Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:378, Did:0, useCase: 3


Eksperti atzīst: investori turpina meklēt peļņas iespējas akcijās

Redakcija
Redakcija

Eksperti atzīst: investori turpina meklēt peļņas iespējas akcijās
Attēlā: Anželika Dobrovoļska

Joprojām viens no pieprasītākajiem investīciju reģioniem ir Eiropa. Ņemot vērā, ka veiktie monetārās stimulēšanas pasākumi un zemās energoresursu cenas veicina Eiropas atkopšanos pēc krīzes, investori, meklējot piemērotas investīciju iespējas, aizvien vairāk lūkojas šī reģiona virzienā, secinājuši konferences „Investīciju forums 2015” eksperti.

Rietumeiropa, īpaši industriālās valstis Vācija, Francija, Lielbritānija, līdztekus Ziemeļamerikai šobrīd ir ieguldījumiem pievilcīgāki reģioni nekā Ķīna, atzīst investīciju speciālisti.

„Eiropas uzņēmumu akcijām šobrīd ir samērā labs peļņas potenciāls, ja vērtējam pēc rādītāja – peļņa par akciju, kā arī salīdzinoši zemāka absolūtā cena. Tiesa, Eiropas pievilcību vairo fakts, ka jaunattīstības tirgos palielinās nenoteiktība un ir šaubas par šo valstu spēju turpināt iepriekšējo gadu izaugsmi. Visvairāk attīstības valstu nākotnes prognozes ietekmē lēnāka izaugsme Ķīnā, savukārt Brazīlija un Krievija ļoti izjūt zemo naftas cenu ietekmi,” atzīst „Nordea” Ieguldījumu nodaļas vadītāja Latvijā Anželika Dobrovoļska.

“Tomēr, neskatoties uz lēnākiem izaugsmes tempiem globālajā ekonomikā pēdējos gados, izaugsme paliek pietiekoša, lai atbalstītu riskantākus aktīvus. Tāpat arī ir vairāki veidi, kā ieguldīt naudu finanšu tirgos, gūstot peļņu,” atgādina Nordea eksperte.

Latvijas ieguldītājiem ir iespēja piekļūt visiem lielākajiem pasaules akciju tirgiem. To var darīt gan tiešā veidā – atverot vērtspapīru kontu kādā no finanšu institūcijām, kas sniedz vērtspapīru tirdzniecības pakalpojumu -, vai izvēloties kādu no Latvijas tirgū pieejamām tirdzniecības platformām.

”Nasdaq” biržu vienotais Baltijas tirgus ļauj vienkārši un ērti ieguldīt ne tikai vietējo uzņēmumu akcijās vai obligācijās, bet arī citos pievilcīgos Lietuvas vai Igaunijas uzņēmumos. Baltijas akciju sarakstā ir 77 akciju emitenti no dažādām nozarēm, Baltijas parāda vērtspapīru sarakstā ir 20 obligāciju emitenti. Vērtspapīru tirdzniecība notiek vienā tirdzniecības sistēmā, ir saskaņoti noteikumi un tirgus prakse,” skaidro biržas „Nasdaq Riga” valdes locekle Liene Dubava.

Savukārt vēl vienkāršāku ieguldījumu visdažādākajos pasaules reģionos var veikt, ieguldot savus finanšu līdzekļus ieguldījumu fondos. Tie parasti nodrošina plašu diversifikāciju – gan reģionālu, gan pēc riska līmeņa, un ar dažādu aktīvu izvietojumu, kā arī tie ir pieejami jebkuram investoram – parasti sākot vien no 50 EUR un bez summas ierobežojuma.

Tirgū ir arī citas alternatīvas, piemēram, banku, tostarp, Nordea piedāvātas strukturētas obligācijas, kuru ienesīgums tiek piesaistīts pie aktuālākām tirgus iespējam un kas nodrošina ieguldītā kapitāla garantiju, savukārt turīgākie klienti var izvēlēties individuālo portfeļa pārvaldīšanu.

“Tomēr vislabāk, lai veidotu ilgtspējīgu ieguldījumu portfeli, kas atbilst konkrētā ieguldījuma riska profilam un vēlamajam ienesīguma līmenim, iesaka pēc padoma vērsties pie profesionāliem konsultantiem,” uzsver Nordea eksperte.

Ceturtdien, 10.decembrī, no plkst. 9:30 līdz 17:30 „Bellevue Park hotel Riga” norisināsies konference „Investīciju forums 2015”. Tajā varēs uzzināt, kā iespējami gudrāk ieguldīt savus finanšu līdzekļus un atrast vispiemērotāko investīciju veidu, lai pareizi samērotu riskus un gūtu peļņu.

Forumā nozares eksperti sniegs padomus, kā veiksmīgāk izmantot makroekonomiskās prognozes, meklējot gan piemērotāko investīciju reģionu un veidu, gan konsultēs par šī brīža aktuālajām tirgus iespējām. Foruma dalībnieki uzzinās par dažādiem investīciju veidiem - nekustamais īpašums, investīciju zelts, valūtu tirgi, akcijas, obligācijas.

     [+] [-]

, 2016-12-16 12:43, pirms 7 gadiem
Aizdevums Jūsu biznesa izaugsmei, sākot no EUR 30 000 līdz EUR 200 000 Cityfinances palīdzes piesaistīt naudu! Finansējuma piesaiste un Aizdevums Uzņēmumam |...

     [+] [-]

, 2017-01-10 17:04, pirms 7 gadiem
Uzņēmēj vai ir vajadzīga nauda? Kredīts uzņēmumiem no Cityfinances ir lābāka iespēja kā uzsākt savu biznesa izrāvienu! Piesakies jau tūlīt Kredīta pieteikums | Cityfinances ';