Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:378, Did:0, useCase: 3


5 mīti par nebanku kredītu pakalpojumiem Latvijā

Redakcija
Redakcija

Nebanku kredītu pakalpojumus mūsdienās ir izmantojuši daudzi cilvēki. To daudzpusība un plašais piedāvājums ļauj atrisināt dažādas problēmas, piemēram, kad steidzami jāveic mājokļa vai automašīnas remonts, jāiegādājas jauna sadzīves tehnika vai mēbeles, jāuzlabo veselība vai jāiegulda kāda sen lolota mērķa sasniegšanā. Par spīti informācijas pieejamībai, sabiedrībā joprojām klīst dažādi mīti, kas saistīti ar nebanku aizdevumiem. Šajā rakstā mēģināsim “atšķetināt” piecus no tiem.

1. Ja man ir nelieli ienākumi, aizdevuma piešķiršana tiks atteikta

Daļa patiesības šajā mītā ir. Pirms noformējat aizdevumu, Jums ir rūpīgi jāizvērtē savas finansiālās iespējas, ņemot vērā to, kāds ir ienākumu lielums, kā arī, vai tie ir oficiāli (pierādāmi ar dokumentiem) un regulāri.
Taču tajā pašā laikā aizdevējs ņem vērā arī tādu faktoru, kā summa, kurai esat pieteikušies. Kredītiestādēm ir svarīgi pārliecināties, ka viņu klients spēs veiksmīgi atmaksāt summu, kuru ir aizņēmies. Tādēļ katra situācija vienmēr tiek izvērtēta individuāli, ņemot vērā klienta ienākumus un vēlamā kredīta summu.

Ideālā gadījumā šai summai nevajadzētu pārsniegt piekto daļu no ikmēneša ienākumiem. Kad nosūtīsiet pieteikumu aizdevuma saņemšanai (uzzināt vairāk), tas tiks izskatīts, un ātri vien saņemsiet atbildi.

2. Pieteikšanās aizdevumam ir sarežģīta un ilga

Daudzi no mums atceras tos laikus, kad kredītu saņemšana bija iespējama tikai, dodoties uz aizdevēja biroju un noformējot pieteikumu klātienē. Tāpat nācās gaidīt ne tikai vairākas stundas, bet pat dienas, lai saņemtu atbildi par kredīta saņemšanu.

Par laimi, mūsdienās nebanku kredītu pakalpojumu industrija ir attīstījusies tā, ka pieteikties vajadzīgajam aizdevumam varam jebkurā laikā un vietā, neatkarīgi, vai atrodamies mājās, ciemos, ceļā vai citur. To nodrošina mobilās aizdevēju mājas lapu versijas, kā arī aplikācijas viedtālruņiem, kas tiek piedāvātas arvien biežāk.

Pieteikuma aizpildīšana parasti aizņem tikai dažas minūtes, jo tiek lūgts norādīt svarīgāko pamatinformāciju par sevi un ienākumiem. Aizdevēju rīcībā ir visi nepieciešamie resursi, lai izskatītu pieteikumus ļoti īsā laikā. Tādēļ atbildi par kredīta piešķiršanu Jūs varat saņemt jau dažu minūšu laikā.

3. Aizņemšanās nebanku kredītiestādēs nozīmē lielāku parādu jūgu

Šis mīts sabiedrībā tiek apspriests bieži. Taču jāteic, ka tas neatbilst patiesībai, jo nebanku aizdevumi paši par sevi nekādā veidā nenozīmē to, ka uzreiz nonāksiet parādos, kurus būs grūti atmaksāt. Un tam ir vairāki iemesli:

● Ir pietiekami daudz pozitīvo piemēru, kas parāda to, ka nebanku aizdevumus ir iespējams veiksmīgi un laicīgi atmaksāt, nenonākot finansiālās grūtībās;
● Nebanku kredītu pakalpojumu nozare tiek stingri kontrolēta, tādēļ aizdevēji nevar paši noteikt neiespējamas procentu maksas vai nosacījumus, kas padarītu aizdevumu atmaksu sarežģītāku. Turklāt visi kredīta noteikumi vienmēr tiek sīki un smalki aprakstīti aizdevuma līgumā;
● Viens no galvenajiem iemesliem, kādēļ cilvēki, aizņemoties nebanku kredītiestādēs, nonāk parādu jūgā, ir tas, ka netiek pietiekami rūpīgi pārdomātas un izvērtētas savas finansiālās iespējas ilgtermiņā. Dažkārt gadās, ka cilvēki aizņemas spontānu vēlmju vadīti, nerēķinoties ar to, ka nākamajos mēnešos var rasties citi izdevumi, kas apgrūtinās aizdevuma atmaksu. Tieši tādēļ pret aizņemšanos vienmēr jāizturas atbildīgi!

4. Nebanku aizdevumiem ir augstākas procentu likmes

Vēl viens mīts, kas bieži izskan saistībā ar nebanku kredītu pakalpojumiem. Ņemiet vērā, ka, piesakoties aizdevumam bankā, kuras pakalpojumus esat izmantojuši jau gadiem, Jums tik un tā var tikt piešķirts kredīts, kura procentu likme ir visai augsta. Turklāt bieži vien šādu aizdevumu saņemšana aizņem krietni ilgāku laiku.

Piesakoties kredītam pie nebanku aizdevēja, Jūs, pirmkārt, varēsit izbaudīt ļoti ātru un profesionālu klientu apkalpošanas servisu. Lēmums par aizdevuma piešķiršanu tiks paziņots vien pāris minūšu laikā, un Jūs varēsiet veltīt laiku, lai apdomātu piedāvājumu.

Kas attiecas uz procentu likmēm, tās tiek pielāgotas katra klienta individuālajai situācijai, vadoties pēc personām ienākumiem un kredītvēstures. Ja Jūsu ienākumi būs regulāri, oficiāli un pietiekamā apjomā, pielīdzinot aizdevuma summai, kā arī Jūsu kredītvēsture būs pozitīva, pastāv liela iespēja saņemt aizdevumu ar izdevīgāku procentu likmi.

5. Atmaksāt nebanku aizdevumus ir sarežģīti un neparocīgi

Tā nebūt nav patiesība. Pateicoties mūsdienu tehnoloģijām vienkārša un ērta ir ne tikai pieteikšanās kredītam, bet arī tā atmaksa. Brīdī, kad Jums tiks sniegta pozitīva atbilde par kredīta piešķiršanu un Jūs piekritīsit piedāvājumam, tiks parakstīts līgums un nauda nonāks Jūsu kontā.

Šajā procesā Jums arī tiks izveidots mājas lapas lietotāja profils, kurā detalizētā un pārskatāmā veidā būs izklāstīta visa ar aizdevuma atmaksu saistītā informācija – termiņi, summas, kredītiestādes rekvizīti un pārējie dati. Tāpat kredītiestādes klientu serviss vienmēr būs gatavs laipni atbildēt uz Jūsu jautājumiem.

Aizņemšanās var būt iespēja sasniegt mērķus ātrāk un vienkāršāk. Tajā pašā laikā vienmēr ir vērts būt informētiem par svarīgākajiem ar kredītu noformēšanu saistītajiem aspektiem, lai nebūtu jāpaļaujas tikai uz maldinošiem mītiem.