Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:259, Did:0, useCase: 3


No piena pakām gatavotas laivas piedalās amizantā regatē Jelgavā (+videokolāža)

Redakcija
Redakcija

Bagātīgi ar interesantiem mirkļiem un piepildīti ar pozitīvām emocijām ir aizritējuši ikgadējie „Piena, maizes un medus svētki”, ko Jelgavā svin augusta pēdējā sestdienā. Dalāmies redzētajā no šī pasākuma jestrākās daļas- „XI RASA Piena paku laivu regates 2013”.

24. augustā Jelgavā notika ikgadējie „Piena, maizes un medus svētki”, kuru ietvaros norisinājās jau 11. „Rasas” piena paku laivu regate. Tas bija amizants pasākums, kas norisinājās Lielupes ūdeņos un pulcināja krastā kuplus līdzjutēju pulkus.

Šogad tajā startēja 36 komandas, kas ir vairāk nekā iepriekšējos gados.
Komandas savas laivas gatavoja no tukšām piena pakām, cenšoties pārspēt izdomā un asprātībā viena otru, kā arī demonstrējot labu peldspēju.
Sākumā komandas prezentēja savas laivas krastā un tad piedalījās ātruma sacensībās. Lielā laivu skaita dēļ tika rīkoti divi starti, kuru kopvērtējumā noteica ātrāko laivu. Taču žūrija noteica ne tikai ātrāko laivu- starp laivām tika sadalītas arī citas nominācijas un balvas.

Piena pārstrādes uzņēmuma „Food Union RASA” simpātiju balvu ieguva laiva- „Lācenes Ilzītes plosts jeb spēks ir vāverēs”, vidējās deju paaudzes kolektīvs „Laipa”.

Nominācijā „Orģinālākā laiva” par labāko tika atzīta laiva- „ Jāņu nakts mistērija”, TDA „Ritums” ar draugiem VPDR „Vidums”.

Nominācijā „Visatraktīvākā komanda” par labāko tika atzīta laiva- „Gaismas pils”.

Nominācijā „Ātrākā laiva” uzvarēja- SIA „Betcon Latvija”.

Nominācijā „Inovatīvākā laiva” par labāko tika atzīta laiva- „Šļakata”.

Nominācijā „Saldais krējums” par labāko tika atzīta laivai- „Mohikānis”.

Nominācijā „Treknākais piena plosts” par labāko tika atzīta laiva- „Gala stacija- Lielupe”.

Nominācijā „Pilnīgs sviests!” par atbilstošāko tika atzīta komanda- „Dipu Dapu Eiro nāk”.

Žūrijas papildnominācijā „ Spožākā, īsākā debija” triumfēja komanda „Stikliņstils”.

Regates organizatoru- JPPI ‘Kultūra” simpātiju balva nonāca pie laivas- „Augusts”, regbija klubs „Mītava”.


Pasākuma videokolāža