Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:378, Did:0, useCase: 3


Mini ārkārtas līdzekļu fonds viena mēneša laikā

Redakcija
Redakcija

Vai esat kādreiz prātojuši, vai jūs un jūsu ģimene esat finansiāli sagatavoti dzīves ārkārtas situācijām? Diemžēl ārkārtas situācijas mūsdienu dzīves ritmā ir neizbēgamas, agri vai vēlu ar tam sastopas ikviens, un nespēja pienācīgi tām sagatavoties var ievērojami sabojāt jūsu finansiālo situāciju vai pat novest līdz personīgajam bankrotam. Labākais veids, kā aizsargāt savas finanses un nodrošināties pret neparedzētiem gadījumiem, ir uzsākt uzkrājumu veikšanu “lietaino dienu” fondā. Sadarbībā ar mūsu somu kolēģiem no tiešsaistes portāla Alfalainaa esam sagatavojuši šos vienkāršos ieteikumus, kā uzkrāt naudu mini ārkārtas līdzekļu fondā viena mēneša laikā.

1. Pārdodiet jums nevajadzīgos priekšmetus un tehniku

Iegūt papildus naudu, ko noguldīt ārkārtas līdzekļu fondā, var pavisam vienkārši – pārdodot vecos sīkumus, kas sakrājušies jūsu īpašumā, bet kurus jūs absolūti vairs neizmantojat. Tas var būt jebkas, sākot no apģērbiem un apaviem, beidzot ar lietotiem viedtālruņiem, mūzikas atskaņotājiem un auto ziemas riepām. Jūs būsiet pārsteigti par to, ko tik cilvēki neiegādājas tiešsaistē. Apskatiet savu māju vai dzīvokli, vai jūsu īpašumā ir priekšmeti, kurus jūs vairs neizmantojat? Instrumenti, velosipēdi, elektronika un mēbeles ir vispieprasītākās lietas, ko var pārdot un labi nopelnīt.

2. Izaiciniet sevi uz mēnesi bez iepirkšanās

Padziļināti izpētiet savu standarta ikmēneša budžetu. Vai jūs varat iztikt ar pavisam vienkāršu, pamata budžetu tikai uz vienu mēnesi un izmantot iekrāto papildus naudu, lai to novirzītu ārkārtas fondam? Protams, kad mēs runājam par mēnesi bez iepirkšanās, mēs nedomājam, ka jums būs aizliegts veselu mēnesi doties uz jebkuru tirdzniecības vietu. Taču, atsakoties uz mēnesi no tādiem nevajadzīgiem izdevumiem, kā piemēram, restorāni, frizieru vai manikīra salonu apmeklējumi, izklaides ārpus mājām, kabeļtelevīzijas un citiem lieliem ikmēneša pirkumiem, jūs varat viegli ietaupīt diezgan paprāvu summiņu, kas lieti noderēs lietainām dienām.

3. Uz laiku samaziniet parādu atmaksas apjomu

Maksājot vairāk un vairāk naudas jūsu parādu nomaksai katru mēnesi, protams, ir konstruktīvs veids, kā uzlabot savas finanses ilgtermiņā. Bet, ja jums vēl joprojām nav absolūti nekādu uzkrājumu ārkārtas fondā, jūs pakļaujat sevi liekam riskam. Tā vietā, lai šajā mēnesī novirzītu papildus līdzekļus parādu atmaksai, pamēģiniet šo naudu novirzīt tieši uz ārkārtas līdzekļu fondu. Matemātiski neapšaubāmi ir lielāka jēga vispirms atmaksāt parādu. Taču, samaksājot parādu bez ārkārtas fonda, jūs riskējat nākotnē uzņemties vēl lielāku parādu, ja nonāksiet neapskaužamā ārkārtas situācijā, kur būs nepieciešami lieli papildus līdzekļi. Ja šāda situācija rastos, vai būtu prātīgi uzņemties vēl lielāku parādu, lai to nosegtu? Ietaupot pat nelielu naudas summu lietainajām dienām, jūs varat ar drošības sajūtu turpināt atmaksāt savu iepriekšējo parādu, zinot, ka varat segt kaut nelielu daļu no neparedzētajiem gadījumiem ar jau iepriekš iekrāto un jūsu parāds neaugs lielumā.

Kaut arī veicot uzkrājumus citām lietām, piemēram, dzīvokļa pirmajai iemaksai, automašīnas iegādei vai atvaļinājumam tropiskajās valstīs, jūs saņemsiet “atalgojumu” par saviem centieniem, vienīgā lieta, ko jūs saņemsiet no ārkārtas līdzekļu fonda uzkrājumiem, ir aizsardzība un drošības sajūta. Lai gan aizsardzība, ko piedāvā ārkārtas fonds, izklausās mazāk krāšņi kā jauna kredītlīnija jeb joustolaina ar labiem atmaksas procentiem, tai tomēr būtu jābūt vienai no jūsu galvenajām prioritātēm attiecībā uz finanšu labklājību. Sāciet ar maziem mērķiem, mazām summām un palēnām piepildiet savu ārkārtas līdzekļu fondu rekomendēto 3 līdz 6 mēnešalgu apmērā, tas palīdzēs jums mierīgi iemigt katru vakaru.