Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:10, Did:0, useCase: 3


Monsanto- unikāla pilsēta Portugāles klintīs

Redakcija
Redakcija

Pabūt šajā vietā nav nemaz tik vienkārši,- ceļojumu aģentūras nepiedāvā šādu galamērķi, šeit nav sabiedriskā transporta un vēl piedevām ne visi cilvēki zina par šīs unikālās pilsētas eksistenci. Kaut gan žēl, jo Monsanto ir viena no interesantākajām mūsu planētas vietām.

Tā atrodas centrālajā valsts daļā, Kastīlijas kalnu pakājē, uz dienvidaustrumiem no augstākās Portugāles kalnu virsotnes- Serra da Estrela. Šī- viena no pasaules skaistākajām pilsētām starp laukameņiem un klinšainiem pauguriem tika uzcelta otrajā gadsimtā pirms mūsu ēras.



Mājas, veikali, baznīcas- visas šīs ēkas tika uzceltas vai izcirstas milzīgā klintī. Brīžiem šķiet, ka daži akmeņi burtiski uzkrituši uz mājām vai citām ēkām un tūlīt, tūlīt tās sabruks. Taču nekas nenotiek un mājas stāv kā stāvējušas jau vairāku simtus gadu...



Sākotnēji Monsanto tika celts kā cietoksnis, kas ievērojams ar to, ka veselus septiņus gadus veiksmīgi izturēja romiešu aplenkumu. Šo ievērības cienīgo varoņdarbu vietējie iedzīvotāji vēl joprojām atzīmē, katru gadu 3.maijā rīkojot krāšņu Festivālu.



Svētku laikā, tautiskās mūzikas pavadībā, Monsanto iedzīvotāji, dziedot senās tautas dziesmas, dodas krāšņā gājienā cauri pilsētai uz seno cietoksni. Sev līdzi viņi nes ziedu klēpjus, kurua pēc tam, uzkāpuši kalnā, izkaisa par godu brīvībai.



Senais pilsētas centrs- cietoksnis un baznīciņa- gadsimtu gaitā ir cietuši, taču mājās arī šodien dzīvo cilvēki. Pagājušajā gadsimtā Monsanto tika atzīta par nacionālo īpašumu un kopš tā laika tai ir piešķirts pilsētas- muzeja statuss.



Monsanto izskats un arhitektūra nav mainījusies daudzu gadsimtu garumā- šaurās ieliņas, klintī izcirstas vai akmeņainajā ainavā iederīgas mājas, kuras, šķiet, tūlīt noslaucīs no zemes virsas kāds milzīgs akmens bluķis, atstāj neizdzēšamu iespaidu katra šurp atceļojušā cilvēka atmiņās un sirdī.
Savukārt, ainava, kas paveras skatam no cietokšņa drupām uz Serra de Estrela, pēc daudzu cilvēku domām, ir skaistākā ainava visā Portugālē.

Ja gribat paši savām acīm redzēt šo unikālo pilsētu, sameklējiet un rezervējiet viesnīcu, kurā apmesties, iegādājaties aviobiļetes lidojumam uz Portugāli un dodieties neaizmirstamā ceļojumā!

Vairāk par Portugāli uzzināsiet apgāda Zvaigzne ABC izdotajā ceļvedī "Portugāle". 
Ceļvedis palīdz pilnvērtīgi izmantot ceļojuma laiku Portugālē, sniedzot speciālistu ieteikumus un detalizētu praktisku informāciju.

Ievada nodaļa „Portugāles iepazīšana” sniedz priekšstatu par valsts novietojumu kartē, parāda to vēsturiskā un kultūras kontekstā.

Katra no deviņām nodaļām, kas apskata Portugāles reģionus, to vidū arī Lisabonu, izmantojot kartes, zīmējumus un ilustrācijas, informē par svarīgākajiem apskate objektiem. Pēc pazīmēm tie tiek sarindoti, sākot ar arhitektūru un festivāliem un beidzot ar pludmalēm un ēdienu. Nodaļā „Ieteikumi tūristiem” var atrast rūpīgi izraudzītu informāciju par viesnīcām un restorāniem. „Praktiskais ceļvedis” ietver noderīgu informāciju par visu, sākot ar transportu un beidzot ar personīgo drošību.