Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:378, Did:0, useCase: 3


Vasaras pasākumi visām gaumēm

Redakcija
Redakcija

Vasara Latvijai atnes ne tikai siltu laiku, bet arī lielu skaitu dažādu kultūras un atpūtas pasākumu. Praktiski katru nedēļas nogali paralēli viens otram notiek vairāki lielāki vai mazāki koncerti, pilsētas svētki, mūzikas un kulinārijas festivāli, dažādas sportiskās aktivitātes vai arī citi specifiskāki pasākumi.

Viennozīmīgi viens no vasaras lielākajiem pasākumiem mūsu reģionā ir mūzikas un izklaides festivāls Positivus, kurš katru gadu notiek jūlija vidū, Salacgrīvas pilsētā. Tā apmeklētāji vairāk nekā trīs dienas var baudīt mūziku dažādām gaumēm, piedalīties dažādās aktivitātēs vai vienkārši labi pavadīt laiku ar draugiem vai ģimeni. Vēl Latvijā un tuvumā tās robežām norisinās Weekend elektroniskās deju mūzikas festivāls Pērnavā, Summer Sound mūzikas un izklaides festivāls Liepājā, Laba Daba starptautiskais mūzikas festivāls Līgatnē un daudzi citi.

Gandrīz katrai lielākai vai mazākai Latvijas pilsētai ir savi pilsētas svētki, kas ir ne tikai goda lieta, bet arī papildus iespēja piesaistīt tūristus un atpūtniekus. Pilsētas svētku laikā ne tikai ir iespēja baudīt brīvdabas koncertus, bet arī piedalīties dažādās aktivitātēs un iepirkties gadatirgos. Būtu ieteicams ne tikai izbaudīt lielo pilsētu svētkus ar iespaidīgajām kultūras programmām, bet arī kādas mazākas pilsētas svinības, jo tā sirsnība, kas tur valda, ir neaprakstāma.

Reizēm apvienoti ar pilsētas svētkiem, bet reizēm atsevišķos datumos notiek dažādi tematiskie svētki, piemēram, Gaujas svētki Ādažos, Nēģu svētki Carnikavā, Zvejnieksvētki lielākajos piekrastes ciemos, Piena, maizes un medus svētki Jelgavā, Getto Games vasaras spēļu festivāls Ventspilī. Mazāk tradicionāls pasākums ir Ezera skaņas nakts muzikālais pasākums uz Kāla ezera. Lai piedalītos šajā pasākumā, ne tikai nepieciešams iegādāties biļeti uz pasākumu, bet arī ir nepieciešama laika, jo viss pasākums notiek uz ezera nakts vidū.

Pasākumu ir tik daudz, ka tiem visiem var nepietikt ne laiks, ne finanses, taču, ja iespēja un vēlme doties uz kādu no šiem pasākumiem, bet attur finanšu trūkums, tad to var labot. Kā viena no iespējām ir patēriņa kredīts vai ātrais kredīts. Jūs variet paņemt trūkstošo summu, izbaudīt pasākumu, radīt jaunas, pozitīvas atmiņas un aizņemto naudu atdot pakāpeniski vai visu uzreiz pēc nākošās algas.