Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:258, Did:0, useCase: 3


Lidot.lv svin savu 10 gadu jubileju

Redakcija
Redakcija

Lidot.lv svin savu 10 gadu jubileju
“Lidot.lv” direktore Ieva Keiša
foto: epadomi.lv

Lielākais tiešsaistes aviobiļešu veikals Latvijā “Lidot.lv” pēdējo piecu gadu laikā uzrādījis stabilu apgrozījuma pieaugumu – katru gadu kāpinot apgrozījumu par vidēji 14%. Kopš 2010. gada, kad “Lidot.lv” sasniedza 1,5 miljonu eiro lielu apgrozījumu, uzņēmums spējis palielināt ieņēmumus par 44% – pērn apgrozot jau 2,7 miljonus eiro.

Līdz ar apgrozījuma pieaugumu, arī klientu skaits būtiski audzis. 2010. gadā uzņēmums apkalpoja 4 299 klientus, saglabājot pieaugošu tendenci arī turpmākajos gados – aizvadītajā gadā “Lidot.lv” pakalpojumus izmantoja teju 8 000 klientu. Uzņēmuma 10 gadu pastāvēšanas laikā tas ir otrs lielākais klientu skaits kopš 2008. gada, kad tika apkalpoti 9 036 cilvēki. Tiešsaistes aviobiļešu veikals ieņem stabilu vietu arī savā biznesa nišā – pēdējo gadu laikā nemainīgi saglabājot 42% no kopējās tirgus daļas tiešsaistes aviobiļešu rezervēšanas jomā.

“Esam gandarīti par to, ko esam paveikuši šo 10 gadu laikā, veiksmīgi noturot vadošā uzņēmuma statusu nozarē. Šī biznesa niša ir strauji augoša, jo burtiski katru dienu tirgū ienāk jauni spēlētāji, liekot nemitīgi attīstīties un strādāt pie inovatīviem risinājumiem. Tāpēc plānojam neapstāties pie sasniegtā un pārskatāmā nākotnē ieviest konceptu “visi ceļojumu pakalpojumi vienuviet”, strādāt pie vēl individuālākas klientu apkalpošanas, kā arī piesaistīt jaunu mērķa grupu – vecāka gada gājuma cilvēkus jeb seniorus,” nākotnes plānus ieskicē “Lidot.lv” direktore Ieva Keiša.

Laikposmā no 2006. līdz 2014. gadam “Lidot.lv” mājaslapā viesojušies vairāk nekā 2 miljoni lietotāju. Arī šeit pēdējā laikā vērojams lietotāju pieaugums, ko var izskaidrot gan ar tehnoloģiju attīstību un pieejamību, gan ar uzņēmuma regulāru darbu mājaslapas modernizēšanā, padarot vēl ērtāku pakalpojumu izmantošanu.

Kā prezentācijā atklāja I. Keiša, tad 10 gadu laikā mainījušies klientu maksāšanas paradumi. 2005. gadā interneta banka netika lietota, bet šobrīd to izmanto 38% no visiem klientiem. Šo gadu laikā būtiski samazinājusies norēķināšanās skaidrā naudā – ja pirms 10 gadiem šādā veidā maksāja katrs trešais cilvēks, tad šogad skaidras naudas darījumus izmanto vairs tikai 7% klientu. Interesanti, ka klientu iegādāto aviobiļešu vidējā cena šobrīd ir 315 eiro, savukārt 2005. gadā – 325 eiro.

foto: epadomi.lv

“Arvien vairāk cilvēki izvēlas ceļot kopā ar ģimeni, tāpēc rūpīgi tiek izvēlēts arī vēlamais brauciena laiks. Piemēram, šobrīd aktuālāks ir skolēnu rudens brīvlaiks un šajā gadā visvairāk meklētie galamērķi bija Barselona un Parīze. Savukārt pārliecinoši populārākais ceļojuma ilgums, ko izvēlas “Lidot.lv” klienti, ir 7 dienas jeb viena nedēļa,” stāsta ceļojumu un IT sistēmu kompānijas “Amadeus Latvija” pārdošanas un mārketinga vadītāja Gunta Olšteine.

foto: epadomi.lv

Svinīgajā pasākumā piedalījās arī etnogrāfiskā ansambļa "Suitu sievas" dalībnieces, pastāstot gan par saviem piedzīvojumiem ceļojumos, gan sniedzot muzikālu priekšnesumu. Pasākuma laikā viņas tiešsaistē “Lidot.lv” mājaslapā rezervēja biļetes uz Norvēģiju, kļūstot par vēstnesēm uzņēmuma izvirzītā nākotnes mērķa – senioru jeb vecāka gada gājuma auditorijas uzrunāšana - sasniegšanā.

Pēdējo 10 gadu periodā nedaudz mainījušies ceļotāju populārākie galamērķi, tomēr zināmas tendences ir saglabājušās. Ja 2005. gadā iecienītākās pilsētas bija Londona, Parīze, Barselona, Roma un Prāga, tad 2015. gadā Parīzi un Romu nomainījušas Vācijas un Krievijas metropoles – Minhene un Maskava.