Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:14, Did:0, useCase: 3


Zemes stihijas (Vērši, Jaunavas, Mežāži) cilvēkiem ieteicamais uzturs

Redakcija
Redakcija

Zemes stihija ir atbildīga par organismā nonākošā uztura transformāciju. Ar Zemi saistīts viss noturīgais, konkrētais, pastāvīgais. Tieši tāpēc Zemes stihijas cilvēki bieži vien mēdz uz kaut ko reāli "ieciklēties" (Zeme ir pastāvīgāka nekā Uguns). Ja reiz viņi ir sataisījušies paēst, tad tas var ievilkties. Tas pats attiecas arī uz citām lietām, piemēram, darbu. Ja reiz Zemes stihijas cilvēki nolēmuši nodoties darbam, tad kļūst par neārstējamiem darbaholiķiem. Vienvārdsakot, šiem cilvēkiem ir problēmas ar mēra sajūtu un ierobežojumiem. Taču viņi nekādā gadījumā nedrīkst pārēsties. Turklāt mērenība viņiem jāievēro ne tikai ēšanā, bet arī spirtoto dzērienu lietošanā un visās citās baudās. Tāpēc Zemes zīmēm galvenais līdzeklis optimāla dzīves veida izvēlē un jebkuras slimības korekcijā ir diēta. Un tā kā Zemes zīmju organismam nepieciešami kalcijs un proteīni, tad viņu diētai, pirmkārt, jāsastāv no produktiem, kas palīdz stiprināt kaulu sistēmu.

Zemes stihijas cilvēkiem ir svarīgi uzturā iekļaut dažādus dārzeņus, sakņaugus un ogas. Tāpat ieteicams biezpiens, siers, gaļa, augu valsts olbaltumvielas (neattīrīti rīsi, pākšaugi)

Savukārt ierobežot uztura lietošanā vajadzētu sviestu, baltmaizi, saldumus un sālījumus.

Kā likums, Zemes zīmju pārstāvji daudz vieglāk nekā citas stihijas, pārstrādā dzīvnieku valsts izcelsmes olbaltumvielas, tomēr arī viņiem vēlams izvairīties no treknas gaļas lietošanas.

Šīs stihijas cilvēkiem ir tieksme koncentrēt un uzkrāt enerģiju. Ja konkrētas personas kosmogrammā ir ļoti daudz Zemes, tad cilvēks pirmām kārtām ir orientēts uz "zemes" veida pārtiku, tādu kā gaļa, kartupeļi un sakņaugi. Šāds cilvēks cenšas vairāk uzņemt, nekā atdot. Bet nepatērētā enerģija uzkrājas ķermenī lieko tauku vai akmeņu veidā. Tādā gadījumā Zemes enerģijas uzņemšana organismā ir jāsamazina, kas nozīmē, ka mazāk jāēd maize, putras, kartupeļi un saldumi.
Savukārt jāpiesaista citas enerģijas, kas vairāk raksturīgas Uguns, Gaisa un Ūdens stihijām. Līdz ar to ēdienkartē jāiekļauj vieglāka barība: zaļumi, dārzeņi, rieksti, sulas, liesa liellopa un vistas gaļa.

Turklāt Zemes stihijas cilvēkiem pastāvīgi jādomā par skābju un sārmu līdzsvaru organismā. Katru rītu pirms brokastīm izdzerta glāze ūdens, kuram pievienota 1 ēdamkarote ābolu etiķa un 1 tējkarote medus, šo līdzvaru palīdzēs uzturēt, kā arī pasargās no artrīta rašanās. Tapat skābju- sārmu līdzsvarošanai labs līdzeklis ir citrons.

Ja jūsu natālajā kartē trūkst Zemes, tad jāizvēlas "iezemēšanas" procesu veicinošs uzturs. Tas nozīmē, ka ēdienkartē jābūt vairāk dzīvnieku un augu valsts olbaltumvielām.

Zemes stihijas cilvēkiem, izņemot Vēršus, laiku pa laikam ieteicams badoties un veikt organisma attīrīšanu.

Labs laiks diētām un badošanās uzsākšanai ir otrā Mēness fāze pirms pilnmēness. Šajā periodā vēlams dzert zāļu tējas un atteikties no rūgtiem un sīviem produktiem.

Zemes zīmēm nav ieteicams badoties ceturtās Mēness fāzes laikā