Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:259, Did:0, useCase: 3


Taps 1836 km garš tūrisma ceļš gar Latvijas robežu

Redakcija
Redakcija

SIA Neste Latvija (Neste Oil) iesaistījusies fonda “1836” iniciatīvā “Aplido, apceļo, apmīļo Latviju!” un apņēmusies nodrošināt fondu ar degvielu braucieniem apkārt Latvijai, lai izveidotu 1836 km garu, iezīmētu ceļu gar tās robežu. Ceļš plānots kā dāvana Latvijai un mums pašiem - visiem Latvijas iedzīvotājiem valsts simtgadē.

Latvijas sauszemes robeža ir 1836 kilometrus gara, tāpēc arī par ceļa nosaukumu izvēlēts tieši skaitlis 1836. Viss maršruts tiks sadalīts simts (100 - kā simtgade) 18,36 kilometru garos posmos, ko veikt, braucot ar automašīnu, divriteni vai staigājot.

“Latvija ir tik liela un varena, cik to par tādu sajūt un apzinās ikviens tās iedzīvotājs. Valsts teritorija nav abstrakta. To veido meži un lauki, izteikta kontūra un ceļi, kas savieno pilsētas un ciemus. Mums ir prieks, ka fonds “1836” ir apņēmies apjozt Latviju ar visgarāko tūrisma ceļu, tādējādi savienojot tās iedzīvotājus uz vienotām simtgades svinībām. Mūsu uzdevums šajā misijā ir palīdzēt entuziasma pilnajiem idejas īstenotājiem nokļūt līdz katram Latvijas nostūrim, lai padarītu to pieejamu mums visiem,” stāsta Armands Beiziķis, SIA Neste Latvija valdes loceklis.
“Esam ļoti priecīgi, ka mūsu atbalstītāju loks paplašinās un ka šī ideja ir aizdegusi arī citu sirdis! Ar Neste Oil atblastu mēs esam jau pāris soļus tuvāk mūsu mērķim un tā realizēšanai, jo šie trīs gadi būs aktīvi ne tikai staigājot, bet arī apbraukājot Latviju, dodoties ceļa izpētes braucienos,” piebilst Enriko Plivčs, fonda “1836” pārstāvis.
Projekta mērķis ir izveidot vienojošu 1836 km garu tūrisma ceļu apkārt Latvijai, pa kuru to apiet, apbraukt vai aplidot. Izveidojot ceļošanas infrastruktūru ar naktsmītnēm, izklaides un atpūtas vietām, taka ļaus iepazīt un izzināt Latvijas kultūrvēsturiskās vērtības, veicinot cilvēku fizisko, emocionālo un garīgo labklājību, un stiprinot vienotību iedzīvotāju starpā.

Projekts tika uzsākts 2015.gadā, kad tika veiktas pirmās ekspedīcijas un apzināti ceļi, pa kuriem var apiet apkārt Latvijai, uzsākta Latvijas aplidošana un filmēšana no gaisa, kā arī uzsākts darbs pie tūrisma ceļveža izveides. 2016.gadā plānots uzsākt “1836” ceļa iezīmēšanas darbus, turpināt filmēšanas procesu no gaisa, kā arī pabeigt un prezentēt tūrisma ceļveža grāmatu. “1836” ceļu plānots atklāt Latvijas simtgadē 2018.gadā.