Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:289, Did:0, useCase: 3


Kas ir Horoskops un kā tiek veidotas prognozes?

Redakcija
Redakcija

Horoskops - shematiski attēlots debesu attēls, kurā fiksēta Saules, Mēness un citu planētu atrašanās vieta noteiktā brīdī. Šis brīdis ir vai nu cilvēka dzimšanas brīdis, vai laiks, uz kuru tiek sagatavotas prognozes.

Astrologs analizē noteiktā laikā nofiksētu planētu attēlojumu Debesjumā. Gluži kā debesu momentuzņēmums.

Astrologi bieži piemin arī vārdu Kosmogramma jeb planētu stāvoklis Zodiaka zīmēs, bez precīzas/ aptuvenas (plkst.) laika piesaistes.

Gan dienas, gan nedēļas, mēneša un gada prognozes (horoskopus), var sastādīt cilvēks, kurš apguvis astroloģijas zinības, jo tikai izprotot astroloģijas simbolu valodu, ir iespējams prognozēt kāda konkrēta laika perioda notikumus vai noskaņu.

Kas ir horoskopu un prognožu pamatā?

Planētas – atbild uz jautājumu KAS?

Astroloģijas zinātne apskata 10 Saules sistēmas objektus – planētas. To skaitā ir arī Mēness un Saule, kas pēc savas būtības nav planētas, taču šajā mācībā tā tiek dēvētas. Planētas astroloģijā norāda uz noteiktām lomām, personāžiem.

Katrai planētai ir noteikta loma un uzdevums. Gatavojot prognozi, piemēram, mācību jautājumos, kā viens no faktoriem tiek apskatīta planētas Merkurs atrašanās vieta. Merkurs astroloģijā atbild par komunikācijas un apmācību jautājumiem.

12 Zodiaka zīmes – atbild uz jautājumu KĀ?

Tās nosaka notikuma enerģētiku, veidu, kā izpaudīsies Planētu daba, jo tās vienmēr atradīsies kādā no 12 Zodiaka zīmēm.

Planētu savstarpējo mijiedarbību – dienas, vai cita laika perioda raksturu nosaka aspekti –leņķiskais attālums starp planētām.

Aspekti atbild uz jautājumu – AR KO? mijiedarbojas

Astroloģijā izšķir Mažoros un minoros aspektus.

Par mažorajiem dēvē:

60 grādu aspektu – sekstils – simboliski savieno planētas radniecīgo stihiju Zodiaka zīmēs; ūdens – zeme; uguns – gaiss;

90 grādu aspektu – kvadrāts – simboliski savieno planētas disharmonisko stihiju Zodiaka zīmēs; ūdens – uguns; zeme – gaiss;

120 grādu aspektu – trigons – simboliski savieno planētas vienas stihijas Zodiaka zīmēs;

180 grādu aspektu – opozīcija – simboliski savieno pretējā Zodiaka zīmes; Auns – Svari, Vērsi – Vēzis, Dvīņi, Strēlnieks, Vēzis – Mežāzis, Lauva, Ūdensvīrs, Jaunava – Zivis.

Mažorie aspekti ir starpplanētu enerģijas pamatplūsma. Savukārt virkne minorie aspekti dod vairāk enerģētiskās intonācijas.

Astroloģijas zināšanas palīdz izprast visu aspektu nozīmi un pielietojumu.

Ar ko tad atšķiras dienas, mēneša vai gada prognozes?

Visas 10 planētas, kuras apskata astroloģija, rotē pa Debesjumu ar atšķirīgu ātrumu.

Horoskopu sastādīšanā tas ir viens no būtiskākajiem faktoriem.

Dienas horoskopu noteicējs ir Mēness, jo tas ne tikai atrodas vistuvāk Zemes, un attiecīgi cilvēkam, bet arī pārvietojas vis ātrāk. Vienā Zodiaka zīmē tas uzkavējas 2,5 dienas, līdz ar to mēneša vai gada notikumus īpaši nespēs ietekmēt.

Savukārt to spēj planētas, kas virzas lēnāk – Saule, Saturns, Jupiters. Tās nosaka „lielo” fonu gadam un dažreiz pat lielākiem laika periodiem.

Piemēram, Saule apriņķo visu Zodiaka 360 grādu apli gada laika, aptuveni tā arī kustas Merkurs un Venera, savukārt, Marsa cikls ir vidēji 2,5 gadi, bet Jupiteram tie būs 12 gadi jeb viens gads vienā Zodiaka zīmē.

Tikai tad, kad horoskopu un prognožu rakstītāja bagāžā ir astroloģijas zināšanas, tikai tad no prognozēm var gaidīt drošus faktus un ieteikumus.

Mēs esam pirmais, lielākais un vienlaicīgi...