Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:10, Did:0, useCase: 3


Septiņi noderīgi padomi, lidojot kopā ar bērnu

Redakcija
Redakcija

Aizvien vairāk vecāku ceļo kopā ar saviem bērniem, kas ir labi, jo jau no mazotnes tiek gūti jauni iespaidi, attīstīts un paplašināts redzesloks. Tomēr nereti lidojums ar atvasēm pārvēršas par nervu pārbaudījumu ne tikai vecākiem, bet arī citiem pasažieriem. Kā sagatavoties, lai ceļojums būtu iespējami ērtāks.

1.Pēc iespējas pieskaņo lidojuma laiku bērna režīmam

Cik vien iespējams centies pieskaņot lidojuma laiku bērna režīmam. Piemēram, ja lidosi no rīta, tad bērns būs izgulējies un labā noskaņojumā. Savukārt, ja lidosi vakarā, tad bērns būs noguris un visu lidojuma laiku, visticamāk, gulēs.

2. Uzliec bērnam aproci ar vecāku tālruņa numuru

Pastāv iespēja, ka mazs bērns var lidostas burzmā pazust, tāpēc lietderīgi, ja mazajam ķiparam būtu aplikta aproce ar vecāku tālruņa numuru vai kāds cits identifikators, pēc kā bērnu citi pieaugušie varētu atkal nogādāt vecāku redzeslokā. Īpaši svarīgi tas ir tad, ja bērns vēl neprot runāt vai arī nezina svešvalodu.

3.Sniedz bērnam plašas izklaides iespējas

Viens no biežākajiem bērnu nemiera cēloņiem ir garlaicība, tādēļ ceļojuma laikā jāparūpējas par pienācīgu izklaidi. Proti, paņem līdzi kādu grāmatiņu, planšeti ar datorspēlēm, DVD atskaņotāju ar multiplikācijas filmām vai bērnu mīļākās komiksu grāmatas, zīmuļus un zīmēšanas bloknotus. Jāatzīst gan, ka nereti tie paliek neizmantoti, jo lidmašīnās bieži bērniem ir aizraujošākas nodarbes - iespēja vērot filmas vai spēlēt videospēles.

4.Neraizējies, ja kaut kas aizmirsies mājās

Esi bez bažām – lidostās ir daudz veikalu. Piemēram, Rīgas Starptautiskajā lidostā ir 11 „ATU Duty-Free” veikalu, kas piemēroti dažādai rocībai un noskaņojumam. Astoņos no tiem tu vari atrast “ceļojuma draugu” savam bērnam. Dažkārt pieredzes trūkuma dēļ ģimene bērna vajadzībām ņem līdzi teju visu iedzīvi ar domu, ka varbūt noderēs, taču ceļojot, jāņem līdzi tikai pašas nepieciešamākās lietas. Ja kaut kas ir piemirsies, to var iegadāties lidostā vai galamērķī.

5.Pārsteidz bērnu ar dāvaniņu

Lai viesošanās lidostā un pats ceļojums paliktu atmiņā kā priekpilns notikums, vari bērnu iepriecināt ar kādu dāvaniņu. Tai nav jābūt dārgai, bet bērns būs laimīgs, ja tā būs skaisti iesaiņota, vai tā varētu saistīties ar kādu notikumu, kas jau iepriekš ir sagādājis prieku.

Populārākās dāvanas bērniem, pēc ATU novērojumiem, ir smaržas ar multfilmas „Minioni” simboliku, kas patiks zēniem, bet meitenes būs sajūsmā par smaržām „Barbie’s” vai “Frozen”.

Ja mājās aizmirsta mīļākā rotaļlieta, svarīgi ir kopā izdomāt kādu aizraujošu stāstu, lai tikko iegādātā rotaļlieta no parastas mantas pārvēršas par svarīgu ceļabiedru.

6. Atceries par mitrajām salvetēm un ūdeni

Vienmēr atceries par mitrajām salvetēm - bez tām pastāv risks sabojāt ne tikai savu, bet arī blakus sēdētāju apģērbu un garastāvokli.

Starp pirmās nepieciešamības precēm iekļauj arī ūdeni. Ja vēlies būt drošs, ka ūdeni neatņems, lidojot tranzītā, beznodokļu zonas veikalos to var lūgt iesaiņot tranzītlidojumiem paredzētajā, caurspīdīgajā maisiņā.

7. Esiet gatavi – zīdainim būs nepieciešama īpaša uzmanība

Ja lido ar zīdaini, būs noderīgi, ja paņemsi līdzi lidmašīnā pirmās palīdzības komplektu un bērniņa medicīnas vēsturi, kurai piesprausts tavs kontakts ārkārtas gadījumiem. Ja šķiet, ka lidojuma laikā gaisa spiediena maiņa satrauc tavu mazuli, pabaro viņu ar krūti vai pudelīti, lai nomierinātu.

Zīdaiņiem un maziem bērniem noteikti līdzi ir nepieciešams gan papildu apģērbs, gan autiņbiksītes.

Turklāt ir mazuļi, kas atzīst tikai vienu knupīti, vienu mīļmantiņu vai kādu citu lietu, kurai viņš ir pieķēries tik ļoti, ka tā rada drošības sajūtu arī ārpus mājas. To nu gan nevajadzētu aizmirst!

„ATU Duty Free”pārvalda 107 veikalus 23 tūkstošu kvadrātmetru platībā, darbojoties 21 lidostā astoņās pasaules valstīs. Uzņēmums dibināts 2000.gadā kā „TAV Airports Holding” un „Unifree Duty Free/Gebr. Heinemann” kopuzņēmums.„ATU Duty Free”, kura centrālais birojs ir Stambulā, nodarbina vairāk nekā 2000 cilvēku visā pasaulē un apkalpo aptuveni 100 miljonus klientu gadā.

Kopš 2011. gada nogales „ATU Duty Free” kā iepirkšanās zonas operators ir pārstāvēts arī Rīgas Starptautiskajā lidostā, pārvaldot 11 veikalu 1375,96 kvadrātmetru platībā. Latvijā uzņēmumā strādā 146 darbinieki.