Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:14, Did:0, useCase: 3


Kā pareizi ēst, vadoties pēc Mēness dienām

Redakcija
Redakcija

Cilvēkam savas slimības iemeslus nevajadzētu meklēt savā ķermenī, bet gan nepareizā un destruktīvā dzīves veidā, bieži vien negatīvā konkurences domāšanā, bailēs un alkatībā.Daudzi mazi un lieli organisma traucējumi un slimības aizsākas arī no nepareizas ēšanas.

Paruna “tu esi tas, ko tu ēd” satur zināmu daudzumu patiesības. Jebkurš vienveidīgs ēdiens, jebkura diēta, izņemot tās, kuras nepieciešamas noteiktas slimības ārstēšanai, nes tikai ļaunumu. Vienveidība – tas ir slikti, pat, ja ēdiens ir ļoti veselīgs.

Vai mums ir labvēlīgs kāds ēdiens vai nē – par to ir “atbildīgas“ Mēness fāzes. Pie augoša Mēness un vienmēr pie vienādiem ēšanas ieradumiem mums arvien biežāk rodas smaguma sajūta vēderā un mēs ātrāk uzkrājam liekos kilogramus, nekā pie dilstoša Mēness. Bet pie dilstoša Mēness var ēst nedaudz vairāk, nekā parasti, tajā pašā laikā nepieņemoties svarā.

1. Mēness diena

Par šo Mēness dienu mēdz teikt: „Ko sēsi, to pļausi.” Pirmā Mēness diena vislabāk piemērota savas ēdienkartes plānošanai visam mēnesim. Uzmanīgi jāapzina savs fiziskais un emocionālais stāvoklis. Vēlams noskaidrot, kādi vitamīni pietrūkst organisma pilnvērtīgai funkcionēšanai, tad arī izlemiet, kāda uztura sistēma jums būs vispiemērotākā. Tāda pieeja dos organismam iespēju dzīvot saskaņā ar dabas ritmiem, kas ļaus jums pasargāt sevi no pēkšņiem slimību saasinājumiem.

Pirmkārt jāatturas no alkohola, kafijas, stipras tējas lietošanas, jo šajā periodā notiek dabiska organisma noregulēšanās visam mēnesim. Taču, ja uzturā izmantojiet iepriekš minētos dzērienus, tad variet rēķināties ar to, ka tie ne tikai neļaus organismam pareizi noskaņoties gaidāmajam mēnesim, bet arī var izraisīt nopietnus traucējumus jūsu ķermeņa bioloģiskajā programmā uz visu turpmāko dzīvi, jo visam, kas darīts šajā Mēness dienā, ir karmiska nozīme.

Tāpat šajā dienā nebūtu vēlams ēst gaļu un jebkuru rupju un smagu barību. To varētu izskaidrot ar to, ka pirmajā Mēness dienā organismā pastiprināti notiek sāļu un to nogulu (akmeņu) veidošanās. Šim laikam ideāli piemērots veģetārais ēdiens.

Šai dienā ieteicams atzīmēt tās Mēness dienas, kurās jūs vēlētos veikt organisma attīrošas procedūras, un izplānot mēnesi tā, lai pārietu tajās vienmērīgi un harmoniski, nevis asi un pēkšņi.

2. Mēness diena

Otrajā Mēness diennaktī, tāpat kā pirmajā, vēlams atturēties no alkohola, gaļas un rupjas barības. Mazās devās var dzert kafiju, tomēr ne stipru.

Veselībai bīstami šajā periodā ir pārēsties vai, kārtīgi ēdot, nesasmalcināt barību. Tas var izraisīt sāļu uzkrāšanos, kas var veicināt artrīta veidošanos, izsaukt sāpes kaulos.

Otrajā Mēness dienā labāk lietot vieglu barību, jo šajā dienā iespējama saindēšanās un neparedzama reakcija, pat ēdot jums zināmus produktus. Atcerieties, šobrīd – jo vienkāršāks uzturs, jo labāk!

Svarīgi neiekrist arī otrā galējībā – nekādā gadījumā nemērdējiet sevi badā! Pacentieties iet pa saprātīgo zelta vidusceļu – ēdiet maz, taču kalorijām bagātu pārtiku.

Šajā laikā ideāli uzturā lietot riekstus, sausos augļus, rozīnes, dārzeņus un svaigus augļus.

Viens no bīstamākajiem momentiem var rasties, izmantojot nedabiskus produktus vai pusfabrikātus – dažādas kūkas, hot-dogus, veikala picas utt., tas viss var izraisīt nopietnas negatīvas sekas, ieskaitot pat stipru saindēšanos.

Atcerieties: izvēloties pareizu diētu, nepieciešams ņemt vērā tieši sava organisma prasības pašreizējā periodā, nav vērts izvēlēties to vai citu ēdienu tikai tāpēc, ka tā pašreiz ir modē, vai tāpēc, ka kāds paziņa ar to guvis zināmus rezultātus. Katrs cilvēks ir neatkārtojams, un vispārējas rekomendācijas, kas paredzētas kādam „vidējam” indivīdam, vai arī jebkura personīga pieredze nedos vēlamo efektu.

Otrajā Mēness dienā organisms pats pasaka priekšā, kas viņam nepieciešams vai kas kaitē. Ieklausieties sevī, uzticieties savai intuīcijai, un, ja kāda garša vai smarža izsauc jums nepatīkamas izjūtas, labāk izslēdziet šo produktu no uztura vismaz uz mēnesi. Un otrādi – ja kaut ko ļoti gribas, tātad jūsu organismam tā trūkst, un nav svarīgi, vai tas ir kaitīgs vai nē. Protams, galvenais, nesajaukt intuīcijas balsi ar acumirklīgu iegribu. Neejiet savu vājību pavadā!

3. Mēness diena

Šajā Mēness dienā ieteicams uzturā lietot ēdienus, kas satur lielu daudzumu asu garšvielu (čili, melnos piparus, krustnagliņas, ingveru, sinepes, mārrutkus, ķiplokus, baziliku, kanēli u.tml.). Šajā Mēness dienā uzturā var iekļaut jau gaļas ēdienus. Turklāt priekšroka dodama „aktīva” dzīvnieka, piemēram, aitas gaļai, bet nekādā gadījumā liellopa („lēna” dzīvnieka) gaļai.

Ar putnu gaļu trešajā Mēness dienā ir tā – ja jūtat vajadzību pēc tās, ēdiet, ja ne – labāk atturēties.

Tā kā šis jaunais Mēness periods ir aktīvu darbību laiks, tad jebkāda attīrīšanās prakse ir stingri noliedzama, jo, to veicot, organismam jāatrodas zināmā sedatīvā stāvoklī, bet tas šajā laikā ir pārlieku (dažā ziņā pat agresīvi) aktīvs.

Attīrošu procedūru veikšana trešajā Mēness dienā var izraisīt būtiskas slimīgas parādības, pat letālu iznākumu.

4. Mēness diena

Ceturtajā Mēness dienā uztura lauvas tiesu vēlams atvēlēt dārzeņiem un salātiem. Ēdienam jābūt sātīgam, bet ne treknam.

Šobrīd galvenais – izņemt no savas ēdienkartes neviennozīmīgus produktus, tas ir, tādus, kas izraisa alerģiju vai nevēlamu reakciju. Nekādā gadījumā nedrīkst lietot nedabiskas izcelsmes produktus.

Kristiešu mistiskā skola stingri aizliedz šajā dienā ēst produktus, kurus līdz tam neesat lietojuši, lai cik tie būtu kārdinoši. Labāk pagaidiet dienu un tad pamēģiniet, jo tie, pilnīgi iespējams, var izsaukt saindēšanos.

Ceturtajā Mēness dienā ieteicamas zāļu tējas no sedatīvajiem augiem, piemēram, melisas, kumelītēm, piparmētras.

5. Mēness diena

Šī ir vienīgā diena visā mēnesī, kad jebkura barība „sadeg” bez atlikuma, pilnībā pārvēršoties audos. Jāatceras, ka piektajā Mēness dienā lietotais uzturs kļūst par daļu no mums, tāpēc, pirms iebaudīt to vai citu ēdienu, aizdomājieties – vai vēlaties, lai fabrikas picas daļa kļūtu par jūsu organisma daļu un lai jūsu šūnas sastāvētu no alus.

Te der atcerēties zināmos vārdus: „Mēs esam tas, ko mēs ēdam.” Šajā diennaktī uzmanīgi un rūpīgi atlasiet produktus uzturam. Nebūtu vēlams ēst pārāk rupju un kairinošu ēdienu. Jālieto viegli ēdieni, nevis viss pēc kārtas. Vairāk piena produktu. Ieteicams iztikt bez gaļas. Jāēd daudz augļu un dārzeņu.

Nekvalitatīva, jums nepiemērota barība var izraisīt vemšanu.

Vēlams atturēties arī no konservētiem produktiem, sālītiem un skābētiem dārzeņiem.

Piektajā Mēness dienā pārmaiņas notiek organisma vissmalkākajā līmenī, un, ja tajā iejaucas, lietojot smagu barību, organisma spēki pirmām kārtām tiks veltīti nevis transformācijai, bet gan barības pārstrādāšanai un sārņu izvadīšanai, kas, protams, var izsist no ierindas enerģētiskās un imūnsistēmas darbu un izraisīt ļoti smagas saslimšanas.

Šajā dienā nav ieteicama badošanās, jo piektajā Mēness dienā tas var negatīvi ietekmēt kaulu struktūru.

Šajā dienā jāēd līdz sātam, bet priekšroka dodama vieglai barībai un vairāk jādzer ūdens. Uzturā noder piens un biezpiens

6. Mēness diena

Šai Mēness dienā vēlams no ēdienkartes izslēgt pienu un piena produktus, jo šajā dienā aktivizējas ūdens stihija un var rasties pārāk daudz gļotu.

Ieteicams atturēties arī no alus lietošanas, jo šajā dienā nieres ir diezgan novājinātas, bet alus dzeršana var izraisīt negatīvu reakciju, kas parasti ir iemesls nopietnai nieru saslimšanai.

Tomēr nedrīkstētu pārspīlēt ar šķidrumu vai samazināt ūdens lietošanu, jo tas šobrīd organismā ir pietiekams. Lieks ūdens daudzums sestajā Mēness dienā var izraisīt stipru tūsku. Pārtikā lietojamai barībai jābūt maksimāli vieglai.

No organisma attīrošām procedūrām vēlams atteikties.

7. Mēness diena

Septītajā Mēness dienā organismam ļoti noderīgi ir augļi, kas nav zemē audzēti, vairāk ieteicami - āboli, dateles, saldie ķirši, aprikozes, vīnogas u.c.

Šajā dienā ļoti svarīgi atteikties no gaļas un olām. Tās var veicināt organisma „pārslodzi”, jo caur to jau tāpat plūst ļoti spēcīga Mēness enerģijas straume.

Septītajā Mēness dienā der dažādas zāļu tējas. Ja to nav, var lietot zaļo tēju, no melnās labāk atteikties.

Pārējā ziņā pārtikas ēdienkarte var būt visdažādākā, galvenais – mazāk rupjas barības, vairāk augļu un aromātisko zāļu.

8. Mēness diena

Astotajā Mēness dienā vislabāk pabadoties un iedot savam organismam atslodzi. Ja tas nešķiet patīkams, tad līdz nākamajai Mēness dienai labāk lietojiet veģetāru uzturu un, protams, atturieties no alkohola un smēķēšanas.

Dažas astroloģijas skolas astotajā Mēness diennaktī iesaka ēdienkartē iekļaut un gatavot ēdienus ar sarežģītu sastāvu, tādus kā borščs, salāti, ragū u.c. Dienas laikā ieteicams mazliet pabadoties, var izdarīt zarnu trakta tīrīšanas procedūras. Laba diena zāļu gatavošanai, sevišķi tādu, kas palīdz pie kuņģa kaitēm.

9. Mēness diena

Devītajā Mēness dienā nebūtu vēlams nomēģināt kādus jaunus un jums nezināmus produktus, lai arī kā tas jūs kārdinātu tos pagaršot, jo organisms pārāk asi reaģēs uz katru jauninājumu. Šai Mēness dienā vēlams atteikties no gaļas un sēņu ēdienu lietošanas, jo šoreiz tas ir neviennozīmīgs produkts, un pat pilnībā ēdamas sēnes var izraisīt saindēšanos.

Devītās Mēness dienas barībai jābūt pēc iespējas vienkāršākai. Pat labi zināmi produkti dažreiz var izraisīt nevēlamu organisma reakciju. Izslēdziet no ēdienkartes jebkurus sarežģītus ēdienus, kā arī mākslīgas izcelsmes produktus – dažādus dzērienus („Coca-cola”, „Fanta” u.c.), kūkas u.c. Labāk izvēlieties biezputras no veseliem graudiem. Nekādā gadījumā nevajadzētu pārēsties, jo tas ir bīstami. Jāuzmanās arī no alkoholisko dzērienu lietošanas.

10. Mēness diena

Šajā dienā galvenais nav, ko ēdat, bet gan – ar ko esiet kopā. Ēdienkartē var iekļaut praktiski visus produktus. Tomēr pacentieties vismaz pusdienas paēst pie viena galda kopā ar ģimeni.

Protams, jāievēro norma – nepārēsties un nelietot lieku daudzumu alkohola.

Ļoti noderīgas šobrīd ir zāļu tējas, kā arī sakņu zupas un viegls dārzāju ragū. Organismu labi ietekmē ūdens procedūras, pirts un badošanās. Vairāk ieteicams dzert «sudraba» ūdeni vai minerālūdeni.

11. Mēness diena

Dažādas astroloģijas skolas par šīs Mēness dienas ēšanas īpatnībām izsaka atšķirīgus viedokļus. Vieni uzskata, ka barībai jābūt ar augstu kaloriju saturu, jo organisms, aktīvi darbojoties, patērē daudz spēka. Otri paliek pie tā, ka uzturā jābūt daudz ēdieniem no veseliem graudiem, bet ideālā variantā var arī pabadoties, jo vienpadsmitajā Mēness dienā notiek aktīva attīrīšanās un cauri cilvēkam plūst spēcīga enerģētiska straume.

Tomēr taisnība ir tiem, kuri izvēlas zelta vidusceļu. Jāieklausās savā organismā un jāseko tā vēlmēm. Ja jūtat, ka nepietiek spēka aktīvām darbībām –vairāk ēdiet kalorijām bagātu barību, ja jums ir smaguma sajūta – nedaudz pabadojieties, dzeriet vairāk augļu un dārzāju sulas vai ēdiet augļus. Nedrīkst lietot alkoholu.

12. Mēness diena

Divpadsmitajā Mēness dienā ieteicams lietot daudz šķidruma (dzert augļu sulas, izņemot ābolu). Vēlams arī dzert atkrēpojošus zāļu novārījumus! Šajā Mēness dienā jāatsakās no rupjas un smagas barības, olām un zivīm, pilnīgi nevēlama ir gaļa, alkohols un nikotīns, jo tie nodara jūsu organismam nelabojamu kaitējumu. Piemēram, var minēt šādu faktu: 100 g degvīna iznīcina trīsdesmit dienu meditācijas rezultātus. Tas ir, visa informācija, ko šūnas uzņēmušas garīgo vingrinājumu laikā, tiks pilnībā izdzēsta un jums būs jāsāk viss no jauna. Par labu nāks rieksti, sēkliņas, augu eļļas.

Divpadsmitā Mēness dienā badoties nav ieteicams.

13. Mēness diena

Šajā Mēness dienā var uzņemt daudz barības, jo ķermenī notiek atjaunošanās process. Tāpēc ļoti labi veltīt uzmanību sev: apmeklēt saunu, izmantot visus iespējamos kosmētiskos līdzekļus, lietot pēc iespējas vairāk veselīgu pārtiku – tie tiks lieliski uzņemti organismā. Enerģija, asinis, derīgas vielas – viss lieliski cirkulē organismā.

Ieteicama vieta šai dienā ir jūras produktiem. Šis ir izaicinājuma un atklājuma laiks arī kulinārijā! Pagaršot var visu, bet pa drusciņai. Kategoriski aizliegta organisma tīrīšana.

14. Mēness diena

Nav ieteicams lietot alkoholu. Šajā dienā vēlams dzert pēc iespējas mazāk šķidruma, jo laba ir “sausā” badošanās, tā kā jebkurš šķidrums šajā dienā kļūst netīrs. Organisms ir kā notekcaurule, caur kuru nepieciešams izvadīt sārņus. Uzturā ieteicams lietot grauzdētas mandeles un produktus, kas satur sāli, izvairīties no saldumiem. Pārējā uzturā lietojamā barība šajā dienā var būt jebkāda. Galvenais, lai tā jums garšotu un būtu svaiga. Atcerieties – vakardienas borščs vai otrreiz sildīta biezputra kļūst par indi. Badoties nevajadzētu.

15. Mēness diena

Piecpadsmitajā Mēness dienā īpaša uzmanība jāvelta produktiem, kurus lietojat uzturā, jo to enerģētiskajām īpašībām vēl pievienojas Mēness enerģija. Šā iemesla dēļ kategoriski aizliegts lietot nesvaigus produktus, jo to kaitīgās īpašības Mēness vairākas reizes pastiprina.

Ēdienkartē jāiekļauj ēdiens, kas pagatavots no svaigiem dārzeņiem, augļiem un dažādām biezputrām.

No stipras melnās tējas, kafijas, spirtotajiem dzērieniem labāk atteikties. Diena nav labvēlīga diabētiķiem. Priekšroka dodama jan pārtikai: miežiem, pupiņām, griķiem. Uzturā neiesaka lietot olas, kāpostus un sīpolus. Ja cilvēks tieši šajā dienā neievēro gavēni, jāēd asi un karsti ēdieni, kas tomēr nedrīkst pārslogot aizkuņģa dziedzeri. Ļoti noderīgas ir zāļu tējas.

Gaļu šajā Mēness dienā ēst var, tikai labas kvalitātes un nelielos daudzumos.

Dažas astroloģijas skolas rekomendē piecpadsmitajā Mēness dienā apēst nedaudz irbenāja.

16. Mēness diena

Sešpadsmitajā Mēness dienā nav ieteicams badoties, jo iepriekšējās dienās organisms zaudējis pārāk daudz spēka, ko nepieciešams atjaunot visos iespējamos veidos. Ēdienam jābūt sātīgam, bet pārēsties gan nevajadzētu. Pārēdoties organisms nesaņems vairāk kaloriju; tieši pretēji – tērēs vairāk spēka uzņemtās barības sagremošanai. Tas ir, jūs iegūsiet pilnīgi pretēju efektu.

No zivīm un gaļas šajā Mēness dienā labāk atteikties, lai dotu organismam iespēju atjaunot spēkus un ļautu tam pašam attīrīties. Jebkura rupja barība tikai traucēs pašattīrīšanās procesu, līdz ar to radot jaunas problēmas.

Vēl jo vairāk tāpēc, ka šajā laikā organisms gaļu vienkārši neizmanto pareizi, jo visi tā spēki virzīti uz atbrīvošanos no sārņiem. Asimilējas tikai tā barība, kas ir piesātināta ar pozitīvām vibrācijām. Taču gaļā, kā zināms, pozitīvas enerģijas nav.

Sešpadsmitā Mēness diena ir asins atjaunošanās laiks, tāpēc ļoti derīgi ēst ēdienus, kuros ir vairāk dzelzs, kas stimulē asins radīšanu. Jāpievēršas veģetāram uzturam, nedrīkst ēst sēnes un pākšaugus.

Šajā dienā kategoriski aizliegti spirtotie dzērieni un sintētiskas izcelsmes produkti, saldumi.

17. Mēness diena

Septiņpadsmitā Mēness diena – labākais laiks svētku galdam. Šodien vērts ēst visneparastākos ēdienus, tos, kurus negatavojat katru dienu.

Šajā Mēness dienā var ēst visu – gaļu, zivis, eksotiskus produktus – visu! Tā ir vienīgā diena visā mēnesī, kad vīna lietošana iet tikai labumā. Priekšroka tomēr dodama sarkanvīnam, var pagatavot arī karstvīnu. Tomēr no visiem iespējamiem surogātiem gan labāk atteikties. Pacentieties iekļaut ēdienkartē austeres un pēc iespējas vairāk augļu, it īpaši vīnogas.

Ar visu ēdienkartes bagātību atcerieties, ka šī ir nevis pārēšanās, bet gardēžu diena, kad jāizbauda katra ēdiena garšas smalkums. Tāpēc novērtējiet nevis barības daudzumu, bet gan tā garšas īpašības.

18. Mēness diena

Astoņpadsmitās Mēness dienas ēdienkartei jāsatur pēc iespējas vairāk riekstu – ciedru, arahisa, grieķu, mandeles, u.tml. Gaļas ēdienus lietot var, bet nelielos daudzumos. Vislabākā diena atslodzei no jebkuras pārtikas, ko iesāk vienu vai divas dienas iepriekš ar vieglu ēdienu.

Uzmanīgi ieklausieties savā organismā, tā vēlmēs, var gadīties, ka tieši šodien jums sakārosies kāda īpaša produkta. Ja tāda vēlēšanās radīsies, noteikti to apmieriniet. Ieteicams atturēties no alkohola un smēķēšanas. Vēlams attīrīt gremošanas orgānus. Var apmeklēt pirti, pielietot masāžas procedūras.

19. Mēness diena

Deviņpadsmitā Mēness diena visumā ir bīstama veselībai, pastāv ļoti augsta iespējamība saindēties ar pārtiku, pat ar tiem produktiem, kas nekad nav jums izraisījuši negatīvu reakciju. Tāpēc – jo vienkāršāka būs ēdienkarte, jo labāk. Pārtikā priekšroku dodiet augļiem un ogām.

20. Mēness diena

Divdesmitajā Mēness dienā var lietot visu, izņemot putnu gaļu. Šajā dienā labi kopā ar mīļoto cilvēku vai draugiem apmeklēt eksotisko ēdienu restorānu, nogaršot kaut ko neparastu, ko līdz šim nekad neesat ēdis. Vislabākā diena pirts apmeklēšanai.

21. Mēness diena

Divdesmit pirmajā Mēness dienā pārtikā ieteicami produkti sarkanā krāsā – granātāboli, dzērvenes, bietes, burkāni utt., kā arī svaigi spiestas sulas. Kopumā var ēst visu, bet uzmanieties, lai nepārslogotu aknas, nepārspīlējiet ar saldajiem ēdieniem, kā arī pacentieties lietot mazāk spirtoto dzērienu. Ieteicams dzert asins attīrošas zāļu tējas.

22. Mēness diena

Divdesmit otrā Mēness diena ir vienīgā visā Mēness ciklā, kad saldumu lietošana ir vēlama un visādā ziņā apsveicama, jo Ganeša – divdesmit otrās Mēness dienas dievība – ir liels saldummīlis.

Līdztekus saldumiem ēdienkartē vēlams iekļaut arī vairāk sakņu salātus, sautētus dārzeņus un sacepumus. Uzturā labi lietot pienu un veselu graudu ēdienus.

No pārēšanās šajā laikā var nebaidīties. Protams, neierobežotu barības uzņemšanu nevajag izmantot ļaunprātīgi. Taču principā var ēst, cik gribas. Tomēr, ja jūtat, ka jūsu sāta robeža iestājusies, nevajag to pārkāpt, šāda vardarbība labi nebeigsies.

23. Mēness diena

Divdesmit trešajā Mēness dienā iet labumā visi skābpiena produkti, bet no gaļas labāk atturēties, jo tā paaugstina agresivitāti. Arī no kafijas un alkohola labāk atturēties. Šajā dienā lietojot spirtotu dzērienu, cilvēks ne tik daudz noreibst, cik kļūst par „zvēru”, turklāt pat no mazas devas. Šajā dienā jāuzmanās, jo var parādīties arī patoloģiska rijība. Pacentieties neuzķerties uz šīs makšķeres. Pārēšanās izsauks tikai smagas gremošanas sistēmas saslimšanas. Nedrīkst ļauties mazkustīgam dzīvesveidam.

24. Mēness diena

Divdesmit ceturtās Mēness dienas uzturam jābūt daudzveidīgam un barojošam. Badoties kategoriski aizliegts. Nav ieteicams lietot daudz šķidruma. Ieteicamas vīnogas, piens un skābpiena produkti. Šajā Mēness dienā var iedzert nedaudz sausā vīna.

25. Mēness diena

Divdesmit piektajā Mēness dienā ieteicama ārstnieciska badošanās, masāžas un attīrīt organismu no sārņiem. Vēlams pēc iespējas vairāk dzersiet ūdeni, bt nevis sulas, jo ūdens palīdzēs jums labāk atbrīvoties no sārņiem dabiskā ceļā un bez nepatīkamām sekām.

Var izmantot jebkuras attīrīšanās metodes un vajadzētu attīrīties kā no garīgām, tā fiziskām šlakām. Nedrīkst lietot spirtotos dzērienus. Ēdienkartē nelielos daudzumos vajadzētu iekļaut pienu. Nevajadzētu uzturā uzņemt nekādu rupju barību, kā arī melones un sēnes.

26. Mēness diena

Divdesmit sestajā Mēness dienā pārtikas grozā nevajadzētu iekļaut gaļu, olas, jūras produktus un sēnes. Jo vienkāršāks šodien ēdiens, jo labāk. Tie, kuri piekopj badošanās periodu, var pabadoties vai veikt organisma attīrīšanos. Uzturā lietot zivis un lapu dārzeņus. Jāatsakās no apaļas formas augļiem un dārzeņiem, kas satur daudz šķidruma. Svētība dzērvenēm.

27. Mēness diena

Divdesmit septītajā Mēness dienā gaļu var ēst tikai tad, ja tā pagatavota kā rituāls ēdiens un svētīta ar lūgšanu. Pēc iespējas vairāk šajā dienā dzert tīru avota ūdeni un nav jāatsakās arī no laba sarkanvīna. No pārējiem alkoholiskajiem dzērieniem labāk atturēties. Uztura lielākajai daļai jābūt barībai ar lielu daudzumu garšvielu un piedevu. Ļoti noderīgas pārtikas piedevas kā kurkuma, kardamons, krustnagliņas un pipari. Pusdienās vēlams uzņemt vieglu dārzeņu zupu. Tāpat šajā Mēness dienā lietderīgi veikt organisma attīrīšanos, apmeklēt peldbaseinu vai nopērties pirtī, pielietot masāžas procedūras.

28. Mēness diena

Divdesmit astotās Mēness dienas uzturā praktiski var iekļaut visu, taču saprāta robežās. Nevajag pārēsties un ievērot mērenību it visā. Var badoties vai gavēt. Pēc iespējas vairāk ieteicami dārzeņi un augļi, rieksti un zaļumi (selerijas, pastinaks, baziliks, pētersīļi, dilles, lapu salāti u.c.). Ieteicamas augļu sulas.

Katru ēdienreizi vēlams svētīt ar pateicības lūgsnu.

29. Mēness diena

Divdesmit devītajā Mēness dienā cilvēkam ir novājinātas organisma aizsardzības spējas, tāpēc vēlams atteikties no gaļas uzņemšanas uzturā. Vēlams atturieties no jebkuriem šaubīgiem produktiem, nemēģiniet jaunus eksotiskus ēdienus. Diena draud ar saindēšanos. Neaizraujieties ar cigaretēm un spirtotiem dzērieniem.. Labāk lietot veģetāro ēdienu. Palīdzēs badošanās un visa organisma attīrīšana. Uzturā jālieto maize, miežu putraimi un citi graudaugi, daudz piena produktu.

30. Mēness diena

Trīsdesmitajā Mēness dienā uzturā lietojami viegli ēdieni un šķidrums jādzer ar mēru. Viss, kas organismam rada smagumu nav vēlams. Ēdienkartei ieteicams vairāk dārzeņu un saldskābu augļu, ieteicams uzturā uzņemt nedaudz saldumu.

Šai dienā un arī visās pārējās turpmāk, it visā lai valda mēra sajūta un harmonija.