Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:378, Did:0, useCase: 3


Uzsāk tirdzniecības parka „Alfa” paplašināšanās projektu ar kopējām investīcijām 55 miljonu eiro apmērā

Redakcija
Redakcija

3. oktobrī Rīgā Linstow Center Management (LCM) un Multi Corporation oficiāli uzsāks tirdzniecības parka „Alfa” paplašināšanu par 30 000m2. Projekta kopējās investīcijas sasniedz 55 miljonus eiro un to plānots pabeigt 2019. gada augustā. Swedbank Latvija ir projekta finanšu partneris, sniedzot 40 miljonu eiro lielu aizdevumu būvniecībai.

„Mēs esam lepni uzsākt tirdzniecības parka „Alfa” paplašināšanos. Projekts tiks realizēts, pateicoties Linstow Center Management komandas – būvnieka Merks, finanšu partnera Swedbank un Multi – ieguldījumam un centieniem. Fakts, ka vairāk nekā 70% mazumtirdzniecības telpu ir iznomātas, ir pierādījums, ka sadarbības partneri patiesi tic šim projektam,” stāsta Gaveins Minks (Gawein Minks), Multi Corporation Korporatīvās attīstības direktors.

Linstow Center Management Valdes priekšsēdētājs Frode Gronvolds (Frode Grønvold) par projektu: „Paplašināšanās galvenais iemesls ir nomnieku un klientu pieaugošās prasības. Pēc šī projekta pabeigšanas tirdzniecības parks „Alfa” būs ne tikai lielākais iepirkšanās centrs Latvijā, bet iegūs pilnīgi jaunu pozīciju Latvijas tirgū, piedāvājot plašāko preču un pakalpojumu, pārtikas, ēdināšanas un izklaižu klāstu visai ģimenei. Esmu priecīgs, ka Linstow Center Management un Multi Corporation ir apvienojušies, lai Latvijā realizētu tik lielu projektu.”

Swedbank Latvija vadītājs Reinis Rubenis piebilst: „Mēs esam priecīgi būt daļa no šī projekta, kas apvieno veiksmīgu pieredzi, ģimenes izklaides iespējas, profesionalitāti, izaugsmi un ambīcijas. Vēlam veiksmi visām iesaistītajām komandām vienā no iespaidīgākajiem projektiem mazumtirdzniecības nozarē!”

Jauni zīmoli un restorānu zona
Paplašināšanās projekts palielinās tirdzniecības parka „Alfa” platību par 30 000m2, kopējai tirdzniecības centra platībai sasniedzot 100 000m2, bet nomnieku skaits no pašreizējiem 170 tiks palielināts līdz 250.

Paplašināšanās projekts paredz jaunu trīsstāvīgu piebūvi ar īpašu, gandrīz 6 500m2 plašu restorānu zonu augšstāvā, kur apmeklētāji varēs ieturēt maltīti tādos restorānos kā LIDO, Vairāk Saules, BabyBack Ribs & BBQ un Galleria d’Arte. Tāpat restorānu zonā no jauna tiks atvērti jau pašlaik tirdzniecības parkā populārie restorāni Gan Bei City, Čili Pica un Double Coffee. Jaunās ēkas pirmajos divos stāvos tiks izvietoti apģērbu veikali Zara, Bershka, Pull & Bear, Reserved un Mohito, kā arī jauni veikali, piemēram, Zara Home, Massimo Dutti, Stradivarius, Oysho, House, Cropp, Sinsay un Moskito. Trešais stāvs iepriecinās pašus jaunākos apmeklētājus, kas varēs izbaudīt īpašās 500m2 plašās bērnu izklaižu zonas iespējas. Aktīva dzīvesstila piekritēji varēs izmantot 1 700m2 plašā My Fitness sporta kluba ērtības. Jaunā piebūve būs lielisks papildinājums tirdzniecības parka „Alfa” esošajām kino izklaižu iespējām, kuras arī plānots paplašināt.

Labiekārtota teritorija, ērtības un autostāvvietas paplašināšana
Tirdzniecības parka „Alfa” pieguļošā teritorija tiks labiekārtota un apzaļumota, sniedzot apmeklētājiem papildu iespējas nesteidzīgai un mierīgai atpūtai. Tāpat tiks uzlabotas tirdzniecības parka „Alfa” ērtības, nodrošinot apmeklētājus ar zīdaiņu pārtīšanas un barošanas telpām, kā arī ar ģimeņu atpūtas telpām. Apmeklētāji, kas ieradīsies tirdzniecības parkā ar automašīnu, varēs izbaudīt ērto piekļuvi tirdzniecības parkam un jauno pazemes autostāvvietu, kā arī papildu auto stāvvietas, kas palielinās kopējo autostāvvietu ietilpību par 2 000 automašīnām. Tāpat projekts ietver ērtu velonovietņu izbūvi.

Arhitekti un būvnieks
Multi Corporation dizaina uzņēmums TTDesign ir atbildīgs par piebūves koncepcijas un iekštelpu dizaina izstrādi. SARMA & NORDE Arhitekti ir atbildīgi par arhitektoniskajiem risinājumiem un projekta tehnisko izpildi. Piebūves un atjaunošanas tehnisko uzraudzību veiks uzņēmums FORMA 2, savukārt Merks, viens no vadošajiem būvniecības uzņēmumiem Latvijā, būs atbildīgs par ēkas būvniecību.