Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:10, Did:0, useCase: 3


Sagādā sev neaizmirstamas ziemas brīvdienas

Redakcija
Redakcija

Ceļot un atpūsties var ne tikai vasarā un ne tikai, guļot smiltīs un peldoties jūrā. Ziemas atpūta ir iespēja dažādot savas brīvdienas, vērojot burvīgas dabas ainavas, izmēģinot savus spēkus slēpošanā un uzņemot milzu devu kalnu gaisa veselīgās enerģijas.
Eiropas valstu piedāvājumā ir milzum daudz visdažādākās kalnu slēpošanas trases gan dabas ainavu mīļotājiem, gan arī asu izjūtu cienītājiem, bet vieni no labākajiem un populārākajiem kūrortiem atrodas Austrijā un Andorā.

Neapšaubāmi,- kalnu slēpošanas kūrortu karaliene ir Austrija. Šeit paveras patiesi neierobežotas iespējas katram slēpotājam. Pie kam neatkarīgi no kvalifikācijas un prasmēm. Austrijā atradīsiet kalnu nogāzes jebkurai gaumei, sākot no ekstremālām trasēm līdz kalniņiem iesācējiem. Pat, ja vēl nekad neesat stāvējis uz kalnu slēpēm, nebēdājiet,- kūrortos strādājošie profesionālie un pieredzējušie instruktori palīdzēs jums apgūt šo patiesībā vienkāršo pārvietošanās veidu.

Kalnu slēpošana jau vairāk nekā 100 gadu ir Austrijā populārākais sporta veids. Šeit pieejams milzīgs skaits slēpošanas kūrortu, kas ir atšķirīgi gan arhitektūras, gan izvietojuma un infrastruktūras ziņā. Nevienā citā valstī kalnu slēpošanas industrija, tūrisms un sports nav tik cieši saistīti savā starpā.

Ļoti interesants ir Tiroles reģions- kalnu un saules impērija ar teritoriju 12 648 kvadrātkilometri un galvaspilsētu Insbruku. Tiroles iecienītākie un slavenākie tūrisma centri ir Kicbīele, Arlberga pārejas un Insbrukas apkaime. Insbrukā divreiz- 1964. un 1967. gadā- notika ziemas olimpiskās spēles.

Blakus Tirolei mazāka federālā zeme- Foralberga ar galvaspilsētu Brēgencu- rāmu kūrortu, kas atrodas romantiskā vietā Konstancas ezera austrumu piekrastē.

Ne mazāk interesanta ir Cillertāles ieleja, kas plešas no Innavas līdz Austrijas un Itālijas robežai. Iesākumā ieleja ir plaša, bet aiz Mairhofenas tā sadalās četrās šaurākās kalnu grēdu ieskautās ielejās. Slēpotāji sevišķi iecienījuši nobraucienus pa Tuksas ledāju, Mairhofenas- Finkenberga trasi un Celli pie Cilleres.



Andora atrodas pašā Pireneju sirdī starp Spāniju un Franciju. Jau vairākus gadu desmitus Andora nemainīgi tiek uzskatīta par vienu no modernākajiem kalnu slēpošanas kūrortiem Eiropā. Ainavu daudzveidība, kas šeit vērojama, ir ievērības cienīga, lai par sava ceļojuma galamērķi jūs izvēlētos tieši šo valsti.

Tūrisma īpaši aktīvā – slēpošanas sezona sākas decembrī un ilgst līdz pat aprīlim. Nav brīnums, ka tūrisms ir viena no galvenajām valsts ekonomikas nozarēm. Andorā ir visplašākās kalnu terases Pirenejos, bet šajā kalnu reģionā valdošie klimatiskie apstākļi ļauj nodarboties ar slēpošanu visā tās daudzveidībā veselus 5 mēnešus gadā.

Andoras kūrorti tiek uzskatīti par saulainākajiem pasaulē, jo Andoru praktiski no visām pusēm, izņemot dienvidu, ieskauj kalni. Atpūta Andoras slēpošanas kūrortos ir brīnišķīga, mēdz pat teikt, ka katram kalnu slēpošanas mīļotājam vismaz reizi mūžā tā ir jāizbauda. Te valda ne vien augsta servisa līmenis attiecībā pret aktīvās atpūtas piekritējiem, te ir arī beznodokļu zona, kas noteikti atspoguļosies arī maciņa saturā. Un vēl Andorā valda kalnu subtropu klimats. Ziemas sezonā temperatūra naktī sasniedz -12º С, bet dienas laikā tā spēj sasniegt arī + 10º С.



Vairāk par ceļojumiem uzzini www.teztour.lv