Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:10, Did:0, useCase: 3


Daudzveidīgās atpūtas iespējas Kanāriju salās kopā ar Tez Tour. 3. daļa

Daudzveidīgās atpūtas iespējas Kanāriju salās kopā ar Tez Tour. 3. daļa
Foto: Iveta Apškrūma, Skats no Džungļu parka Tenerifē

Atpūšoties Kanāriju salās ceļotājam ir lieliska iespēja izbaudīt nelielā teritorijā plašu daudzveidību: sākot ar atklātām zeltainām līdz melnām vulkāniskām smilšu pludmalēm, stāvām akmens klinšu sienām un jaukiem līčiem.
Blīvais ekskursiju un apskates objektu tīkls pa piekrastes un iekšējiem kalnainiem rajoniem, ļauj ceļotājam ieraudzīt gan brīnumainus neskartās dabas, gan speciāli veidotus unikālus parkus, pabūt gleznainās apdzīvotās vietās un lielos kūrortu centros. Atpūtas iespējas Tenerifē ir tik daudzveidīgas, ka sev patīkamu atpūtas veidu atradīs ikviens.

Ieskats populārākajos ekskursiju maršrutos un apskates objektos:

Teides Nacionālais parks (Parque Nacional del Teide)

Reta skaistuma rezervāts, kurā jūties kā pasakā. Tas atrodas ap centrālo salas vulkānu Teide, kur kalnu ainavas mainās nepārtraukti. Braucot aizvien augstāk paveras neaprakstāms dabas skaistums. Gleznaini skati uz jūras līčiem un interesantiem augiem, brauciens caur maziem kalnu ciematiem jūs aizvedīs vairāk nekā 2400 metru augstumā virs jūras līmeņa. Lai no kuras puses brauktu, tuvojoties vulkāna krāterim, liekas, ka esi nokļuvis uz Marsa. Visapkārt paveras melni vulkānisko iežu klajumi, bez nekādām dzīvības pazīmēm. Neierasti! Braucot tālāk uz skaisti zilo debesu fona paceļas interesanti kalnu veidojumi - te pūdelis pagriezis galvu, te milzis pazaudējis savu kurpi. Daudzi no kalnu bluķiem ir skaisti zaļā krāsā, pateicoties augstajam vara saturam tajos.

Foto: Iveta Apškrūma


Foto: Iveta Apškrūma

Pats varenais Teides vulkāns (3718 m virs jūras līmeņa) atrodas uz stāvām klintīm ieskauta vulkāniskā plato, kura krātera diametrs ir 17 km un perimetrs 45 km. Pēdējais vulkāna izvirdums bija 1798. gadā.
Ja vien nav migla, iespējams ar pacēlāju nieka 8 minūtēs uzbraukt līdz skatu laukumam, kas atrodas 3555 augstumā. Teorētiski iespējams uzkāpt arī līdz pašai virsotnei, taču tam jāsaņem attiecīga atļauja.

Foto: Iveta Apškrūma

Paņemiet līdzi kādu ābolu vai maizīti, lai pabarotu ķirzakas, kas atpakaļceļa pieturvietā sastopamas ik uz soļa. Daudzveidīgie vulkāniskie ieži un bagātā flora un fauna ar daudzām sugām pārsteidz ar formu un krāsu spēli – tas viss šeit pavadīto dienu padarīs neaizmirstamu.

Foto: Iveta Apškrūma

Strausu ferma

Pēc Teides Nacionālā parka apskates varat doties ekskursijā uz nelielu strausu fermu, kas atrodas salas dienvidos. Tur būs iespēja nobaudīt sātīgas pusdienas, kurās būs vislielākā omlete un ekoloģiski tīra strausa gaļa, kas turklāt nesatur holesterīnu. Neilgas pastaigas laikā pa strausu fermu uzzināsiet daudz ko jaunu par šo putnu dzīvi, varēsiet tos pabarot un nofotografēties kopā ar tiem.



Džungļu parks (Jungle Park)

1995. gadā, tikai nedaudz kilometrus no Las Americas, atvērās īpašs un interesants parks. Pilnīgi neauglīgā vietā starp akmeņainām kalnu ainavām tūristu apskatei pavēras īsti tropiskie džungļi, kuros mīt lauvas, tīģeri, orangutangi, strausi, krokodili, flamingi un daudzi citi dzīvnieki un putni. Parks ir dārzu dizaina sasniegums. Džungļu zaļumu pārpilnība pārsteidz pat visprasīgāko un pieredzējušāko ceļotāju.

Foto: Iveta Apškrūma

Taču parka vizītkarte ir Ērgļu šovs - vienīgais pasaulē dresētu ērgļu un citu plēsīgo putnu šovs. Tajā cēlie aktieri demonstrē skatītājiem savus talantus. Putni aizlaižas debesīs, apskata salu no putna lidojuma, bet vienmēr atgriežas. Sajūtas nevar izstāstīt - tas jāpiedzīvo pašam.
Uz citas skatuves savas zināšanas rēķināšanā un citās dzīves ziņās rāda spilgtie, skaļie papagaiļi un tukāni. Šova laikā starp skatītāju rindām brīvā dabā pastaigājas skaistie pāvi.

Foto: Iveta Apškrūma

Tiem, kas vēlas izmēģināt spēkus un veiklību, iesaku virvju ceļu "Jungle Raid", kur iespēja iztēloties sevi par īstu Indiana Džonsu. Ja vēlas ekstrēmākas izjūtas, tad var nobraukt pa interesantu, pārveidotu bobsleja trasi.

La Gomera

La Gomeras salas daba ir praktiski civilizācijas neskarta un atrodas aptuveni 35km attālumā no Tenerifes. Uz to var doties ar prāmi, gan turp, gan atpakaļceļā izbaudot skaistus skatus uz Tenerifi un La Gomeras salu no okeāna. Pa ceļam var sastapt arī delfīnus.

Foto: Iveta Apškrūma

Šajā ekskursijā var izbaudīt horizontālo lietu, ieraudzīt pienenes cilvēka augumā un dzirdēt seno guanču "el silbo" jeb svilpošanas valodu, ar kuras palīdzību cilvēki kalnos sazinājās kādreiz un vietējie prot to arī tagad.
Dabas daudzveidību nevar izteikt vārdiem - te atrodami līdz pat četri simts dažādu augu. Daudzi no tiem mūsdienās citviet Eiropā un Āfrikā vairs nav sastopami.
Garahonajas nacionālais parks, kas aizņem gandrīz visu La Gomeras augstieni ir UNESCO atzīts dabas piemineklis. Lauru koku mežs pilns ar apsūnojušiem, lieliem kokiem, interesantiem augiem rada mistikas sajūtu. Liekas, ka tūlīt, tūlīt izlidos pasaku feja vai no miglas iznāks labais burvis.

Foto: Iveta Apškrūma

Salas apmeklējums noslēdzas San Sebastjanas pilsētā, kurā Kristofors Kolumbs apstājās pirms sava slavenā Jaunās Pasaules atklāšanas brauciena. Te var ieiet baznīcā, kurā viņš saņēma svētību savam braucienam, apskatīt Kolumba māju un aku.

Foto: Iveta Apškrūma

Vietējos veikaliņost var saņemt informāciju par palmu medu, tā iegūšanu, labajām īpašībām, kā arī nogaršot to.

Noteikti iesaku aizbraukt un pašiem paskatīties, jo labāk vienreiz izbaudīt nekā simts reizes lasīt par to.

Raksta autore Iveta Apškrūma

     [+] [-]

, 2011-11-07 17:22, pirms 12 gadiem
Jauks apraksts! Gribas redzēt pašai!!!

     [+] [-]

, 2011-11-10 17:08, pirms 12 gadiem
ļoti labs raksts!