Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:259, Did:0, useCase: 3


Jauna izklaide lidojuma laikā

Lai jūsu lidojumam piešķirtu kosmisku noskaņu, kompānija Air France sadarbībā ar Eiropas Kosmosa aģentūru piedāvā jaunu izklaides iespēju - fantastisku Zemes attēlu kolekciju, kas fotografēti ar dažādiem satelītiem.

Eiropas Kosmosa aģentūras pārziņā esošo satelītu fotografētie vairāk kā 1200 attēli tiek piedāvāti aplūkošanai vairākos Air France maršrutos. Interesanti, ka programma Geovision piedāvā aplūkot attēlus, kuri ir saistīti ar konkrēto maršrutu un arī ar lidmašīnas atrašanos konkrētā vietā.

Lidojuma laikā piedāvāto attēlu autori ir Eiropas Kosmosa aģentūras satelīti Envisat un Proba, kā arī Korejas Kompsat un Francijas Spot.

"Šī sadarbība nodrošina pasažieriem unikālu iespēju izbaudīt Zemes bezgalīgo skaistumu un ļoti tuvu aplūkot dažas no neskartākajām vietām uz Zemes," pastāstīja Eiropas Kosmosa aģentūras Zemes novērošanas programmas direktors Vokers Lībigs. "Kamēr mēs atzīstam Zemes novērošanas satelītu neizmērojamo iespaidu uz mūsu planētas un tās vides izpratni, šie attēli mums ļauj novērtēt arī estētiskos Zemes novērošanas aspektus."

Lidojumos uz austrumiem no Parīzes tiek piedāvāts aplūkot 628 jaunus attēlus, ieskaitot tādus, kuros redzama Gangas upes ieteka Bengālijas līcī un 3776 metrus augstā Fudzi kalna virsotne Japānā.

Savukārt rietumu virzienā lidojošie pasažieri varēs iepazīties ar 390 attēliem, kuros redzamas arī Kanāriju salas un seklais Foksa līcis Kanādā.

Uz dienvidiem lidojošie varēs vērot 367 attēlus, kuri priecēs ar Sahāras tuksneša skatiem un iespaidīgo Kenijas kalnu.

"Air France vēlas ikviena klienta ceļojumu pārvērst īpašā izklaides un atklājumu piedzīvojumā," teica Air France-KLM Mārketinga departamenta vecākais viceprezidents Kristiāns Hercogs. "Mūsu pasaules fotogrāfijas, pateicoties Eiropas Kosmosa aģentūrai, papildinās ceļojuma burvību."

NASA un Air France sadarbība aizsākās jau 2007. gadā, kad lidojumos uz Indiju, Ķīnu, Japānu un Singapūru tika piedāvāti 250 attēli. Šobrīd lidojuma izklaides programma Geovision pieejama jau 67 reisos.

StarSpace - Astronomijas portāls un observatorija