Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:258, Did:0, useCase: 3


Bilžu karte, kas ļauj iepazīt Latvijas skaistumu un daudzveidību

Redakcija
Redakcija

Tuvojoties skolas sezonai, izdevniecība “White Book” atkārtoti laidusi klajā Latvijas bilžu karti “Iedvesmas zeme Latvija”. Tā ir lielformāta bilžu karte – plakāts, kurā attēloti vairāk nekā 200 Latvijas kultūrvēsturiskie, dabas un atpūtas objekti.

Izdevuma mērķis ir rosināt interesi par Latviju un atainot tās vēstures, kultūras, dabas un atpūtas vietu daudzveidību un unikalitāti. Kartē iekļauti latviešu rakstnieku, mūziķu un citu nozīmīgu vēsturisku personu un sabiedrisko darbinieku memoriālie muzeji, Latvijas pilis un muižas, dabas takas un nacionālie parki, lielākie ezeri un augstākās virsotnes, kā arī atpūtas parki un daudz citu interesantu vietu. Turklāt šī ir viena no pirmajām Latvijas kartēm, kur atainotas atjaunotās Latvijas nozīmīgākās kultūras celtnes – Austrumlatvijas multifunkcionālā koncertzāle “Gors” un Latvijas Nacionālās bibliotēkas jaunā ēka.

Izdevniecība “White Book” karti pirmo reizi laida klajā 2013. gadā, un tā kļuva par iemīļotu izglītošanās materiālu gan skolēniem, gan viņu vecākiem. Pirmā izdevuma tirāža šobrīd ir tikpat kā beigusies, tāpēc izdevniecība karti laidusi klajā vēlreiz, šoreiz vēl pievilcīgākā un gaumīgākā iepakojumā.

Karte ir unikāls mākslas darbs, kas noder gan Latvijas ģeogrāfijas iepazīšanai, gan skolu un ģimeņu ekskursiju plānošanai, gan citiem mērķiem.

Līdzīga apjoma Latvijas bilžu karte pēdējo reizi izdota 1938. gadā. Mākslinieces: Daiga Brinkmane un Zane Neimane.

Izziniet Latviju un ļaujiet tai sevi iedvesmot!