Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:10, Did:0, useCase: 3


Ēģiptes skaistākais kūrorts Šarm el-šeiha. 2. daļa

Ēģiptes skaistākais kūrorts Šarm el-šeiha. 2. daļa
Amwaj viesnīca Šarm eš- šeihā
Foto: Laura Biķerniece, epadomi.lv

Tūrisms jau izsenis ir nozīmīga Ēģiptes tautsaimniecības nozare, tāpēc viesnīcas atrodamas gandrīz visur un, protams, ka to ir milzum daudz greznajā Šarm eš-šeihas kūrortā, tā ka nezinātājs plašajā piedāvājuma klāstā viegli var apjukt.. Tāpēc, pirms došanās uz Ēģipti, par piemērotākās viesnīcas izvēli labāk konsultēties ar ceļojumu konsultantu. Viņš kā profesionālis mācēs atbildēt uz visiem jūs interesējošiem jautājumiem, kā arī piemeklēs jūsu vajadzībām, vēlmēm un rocībai piemērotāko viesnīcu. Nekautrējieties un jautājiet visu, kas jūs interesē un kas satrauc, izstāstiet, ko vēlaties piedzīvot un izbaudīt, jo, varbūt, tieši Ēģipte būs tā vieta, kur piepildīsies kāds jūsu senlolots sapnis. Jā, un pats galvenais,- noteikti noskaidrojiet, kāds tūroperators veic čārterlidojumu uz Ēģipti: pēc savas pieredzes varu teikt, ka visdrošāk ir ceļot kopā ar Tez Tour.

Viesnīcas Ēģiptē tiek klasificētas pēc pieczvaigžņu sistēmas. Cik zvaigznes katrai viesnīcai piešķiramas, izlemj valdība. Lielās starptautiskās grupās ietilpstošās viesnīcas parasti tiek novērtētas ar četrām vai piecām zvaigznēm, bet vietējo īpašnieku vadītie uzņēmumi pieder pie vidējās un zemākās klases.
Viesnīcu klasifikācija mūsu cilvēkam dažreiz šķiet mazliet neizprotama, jo liekas, ka bieži vien tiek ņemts vērā nevis ērtību un apkalpošanas līmenis, bet gan ārējais izskats. Pat viesnīcās ar piecām zvaigznēm pakalpojumu klāsts ir atšķirīgs.
Tomēr katrā pieczvaigžņu viesnīcā vienmēr ir nožogota teritorija, vairāki restorāni, bārs, kas piedāvā atspirdzinošus dzērienus un uzkodas, diskotēka vai naktsklubs, sporta klubs un SPA centrs, viens vai vairāki peldbaseini, atpūtas krēsli un dvieļi. Šajās viesnīcās parasti arī piedāvā niršanu, tenisa spēli kortos un citas aktīvās atpūtas iespējas.

Četrzvaigžņu viesnīcās parasti darbojas kafejnīca, restorāns un bārs. Tajās ir arī viens vai vairāki baseini, atkarībā no teritorijas lieluma, kādu aizņem viesnīca.
Ir viesnīcas, kas īpaši domā un rūpējas par ģimenēm, kas ceļo kopā ar bērniem. Dažās no tām ir ūdens slidkalniņi vai akvaparki. Neaizmirstamus brīžus jums un jūsu ģimenei palīdzēs sagādāt tādas viesnīcas kā Albatros Aqua Blu, Tropicana Sea Beach vai Sunrise Tiran Aqua Park.

Skats no Albatros Aqua Blu

Daudzās viesnīcās ir trenažieru zāle un Spa centrs. Tiesa gan, Spa apmeklējums parasti ir par atsevišķu samaksu. Piedāvājumā daudz un dažādas masāžas. Vēl pieejamas saunas, turku pirtis, džakuzi un frizieru pakalpojumi. Katras viesnīcas teritorijā ir arī veikali, kuros var nopirkt suvenīrus, sauļošanās krēmus, ūdeni un citus tradicionālas un tūristu iecienītas lietas.

Visās viesnīcās ir seifi: lielākajā daļā no tām tie ir numuriņos, taču ir viesnīcas, kurās seifi atrodas recepcijā un ir pieejami 24 stundas diennaktī.
Mini bārs un tā saturs katrai viesnīcai ir atšķirīgs. Ir viesnīcas, kurām tas iekļauts cenā, kā. piemēram, Baron Resort, Savoy & Royal Savoy vai AA Amway. Citas mini bāru piedāvā par papildus samaksu.

Skats no Savoy&Royal sovoy

Katrai viesnīcai ir sava pludmale. Ja tā atrodas otrajā līnijā no jūras vai tālāk, viesnīca vienmēr nodrošina bezmaksas autobusu, kurš aizvedīs jūs līdz pludmalei un arī atvedīs atpakaļ. Pastaigu cienītāji var doties uz pludmali kājām, pa ceļam baudot eksotisko ainavu, kas pavērsies viņu skatam .
Viena no labākajām otrās līnijas viesnīcām ir Tiran Island Hotel.

Skats no Tiran Island Hotel

Kas attiecas uz pludmali, tad jārēķinās ar to, ka pie paša krasta drīkst peldēties tikai dažās viesnīcās, kuras ir uzbērušas smiltis uz asajiem koraļļu rifiem. Viena no šādām viesnīcām ir Sol Y Mar Riva Beach.

Skats no Sol Y Mar Riva Beach

Taču biežāk, lai atvēsinātos Sarkanās jūras ūdenī, jāšķērso koralļi pa pontonu tiltu. Uz tiltiņa vienmēr satiksiet glābēju, kurš pieskata atpūtniekus, lai tie nepeld pārāk tālu vai virs koraļļiem, kur var savainoties.

Skats no Grand Rotana

Esot Ēģiptē, noteikti iesaku pievērsties snorkelēšanai; Sarkanā jūra šeit slēpj fantastisku zemūdens pasauli- vienus no pasaulē skaistākajiem koraļļu rifiem. Visu varavīksnes krāsu zivtiņas papildina šo burvīgo ainu.

Koraļļi

Viena no svarīgākajām lietām, izvēloties viesnīcu, ir ēdināšana. Ja plānojat aktīvu atpūtu ar ekskursijām, tad rezervējot viesnīcu, izvēlieties tikai brokastis vai brokastis un vakariņas. Ja negrasāties doties nekur ārpus viesnīcas teritorijas, bet domājat zvilnēt saulītē un pavadīt laiku pie baseina kopā ar sava mīļākā autora grāmatu, jums būs piemērota "viss iekļauts" ēdināšana.

Dažu viesnīcu teritorijas ir tik lielas, ka pat nedēļas laikā tās grūti izstaigāt. Tāda, piemēram, ir viesnīca "Domina Coral Bay", kura īpaša arī ar to, ka dzīvo pati pēc sava pulksteņa laika. Viesnīcnieki to izskaidro, kā atpūtnieku iespēju ilgāk baudīt saules starus (Šarmelšeihā jau sešos no rīta spīd spoža saulīte un aicina atpūtniekus ieņemt vietas pludmalē vai pie baseina).
Pa šīs viesnīcas teritoriju kursē iekšējais autobuss. Tās izmēri ir tādi, ka pat Tez Tour gidi to sauc par pilsētu pilsētā.

Skats no Domina Coral Bay

Īpaši lielas teritorijas ir arī Sea Group Resorts viesnīcām Sea Club, Sea Life un Sea Gargens. Šo viesnīcu apmeklētāji brīvi pārvietojas pa visu trīs viesnīcu teritoriju un kopīgo pludmali.

Skats no Sea Group Resorts

Īstiem kafijas mīļotājiem ieteiktu viesnīcu Royal Albatros Moderna. Šīs viesnīcas teritorijā ir iekārtoti divi specializēti bāri, kas piedāvā visdažādāko veidu kafiju.

Skats no Royal Albatros Moderna

Gandrīz visās viesnīcās strādā animatoru komanda, kura visas dienas laikā izklaidē un aicina tos atpūtniekus, kuriem ir vēlēšanās nodarbināt sevi, uz dažādiem konkursiem, spēlēm un atrakcijām.
Daudzu viesnīcu teritorijā ir amfiteātris, kur vakaros atpūtniekiem tiek piedāvāti dažādi šovi un izklaidējoši priekšnesumi. Nereti uz skatuves tiek aicināti arī skatītāji, īpaši tad, ja tiek rīkots konkurss Mis un Misters viesnīca. Te nu ikkatrs var izmēģināt spēkus un pierādīt draugiem savu atraktivitāti.

Skats no Noria Resort