Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:378, Did:0, useCase: 3


Esi gatavs pirmajai skolas dienai? Iegādājies īsto mugursomu!

Redakcija
Redakcija

Lai arī īstās un vienīgās mugursomas izvēle skolēnam var šķist grūts uzdevums, tam tādam nevajadzētu būt. Daudzus vecākus uztrauc šis jautājums, jo viņi vēlas savām atvasēm sagādāt vislabāko, taču gadās, ka no plašā piedāvājuma izvēlēties īsto nav viegli. Interneta veikals 220.lv rūpējas par saviem klientiem, tādēļ tieši šobrīd piedāvā lieliskas atlaides stilīgām, izturīgām, ilgi kalpojošām un ergonomiskām mugursomām. Lūk, kas tev būtu jāpārdomā, dodoties somas medībās:

Vai tā labi izskatās?

Būsim atklāti – neviens nevēlas katru dienu uz skolu nēsāt nepievilcīgu un nestilīgu mugursomu. Tādēļ, pērkot somu bērnam, pārliecinies, ka tā viņam patīk un ir oriģināla, ar “odziņu”. Piemēram, 220.lv vari iegādāties dažādas labāko zīmolu mugursomas no Gabol, Centrum, Puma, Umbro, Adidas un daudzas citas. Meklē ko klasisku? Izvēlies melnu vai tumši zilu, vienkrāsainu somu. Lūkojies pēc kā interesantāka? Izvēlies krāsainu rakstus, apdrukas, uzrakstus un attēlus!

Vai to ir ērti lietot?

Tā kā mūsdienās bērni un jaunieši uz skolu nes līdzi ne tikai grāmatas, bet arī portatīvos datorus, ir svarīgi izvēlēties somu, kas spēj izturēt šo svaru. Pērkot mugursomas internetā un veikalos klātienē, noteikti dod priekšroku modeļiem ar polsterētām plecu siksnām un aizmuguri. Siksnām ir jābūt pielāgojamām, lai bērns varētu somas novietojumu regulēt pēc savām vajadzībām. Pārāk smaga soma, kas atrodas par zemu ir pirmais solis ceļā uz muguras sāpēm un nepareizu stāju. Tāpat atceries, ka divas plecu siksnas vienmēr ir labāk nekā viena.

Vai tā ir pareizā izmēra?

Mugursomas izmēram ir jābūt pielāgotam bērna vecumam un vajadzībām. Jāpārliecinās, ka tajā iespējams salikt visu nepieciešamo – grāmatas, datoru, jaku, penāli un citus piederumus. Tajā pašā laikā soma nedrīkst būr pārāk liela, proti, 7 gadus vecs bērns nevar nēsāt pusaudzim piemērotu mugursomu. Tas var beigties ar to, ka skolēns nēsās uz saviem pleciem pārāk smagu somu. 220.lv pieejamās somās varēsi ievietot gan A4 izmēra grāmatas, gan klases, burtnīcas un grāmatas, tādēļ nav jāuztraucas, ka visam nepietiks vietas. Pie katras mugursomas vari izlasīt tās aprakstu un redzēt izmērus, lai izvēlētos sev piemērotāko.

Vai tās materiāls ir ūdensizturīgs?

Nekad nevar zināt, kad pēkšņi sāks līt – mūsu laika apstākļi ir diezgan neparedzami. Tieši tāpēc, dodoties no mājām uz skolu un atpakaļ, ir vērts padomāt par ūdensizturīgas mugursomas iegādi. Tu taču nevēlies, lai grāmatas, burtnīcas, dators un viss somā esošais samirktu?

Vai soma būs ieguldītās naudas vērta?

Mēs zinām, ka tavs iepirkumu saraksts jaunajam mācību gadam jau tā ir pietiekami garš, un nauda, diemžēl, kokos neaug. Ieguldot lielāku summu mugursomas iegādē, tu saņemsi pretī labāku kvalitāti, izturību, ilgāku kalpošanu, kā arī dažādas noderīgas funkcijas un piederumus. Piemēram, somas, kas veidotas ar atstarojošiem elementiem, tās ir īpaši ergonomiskas, ar ietilpīgiem nodalījumiem un kabatām, kvalitatīviem rāvējslēdzējiem un klipšiem utt.

Vai soma kalpos pietiekami ilgi?

Visas 220.lv atrodamās mugursomas ir pietiekami kvalitatīvas un izturīgas, lai kalpotu vairākus gadus. Tiesa, protams, izvēloties zināma brenda somu, tu varēsi būt drošs par tās izturību un mūžu. Tāpat atceries, ka mugursomas kalpošanas laiku ietekmē arī tas, vai un kā bērns par to rūpējas. Iemāci savai atvasei to, ka skolas piederumi ir jāsargā un par tiem jārūpējas, nevis nevīžīgi jānomet zemē, atnākot mājās no mācību stundām.