Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:258, Did:0, useCase: 3


10 iemesli atbraukt uz Jūrmalu jūlijā

Redakcija
Redakcija

Jūrmala ir Baltijas pērle. Lieliska vieta, kur pavadīt laiku ar otro pusīti, draugiem un radiem, atpūsties no ikdienas steigas un izbaudīt dzīvi.

1. Atpūsties pie jūras
Braukt atpūsties uz Turciju vairs nav modē. Tagad modē ir Baltija – mierīgā jūra, saule, kas neapdedzina ādu, bet silda katru ķermeņa daļiņu. Modē ir staigāt basām kājām pa Jūrmalas pludmali un baudīt to, ka nav jācīnās par savu vietu zem saules – tiešajā vārda nozīmē. Jūrmalā vietas pietiks visiem.

2. Aizbraukt prom no pilsētas kņadas
Darbs, tikšanās, ģimene, nepārtraukts skrējiens, protams, palīdz būt vienmēr formā, bet… Dažreiz ir jēga atstāt visu kā ir un aizbraukt prom no pilsētas kņadas turp, kur dzīve nevis auļo, bet rāmi plūst. Jūrmalas iedzīvotāji ir iemācījušies mīlēt vietu, kurā viņi dzīvo (un tas laikam nebija grūti). Jūrmalas ielās valda miers, pie jūras tevi sveiks gan vecas, gan modernas mājas, kurām piemīt īpaša grācija, šarms. Pilsētas arhitektūra, veloceliņi, tīras ielas. Jūrmala ir mierīga un skaista pilsēta… turklāt tā atrodas pie jūras – pasaka.

3. Laimas Vaikules festivāls
Festivāls, kura namamāte ir Laima Vaikule, notiek Jūrmalā jau otro gadu pēc kārtas. Šogad festivāls notiks no 5. līdz 8. jūlijam Dzintaru koncertzālē. Uz festivālu atbrauks daudzi mūsu mīļākie izpildītāji. Būs visi! Un tas nav joks! Maksims Galkins, Verka Serdjučka, Lolita, Intars Busulis, Lauris Reiniks, Marija Naumova, Vladimirs Presņakovs, Grigorijs Ļepss, Edīte Pjeha, Kristīna Orbakaite un pārējie. Biļetes ir pieejamas šeit: bilesuserviss.lv Izvēlies sev piemērotu dienu un dodies uz tikšanos ar saviem draugiem Jūrmalā!

Festivāla sponsora, tirdzniecības centra “Spice” direktore Iveta Lāce atgādina: „Dodoties uz Jūrmalu, vērts iegriezties Spicē, lai iegādātu visu nepieciešamo, sākot no gaisīga tērpa un aizsargkrēma bezrūpīgām saules vannām un beidzot ar gardumiem piknikam jūras krastā. Spices apģērbu veikali piedāvā jaunākajām tendencēm atbilstošu tērpu, kurā apmeklēt Laimas Vaikules festivālu "Laima Vaikule Jūrmala Rendez-Vous".”

4. Ieelpot priežu gaisu
Nav noslēpums, ka Jūrmalā aug daudz priežu, kas nozīmē, ka gaiss arī ir priežu. Šie varenie koki aizsargā pilsētu no visa sliktā, kas tikai var notikt. Laikam tieši tāpēc Jūrmalā ir tik mierīgi un labi. Šajā pilsētā ir labi pat tad, ja esi atbraucis viens. Šajā pilsētā vienkārši ir labi, bez liekiem vārdiem. Piepildi savas plaušas ar priežu gaisu. Jūrmala smaržo īpaši, tā smaržo pēc kaut kā īsta un dzīva. Jūrmala elpo!

5. Aizbraukt no Jūrmalas uz Rīgu ar kuģīti
Amizantu frāzi reiz izlasījām grāmatā “Alise brīnumzemē”: Ja tev vienalga, kurp doties, tad tu noteikti kaut kur nonāksi. Ar šo kuģīti viss ir vienkāršāk. Tas kursē maršrutā Jūrmala-Rīga un atpakaļ. Populārākais veids, kā nokļūt no Rīgas uz Jūrmalu ir vilciens, bet, ja tev ir laiks izbaudīt dzīvi un iemīlēties šajā pasaulē, tad jāizvēlas Daugava un kuģītis. Un tu nonāksi nevis kaut kur, bet Jūrmalā. Vairāk informācijas šeit: Kuģītis "NEW WAY" | 1188.lv

6. Pamosties un ieraudzīt jūru pa logu
Iedomājies… tu pamosties no rīta, atver logu un redzi viļņus, ieelpo tīru gaisu, nevis izplūdes gāzes. Istaba ar skatu uz jūru – jebkura mākslinieka sapnis. Tu arī esi mākslinieks (vismaz dvēselē noteikti).

7. Uzvilkt jauno kleitu un pastaigāties pa Jomas ielu
Kurš gan nezina, kas ir Jomas iela un kur tā ir… iesakām nevilcinoties doties uz Jūrmalu! Kurš zina un kaut reizi ir pastaigājies pa Jomas ielu, zina, cik jauki ir uzvilkt jaunu kleitu, un vakarā, kad saule vairs nespīd tik spoži, doties vakariņās uz kādu no Jomas ielas restorāniņiem. Tevi gaida milzīga izvēle! Varēsi vakariņas nobaudīt vienā vietā, bet pēc deserta doties citur.

8. Nofotografēties ar bruņurupuci
Foto ar Jūrmalas bruņurupuci ir obligāts! Ja tu esi bijis Jūrmalā un nenofotografējies ar to, tad tu neesi bijis Jūrmalā. Pie Jūrmalas bruņurupuča var skaisti nostāties, uzrāpties tam virsū, var vienkārši pabūt līdzās un padomāt par dzīvi un baudīt to skaisto pasauli, kas paveras apkārt. Un tieši to arī dara šis bruņurupucis.

9. Diena SPA centrā
Instrukcija pavisam vienkārša: atbrauc uz Laimas Vaikules festivālu, dienas garumā baudi jūru un SPA procedūras, bet vakarpusē dodies baudīt mūziku festivālā. Tikai Jūrmalā tu vari saņemt 3 pakalpojumus vienā.

10. Izbaudīt saulrietu kopā ar savu mīļoto
Mēs esam pārliecināti, ka ne velti Mazais Princis tik ļoti mīlēja saulrietus. Mums arī gribētos, lai mūsu zemeslode būtu tik maziņa, lai mēs varētu skatīties uz saulrietu mūžīgi, vienkārši pārliekot krēslu. Jūrmala ir tieši tāda vieta, kur saulrietus var baudīt mūžīgi. Ja to nevar izdarīt gluži tā, kā to darīja Mazais Princis, tad var vienkārši nofotografēt saulrietu un pēc tam visu dienu skatīties uz to attēlā. Pleds, skaista kleita, mīļotais cilvēks blakus, saulriets, kas pazūd jūrā. Nekas skaistāks pat nevar būt!

Tāpēc īpašajā piedāvājumā konkurss! Iesūti savu skaistāko fotogrāfiju ar saulrietu Jūrmalā uz ilze@jurmalarandevu.lv un laimē vakariņas divām personām 150 EUR vērtībā Jūrmalas restorānā “36.līnija”. Fotogrāfiju iesūtīšanas termiņš – 21.jūnijs.