Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:258, Did:0, useCase: 3


4 jauni velomaršruti Ziemeļlatgalē

Redakcija
Redakcija

Latvijas apceļotāji, kuri labprātāk izvēlas velosipēdu savas piedzīvojumu garšas radīšanai, šogad tiek īpaši aicināti uz Ziemeļlatgali, kur maija mēnesī tiks atklāti 4 jauni velomaršruti. Tie ir tapuši nesteidzīgam vienas dienas braucienam un veicamie attālumi ir no 19 līdz 30 kilometriem.

Vienā no skaistākajām Kārsavas novada teritorijām- dabas parkā „Numernes valnis” ir nomarķēts velomaršruts nr. 776 ar kopgarumu 30 kilometri. Šis ir ainavisks ceļojums dabas mīļiem, jo lielākā maršruta daļa vijas cauri priežu mežiem īpaši aizsargājamajā dabas teritorijā ar bagātīgo floras un faunas daudzveidību. No skatu torņa, kas atrodas velomaršruta tiešā tuvumā, paveras plašs skats uz Latvijas lielāko bagātību- dabu.



Savukārt Viļakas pilsētā sākas maršruts nr. 777 ar kopējo garumu 19 kilometri. Plūstoši no Latgalei raksturīgās kultūrvēstures iepazīšanas maršruts izved cauri ainaviskajām Ziemeļlatgales teritorijām te no kalna lejā, te atkal augšā un Latvija nemaz vairs nešķiet tik līdzena. Šķērsojot Lozdovas gravas pļavas daba jums liks apstāties un baudīt ziedu pilnā lauka smaržu un brīnišķīgo skatu.



Balvu novadā maijā tiek atklāti divi jauni velomaršruti. Velomaršruts nr. 780 ir 29 kilometrus garš un daļa no tā ved pa veco dzelzceļa līniju Abrene-Sita. Šajā posmā nākotnē tiks labiekārtotas arī vairākas atpūtas vietas un sniegta iespēja ceļotājiem baudīt divvientulību ar dabu. Savukārt Briežuciema aplis ar numuru 781 ir 22 kilometrus garš velomaršruts un tajā ir vairākas leģendām un nostāstiem apvītas vietas, kas aicina velobraucējus izstāstīt savu Ziemeļlatgales stāstu. Tajā ir iespēja apmeklēt vairākus vietējos amatu meistarus un Latgalei raksturīgās lauku sētas.

Visi velomaršruti ir marķēti dabā un to kartes (arī GPX formātā) ir atrodamas novadu mājaslapās- visit.karsava.lv; turisms.balvi.lv; vilaka.lv.