Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:259, Did:0, useCase: 3


10 valstis, uz kurām ir vērts aizbraukt

Redakcija
Redakcija

Pavasaris vairs nav aiz kalniem un ir īstais laiks sākt plānot savu atvaļinājumu. Ja ne gluži plānot, tad vismaz pasapņot, kas arī ļoti pozitīvi ietekmē pašsajūtu, nerunājot nemaz par garastāvokli šajā drūumajā laikā.

1. ŠRILANKA

Tā ir atpūta īstā paradīzes stūrītī.. Neparasta vietējā kultūra, neparasts maršruts un neaizmirstamas sajūtas. Pēc postošā cunami, ko valstij nācās piedzīvot 2004.gadā, vairāki reģioni gan joprojām nav pieejami arī pašiem drosmīgākajiem tūristiem, taču ko redzēt un baudīt netrūkst. Varētu pat teikt, ka Šrilanka ir viena no labākajām atpūtas vietām pasaulē.





2. MELNKALNE

Melnkalne ir īsts neskartas dabas brīnums ar neparastu skaistumu. Šeit ir iespējama gan aktīva atpūta, gan neparasti piedzīvojumi. Melkalnes daba ir auglīga un neskarta, kā pierādījums tam ir tādas vietas kā apburošais Kotora līcis un vilinošās pludmales visā Rivjēras garumā. Ja dosieties uz turieni, neaizmirstiet paņemt līdzi ērtus pārgājiena apavus un peldkostīmus, tā kā daži Melnkalnes rajoni ir grūti pieejami. Šeit veidojas arvien jauni kājinieku un velosipēdistu maršruti un uzlabotā infrastruktūra padara šo brīnišķīgo dabas stūrīti vēl vairāk pieejamu tūristiem.





3. DIENVIDKOREJA

Ja ļoti īsi, tā ir vienlaicīgi kultūras baudīšana un atpūta. Dienvidkoreja pamazām pārvērtusies par populāru tūrisma virzienu, taču ar vēl neizpētītu potenciālu: te ir gan neparasti maršruti, gan ārstnieciskie avoti, ga mūsdienīgas izklaides iespējas, gan dauz kas cits interesants pieejams, kā, piemēram, seno dinastiju vēsturiskie pieminekļi,. Un tikai nedaudzi zina par to.





4. EKVADORA

Ekvadora- tas ir ceļojums pa tropisko mežu ar vilcienu, kā arī neskaitāmi nacionālie parki, vulkāni, krāšņas pludmales un citi dabas brīnumi. Pie kam šeit ir arī brīnišķīga virtuve, kas nevienu neatstās vienaldzīgu.





5. SLOVĀKIJA

Īpaši interesants Eiropas kultūras stūrītis, kas sevišķi iepriecina ar divām lietām- termālajiem ārstnieciskajiem avotiem un pilīm (saprotams, ar spokiem komplektā). Bez tam šeit ir skaista daba, pārsteidzošu formu kalnu virsotnes ar dažādiem no tā izrietošajiem ziemas sporta veidiem un bezgalīgs skaits vēsturisku leģendu, kuras aizrauj ikvienu klausītāju.





6. ZĀLAMANA SALAS

Šis ir Klusā okeāna Dienvidu reģions, kur saglabājies pirmatnējās dabas skaistums. Zālamana salas ir kā ceļojums pagājušajos gadsimtos, kur aktuāls ekotūrisms, dzīvošana ciematiņā un labākais daivings pasaulē. Ja kādreiz nokļūt šeit bija samērā sarežģīti sliktās infrastruktūras un transporta dēļ, kā arī biedēja malārija, tad tagad ceļojums uz Zālamana salām nesagādā nekādas grūtības tāpat kā nebiedē arī moskīti.





7. ISLANDE

Noslēpumaina sala, kas rada patiesu apbrīnu. Pajautājiet jebkuram, kas bijis šajā brīnišķīgajā vietā, un visi jums atbildēs ar sajūsmu un dziļām simpātijām pret šo zemi un tajā dzīvojošo tautu. Nav iespējams palikt vienaldzīgam pret Islandes pārsteidzošajām dabas ainavām, patieso vietējo iedzīvotāju viesmilību, garšīgajiem un sātīgajiem zivju un jēra gaļas ēdieniem.





8. TURCIJA

Tā ir iespēja izbaudīt austrumniecisku viesmīlību apvienojumā ar rietumniecisku servisu. Turcija ir bagāta ar seniem kultūrvēsturiskiem pieminekļiem, gleznainiem līčiem un pasakianām pludmalēm. Te netrūkst arī visdažādāko izklaides un iepirkšanās iespēju.





9. DOMINIKĀNA

Vēl viens pārsteigums ceļotājiem, kur netrūkst ne saules, ne smilšu, ne sportiksu izklaižu uz ūdens. Dominikāna- tā pirmām kārtām ir fantastiksi skaista daba un īstā vieta tiem, kuri vēlas atpūsties no ikdienas, izbaudot sauli, tīru jūru un kokospalmu pavēni.





10. MADAGASKARA

Madagaskara ir īstu dabas noslēpumu valstība, līdz ar to tā ir īpaša vieta tādiem ceļotājiem, kas meklē neparastas vietas. šeit ikviens sajutīsies kā paradīzes stūrītī, kur netrūkst ne zeltainu smilšu,ne pasakainu līcīšu, ne pārsteidzošu koraļļu rifu. Tam visam pa vidu dusoši vulkāni un baobabu audzes.



Apskati arī šīs vietas Eiropā!

Šis Apgādā zvaigzne ABC izdotais krāsainām fotogrāfijām bagātīgi ilustrētais izdevums "Eiropa. Vietas, kas jāredz" piedāvā doties atklājumiem pilnā ceļojumā pa skaistākajām Eiropas vietām un iepazīt gleznainas dabas ainavas ar majestātiskiem kalniem, dzidriem ūdeņiem un skarbām klintīm, kā arī kolorītas metropoles, kas pārsteidz ar iespaidīgu vēsturisko arhitektūru un mūsdienīgiem akcentiem, un piemīlīgas mazpilsētas, kuras apbur ar savu mierpilno gaisotni.

Ļaujieties ceļojumu burvībai, azartam un emocionālajam baudījumam un dodieties jaunu iespaidu un piedzīvojumu meklējumos!