Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:378, Did:0, useCase: 3


Finanšu pārvaldība un analīze

Redakcija
Redakcija

Dažādu lēmumu pieņemšanā finanšu jomā mūsdienās iesaistās jebkurš uzņēmuma vai struktūrvienības vadītājs – naudas plūsma ir jebkuras organizācijas asinsrite. Finansiālie parametri regulē komercsabiedrību vadītāju rīcību, izstrādājot jaunas ražošanas tehnoloģijas. Tie ietekmē mārketinga speciālistus, pieņemot lēmumus par noieta tirgu, kā arī ražošanas vadītājus, plānojot ražošanas programmu.

Piedāvātais mācību līdzeklis ir izstrādāts, izmantojot Rietumu un Krievijas speciālistu teoriju un praksi finanšu lēmumu pieņemšanā. Grāmatas saturu veido apvienotais lekciju kurss uzņēmuma finansēs un finanšu pārvaldībā.

Atsevišķi aplūkoti tādi temati kā uzņēmuma finansiālā stāvokļa diagnostika, peļņas analīze, budžeta plānošana un parādu pārvaldība.

Izdevums ir paredzēts lasītājiem, kuri ir apguvuši grāmatvedības uzskaites pamatus un uzņēmuma ekonomikas principus. Tajā tiek sniegtas ne tik daudz praktiskas rekomendācijas uzņēmuma finansiālā stāvokļa uzlabošanai, kā ar teorētiskām nostādnēm un praktisku piemēru palīdzību parādīti virzieni veiksmīgu finanšu lēmumu pieņemšanai.