Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:10, Did:0, useCase: 3


Monreāla naktī. Skats no augšas

Redakcija
Redakcija

Monreāla, kas ir lielākā fanciski runājošās Kvebekas provinces pilsēta, tiek uzskatīta par Kanādas kultūras galvaspilsētu. Tā ir otrā lielākā pilsēta aiz Toronto, kura šo statusu ieguva 1976. gadā.

Lai arī pilsēta atrodas uz Monreālas salas Svētā Laurensa un Otavas upju ielenkumā, savu nosaukumu pilsēta ieguvusi pateicoties "Karaliskajam kalnam" jeb Mont Royal, kas atrodas pilsētas centrā. Ap milzīgo metropoli ir izveidojušās vairākas mazākas pilsētas, kuras ir identificētas šajā attēlā.

Attēlā, kuru fotografējis Starptautiskās kosmiskās stacijas 26. ekspedīcijas astronauts, redzams urbanizācijas radītais gaismas piesārņojums, iezīmējot gan apdzīvotos apgabalus, gan ceļus. Laukumi, kas iekrāsojušies tumšā, gandrīz melnā tonī, atklāj vietas, kur atrodas ūdens klāti apgabali - upes, ezeri un citas ūdenskrātuves. Nedaudz gaišāki ir apkārtējie lauki un meži, kurus izgaismo Mēness gaisma. Izplūdušie, neskaidrie apgabali attēla augšdaļā un lejasdaļā ir mākoņi.

Attēla tapšanas brīdī kosmiskā stacija atradās virs Pensilvānijas un Ņujorkas štata robežas, aptuveni 600 kilometrus uz dienvidrietumiem no Monreālas. Fotografēts 2010. gada 24. decembrī ar Nikon D3S digitālo kameru un 180 mm objektīvu.

Lasi: starspace.lv