Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:259, Did:0, useCase: 3


Neparastu vietu mīlošiem ceļotājiem - spoku pilsētas

Spoku pilsēta ir pilsēta, kuru pilnībā pametuši vai izmiruši tās iedzīvotāji. To var izraisīt ekonomiskas aktivitātes, dabas katastrofas, valdības rīcība, kā arī tas var notikt nekontrolētas noziedzības rezultātā. Tā ir vēstures vērtība un bieži vien glabā kādu noslēpumu.

Gunkandžima

Pilsēta Japānā uz salas, Nagasaki rajonā. Kādreiz tā bija ogļraču pilsēta. Kad ogļu vietā sāka izmatot petroleju, un cilvēki pazaudēja darbu, sala palika pavisam tukša. Tagad tur var atrast tikai lietas, ko cilvēki kādreiz izmantojuši un dažas vecas bērnu rotaļlietas. Tā ir iekļauta Pasaules mantojuma sarakstā, un jebkurš tūrists to droši var izstaigāt.

San Ži

Pilsēta Taivānā, kas tika celta iedomātā citplanētiešu stilā . Tā bija domāta kā atbūtas vieta bagātiem tūristiem , tomēr vairāku negadījumos mirušo strādnieku dēļ, tās būvniecību pārtrauca. Tika uzskatīts, ka pie vainas vietas izvēle pilsētas celtniecībai; to cēla uz vācu kareivju kapiem. Būvniecība netika atsākta arī vēlāk ne tikai cilvēku baiļu dēļ, bet arī naudas trūkuma dēļ. Pilsēta tika pamesta, to izmanto vien fantastikas filmu režisori un bezbailīgie, ziņkārīgie tūristi.. Māju formas, kas izskatās kā nākotnē no multfilmas „Džetsoni”, ir netradicionālas arhitektūras piemiņa.

Pripjata

Černobiļas strādnieku pilsēta. Pamesta, protams, dēļ Černobiļas atomelektrostacijas avārijas. Taču tā joprojām ir diezgan bīstama cilvēkiem, lai gan skats ir iespaidīgs. Pilnīgi viss ir palicis tā, kā bija pēc iedzīvotāju evakuācijas, viss atgādina par to laiku un par baismīgo notikumu. Atstāti pat dokumenti un vērtslietas.

Krako

Pilsēta Itālijā, kurā dzīvoja aptuveni 2000 iedzīvotāji. Pilsētu cēla uz viļņaina kalna. Cilvēki savas mājas pameta zemestrīču un sliktu laika apstākļu dēļ, kā arī kara dēļ. Tomēr skats ir patiešām skaists. Vietu pilsētai tās cēlēji bija izraudzījušies brīnišķīgu.

Balestīno

Itālijas pilsēta. Tās lielākais dārgums ir milzīgā, skaistā baznīca, ko var redzēt pāri visam. Pilsētu cilvēki pametuši vēl joprojām nezināmu iemeslu dēļ, iespējams, slikto laika apstākļu dēļ. Pilsēta joprojām saglabājusi seno laiku atmosfēru.

Bodija

Pilsēta, ASV, Kalifornijā. Viss ir tieši tā, kā cilvēki to atstāja. Gan mēbeles, gan citas mantas. Īsta vesternu pilsētiņa, kādas esam redzējuši filmās- ar koka mājiņām, kurās dzīvoja zeltrači, šerifa būdiņu un tamlīdzīgām celtnēm.

Centrālija

ASV, Pensilvānija. Cilvēki to pameta, jo tajā regulāri notika dažādi ugunsgrēki un uguns nelaimes. Pēdējie iedzīvotāji pilsētu atstāja pēc nelaimīgā notikuma, kad aizdegās ogļu iegulas. Pilsēta deg jau 50 gadus un, iespējams, degs vēl kādus 250 gadus. Savu izroboto ceļu un saplaisājušo māju dēļ pilsēta izskatās kā pēc kodolkara, nevis pazemes degšanas sekām. Diemžēl, saka, ka to taisās nojaukt.

Kolmanskopa

Pilsēta Namībijā, kas atrodas dažus kilometrus no Luderitzas ostas. 1908. gadā sākās dimantu drudzis un cilvēki no Luderitzas devās tuksnesī, lai meklētu dārgumus un tur arī uzcēla savas mājas. Vēlāk cenas kritās, drudzis beidzās, un cilvēki mājas atstāja. Tagad tuksnesis arvien vairāk ieskauj mājas savās smilšu skavās.

Oradour-sur-Glane

Pilsētiņa Francijā, kas joprojām atgādina par 2. Pasaules kara šausmām. Pilsētu galu galā arī sadedzināja, tā kā palikušas tikai drupas. Vācieši šīs pilsētas iedzīvotājus pilnībā iznīcināja, vīriešiem iešaujot kājās, lai tie nomirtu lēnām un sievietes ar bērniem sacaurumoja ar automātiem. Izrādījās, ka šīs pilsētas vietā bija paredzēts iznīcināt pilsētu Oradour-sur-Vayres.

Kouluna

Pilsēta Ķīnā, kas atrodas netālu no Hong-Kongas. Sākotnēji celta kā cietoksnis, aizsargājot cilvēkus no pirātu uzbrukumiem. Vēlāk tā palika bez varas, bez likumiem un pārvērtās par nekontrolētu un nolaistu pilsētu. Tā bija noziedznieku, kazino, prieka namu un narkomānu pilsēta. Pēc kāda laika to atzina par pārāk nekontrolējamu un slēdza cilvēkiem.

     [+] [-]

, 2010-07-23 11:43, pirms 14 gadiem
Labpr'at pace'lotu pa 'sit'am pils'et'am

     [+] [-]

, 2010-08-02 14:38, pirms 14 gadiem
aaaaa,taa vien velk uz sitaam vietaam.tikai veel jadabuu ar ko braukt.
buus jaaizbrauc.