Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:259, Did:0, useCase: 3


Automašīnu diski iederas arī mākslā

Britu mākslinieks Ptolemijs Ērlingtons (Ptolemy Elrington) dzīvojis Bredfordā netālu no strauja šosejas pagrieziena, kur citi autovadītāji bieži mēdza pazaudēt auto diskus. Vīrietis tos salasījis ar domu izveidot bruņu tērpu, taču rezultātā radusies ideja par dažādiem dzīvniekiem, kuru formas mākslinieks saskatījis šajos diskos.

Brīvā laika pavadīšana kļuvusi arī par ienākuma avotu. Sākotnēji Ēlingtons savus veidojumus dāvinājis radiem un draugiem, taču vēlāk tādus vēlējušies iegādāties arī citi un mākslinieks sācis veikt dažādu uzņēmumu un valsts iestāžu pasūtījumus. Īpaši daudz darba bija jāiegulda drakona veidošanā, kad tika izmantoti 200 automašīnu diski, taču šo darbu vīrietis pārdeva kā vienu no dārgākajiem. Vīrietis ir pārliecināts, ka tas, kas vienam ir nederīgs, cita cilvēka rokās var kļūt par ļoti vērtīgu lietu.

Viss sācies ar to, ka Ērlingtons savāktajos diskos saskatījis līdzību ar dažādiem jūras iemītniekiem un nolēmis izgatavot jūras radības. Tā tapuši arī pārējie mākslinieka darbi.

Viņa darbos var saskatīt visdažādāko automašīnu dekoratīvos diskus. Daudziem no tiem par pamatu kalpojuši BMW, Ford, Volvo , Mercedes-Benz un citi auto diski. Lai izveidotu spožo zvēriņu, mākslinieks stiprināšanai izmantojis stieples, kas atrodamas starp neskaitāmajiem metāllūžņiem. Vienam mākslas darbam tika izmantoti aptuveni no 10 līdz 200 atomašīnu diskiem.

Lai izveidotu savus darbus, Ptolemijs Ērlingtons neiegulda finansiālos līdzekļus. Visi materiāli ir atrasti vai arī draugu sagādāti. Par mākslā ērti izmantojamiem mākslinieks uzskata BMW un Mercedes-Benz diskus, jo tie ir viegli lokāmi un elastīgi, bet daži autodiski mēdz būt viegli lūstoši un trausli. Mākslinieks savos darbos labprāt izmanto arī diskus no Ford automšīnām, kas atgādina haizivs muti.

Laika gaitā Ērlingtons sācis veidot arī citas lietas - telpas gaismekļus un dekoratīvus priekšmetus.

Citus mākslinieka darbus var apskatīt viņa mājas lapā:
hubcapcreatures.com/forsale1.html

     [+] [-]

, 2011-03-27 14:23, pirms 13 gadiem
Forši!

     [+] [-]

, 2011-03-28 12:54, pirms 13 gadiem
No šiem jau var taisīt, sanāk bezmaksas materiāls. Pilnas ceļu malas piemētātas.

     [+] [-]

, 2011-06-14 15:22, pirms 13 gadiem
vienkārši supper!