Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:10, Did:0, useCase: 3


Gatavojoties vasaras sezonai, Jūrmala labiekārto pludmales

Redakcija
Redakcija

Gatavojoties aktīvajai vasaras sezonai, Jūrmalas pašvaldība labiekārto pludmales, izvietojot tajās soliņus, pārģērbšanās kabīnes, atkritumu tvertnes un citu atpūtas aprīkojumu. Kūrortpilsētā ir 12 oficiālās peldvietas, 11 no tām atrodas jūras krastā, viena – Lielupes krastā. Tas ir Latvijā lielākais oficiālo peldvietu skaits pašvaldības teritorijā. Vasaras sezona Jūrmalā tiks atklāta 23.maijā, kad pilsētā norisināsies vērienīgi Kūrorta svētki.

Piecām Jūrmalas peldvietām ir piešķirts Zilais karogs – šogad tas plīvos Jaunķemeros, Dzintaros, Bulduros, Majoros un Dubultos. Jūrmalas pašvaldība tuvāko gadu laikā plāno Zilā karoga pludmalēm pievienot vēl vienu peldvietu Kauguru pludmalē, savukārt oficiālo peldvietu statusam plānots pieteikt peldvietas Lielupes krastā un Slokas karjerā.

26 kilometru garajā Jūrmalas pludmalē pašvaldība šogad izvietos 160 pārģērbšanās kabīnes, 265 soliņus, 200 atkritumu konteinerus, 17 tualetes. Vēl tualetes uzstāda arī kafejnīcas, kuras šogad pludmalē būs vismaz 30. Vietās, kur to pieprasījuši ziemas peldētāji, pārģērbšanās kabīnes atrodas visu gadu. Bulduru, Dzintaru, Majoru, Asaru un Kauguru pludmalēs tiks izvietotas publiski pieejamas dušas, tāpat pludmalēs izvietoti arī kāju skalotāji.

14 izejas uz jūru ir pielāgotas cilvēkiem, kuri pārvietojas ratiņkrēslā. Tāpat kā pagājušajā gadā, arī šogad Kauguru un Jaunķemeru pludmalēs būs pieejami arī peldrati invalīdiem,  ko varēs lietot patstāvīgi vai ar asistenta palīdzību, iepriekš piesakot asistenta pakalpojumu, kā arī tandēma velosipēdi.

Pludmales aprīkojumu, tāpat kā citās Eiropas kūrortpilsētās ar līdzīgiem klimatiskajiem apstākļiem, uzstāda aktīvākās sezonas sākumā, kad līdz ar siltā laika iestāšanos pludmalē apmeklētāju kļūst ievērojami vairāk. Tāda prakse ir ierasta arī tamdēļ, lai aukstajos gadalaikos biežo vētru laikā atkritumu konteineri, soliņi, tualetes netiktu apgāzti vai ieskaloti jūrā.

15 vietās jūras krastā izvietoti rotaļu laukumi dažāda vecuma bērniem. Pērn iedzīvotāju iniciatīvas konkursa ietvaros ar pašvaldības līdzfinansējumu Kauguru pludmalē uzstādītas arī ielu vingrošanas konstrukcijas.

Trīs reizes nedēļā jūrmalnieki un pilsētas viesi aicināti uz cigun nodarbībām jūras krastā. Otrdienās plkst. 18.30 nodarbības notiek Mellužu pludmalē, lietus gadījumā – Mellužu parka estrādē, ceturtdienās plkst. 18.30 Dubultu pludmalē, sestdienās plkst. 10.00 Kauguros, lietus gadījumā glābšanas stacijas 2.stāvā.

Tāpat bez maksas pilsēta aicina uz nūjošanas nodarbībām Kauguru pludmalē, Kapteiņa Zolta ielas galā. Tās notiek otrdienās plkst.10.00, ceturtdienās plkst.14.00 līdz 17.00, iespēja saņemt nūjošanas nūjas uz vietas. No jūnija vidus būs pieejamas arī bezmaksas jogas nodarbības pludmalē.

23.maijā Jūrmalas pilsētā norisināsies vasaras sezonas atklāšanas pasākums – vērienīgi Kūrorta svētki. Pirmo reizi vakara svētku koncerti un uguņošana norisināsies pludmalē. Svētku kulminācijā uz skatuves Majoru pludmalē uzstāsies grupa "Instrumenti", un koncerts noslēgsies ar uguņošanas šovu. Visu dienu darbosies svētku tirdziņš, restorānu degustācijas, koncerti Horna dārzā un atvērto durvju diena Jūrmalas pilsētas muzejos un iestādēs. Bērniem Dzintaru mežaparkā būs sarūpētas radošās darbnīcas, koncerti, teātra izrādes un aktīvās atpūtas norises. Ieeja Jūrmalas Kūrorta svētku pasākumos bez maksas. Jūrmalas Kūrorta svētku apmeklētāju ērtībām AS "Pasažieru vilciens" 23.maijā nodrošinās papildvilcienus nokļūšanai uz Jūrmalu un pēc pasākuma uz Rīgu.