lai procedūras, ko veicat vannasistabā, ir arī atveseļojošas, neaizvietojami būs eikalipta, ciedru, egles, citrona, rozmarīna, citrona, sandalkoka, kadiķa un bergamotes aromāti. Savukārt, ja vēlaties atpūsties, atslābināties un atjaunot spēkus, izvēlaties apelsīna, rozes, lavandas, jasmīna un tējaskoka ēteriskās eļļas.

Lai jūsu dzīvē netrūkst burvīgu un uzmundrinošu aromātu! Veiksmi jums visās vietās un lietās!

Iveta Apškrūma, sertificēta fen šui speciāliste