Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:259, Did:0, useCase: 3


15 pasules pasakainākās un neaizmirstamākās alejas

Redakcija
Redakcija

Daba ir brīnumaina visās tās izpausmēs. Tā pārsteidz un bieži vien liek iemīlēt savu neparasto skaistumu, neļaujot vairs nekad aizmirst vietas, kurās esam bijuši. Viena no neaizmirstamākajām sajūtām rodas tad, kad stāvi brīnišķīgā koku alejā, vienalga vai tā būtu cilvēka roku stādīta, vai dabas radīta. Sajūtas ir neaprakstāmas abos gadījumos, tās pārņem un apbur ikvienu, kam būs paveicies iziet caur šādu brīnumainu aleju. Ja nevarat to darīt īstenībā, vismaz virtuāli izejiet cauri 16 skaistākajām un pasakinākajām koku alejām.





Noslēpumainā Ziemeļīrijas aleja

Šī noslēpumainā Greishilas aleja izskatās kā izkāpusi no kādas pasaku grāmatas. Koki stādīti vēl 18-ajā gadsimtā un to darījis Džeimss Stjuarts ar domu pārsteigt un atstāt iespaidu uz saviem viesiem.



Ceļš uz Halnakeru Lielbritānijā

Šī patiesi pasakainā aleja atrodas netālu no Halnakeras pilsētiņas Lielbritānijā, Saseksas grāfistē. Tā ir neticami populāra tūristu un fotogrāfu vidū. Un nav jau arī nekas neparast, jo tādu skaistumu grib redzēt ikviens.



Sakuras aleja Japānā



Bambusu ceļš Japānā

Bambusu audze Kioto pilsētas rajonā, (Japānā) ir vieta, kas it kā pārklāta ar noslēpumainības pllīvuru. Esot tur, jūs pārņem neizsakāma miera sajūta. Kamēr ejat pa 300 metrus garo ceļu, kuru no abām pusēm ieskauj no bambusu zariņiem veidots žogs, jūs atrodaties it kā citā pasaulē un dimensijā.



Sena koku audze Nīderlandē



Purpura aleja Dienvidamerikā

Ja jums patīk ceriņu krāsa- šī aleja, kas atrodas johaneksburgā ir radīta tieši jums. Aleja ir cilvēka roku darbs, patiesībā tas ir mežs, kura teritorijā aug vairāk nekā 10 000 000 tropisko koku, tai skaitā 49 džakaranda koki. Oktobrī, kad tās zied visa zeme tiek noklāta ar zilām un ceriņkrāsas ziedlapiņām.



Polija, rudens ainava

Līdzīgas alejas varam redzēt arī ceļojot pa Latviju.



Japānas glicīniju ziedošā aleja

Pastaigājoties pa šo glicīniju aleju ikviens sajūtas kā karaliskās dzimtas pārstāvis. Glicīniju ziedu krāšņie ķekari uzzied tiklīdz sāk ziedēt ķirši. Tokijo katru gadu tiek svinēts glicīniju festivāls.



Kārklu aleja Lielbritānijā

Anglijā, Bodnantu muižā atrodas tā saucamā Laburnum arka, kaut gan par arku to nodēvēt grūti. Iespējams, kādreiz tā tiešām bijusi arka, taču tagad pārtapusi īstā 55 metrus garā brīnišķīgā alejā.



Francisko Alvarado parks Kostarikā

Kostarikā atrodas kāds patiesi pasakins parks- Francisko Alvarado, kas nosaukts par godu filipīniešu rakstniekam. Parku izveidojis ainavists Evangelisto Breness, kas slavens ar to, ka parka aleju radījis, izmantojot tikai dārza šķēres un nevienu citu instrumentu.



Ciprešu aleja ASV



Aleja pie Činhe stacijas Dienvidkorejā



Neliela ieliņa Bonnā, Vācijā

Šī mazā ieliņa Bonnā katru gadu uz divām nedēļām pārvēršas vienā no romantiskākajām ziedošu ķiršu alejām. Šeit ir diezgan dzīvīgs traafiks, taču fotogrāfam izdevās iemūžināt mirkli, kad alejas tuvumā nebija pārāk liela kustība



Portualegri pilsētas iela Brazīlijā

Brazīlijas pilsētā Portualegri atrodas iela, kas ir pelnījusi vienas no skaistākajām ielām pasaulē titulu. Augumā raženie tiguānu koki veido zaļu arkveida aleju, kas atgādina mītisku mežu. Šķiet, ka ai katra koka slēpjas kāds mazs rūķītis vai elfs, bet koku lapotnē paslēpusies no cilvēku skatieniem sēž feja.



Ginko koku aleja Japānā

Ginko biloba koki ir vieni no godātakajiem Japānā. Daži no tiem pat izturējuši atombumbas triecienu hirosimā. šos kokus dēvē par "cerības simbolu".