Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:378, Did:0, useCase: 3


Finanšu mērķi, ko sasniegt līdz 30 gadu vecumam

Redakcija
Redakcija

Ja arī jums drīz tuvojas trīsdesmit gadu jubileja un prātojat par finanšu mērķiem, ko jau izdevies sasniegt un kas vēl tikai jāsasniedz, šis raksts būs tieši jums. Zemāk esam apkopojuši vairākus finanšu pagrieziena punktus, kurus ideālajā variantā būtu jācenšas sasniegt līdz 30 gadu vecumam vai mazliet pēc tā.

Sākot no parādu atmaksas līdz ietaupījumu veikšanai, te būs, mūsuprāt, sasniedzamākie un svarīgākie no augstākminētajiem mērķiem, uz ko tiekties vēl līdz savai trīsdesmitajai dzimšanas dienai:

1. Būt finansiāli neatkarīgiem no saviem vecākiem. Mēs zinām, ka vecāki saviem bērniem vienmēr vēlas tikai to labāko, bet, galu galā, viņu pastāvīgā naudas aizdošana, rēķinu nomaksa un vienkārša finansiāla izpalīdzēšana kļūs par kavēkli tam, lai jūs, savukārt, kļūtu par patstāvīgiem, sevi finansiāli nodrošināt spējīgiem pieaugušajiem. Mēs asam pilnībā pārliecināti par to, cik svarīgi ir laikā no divdesmit līdz trīsdesmit gadu vecumam spēt noteikt pilnīgu finansiālu neatkarību no vecākiem un stāvēt pašiem uz savām kājām. Pat ja uz pāris gadiem negaidītas ārkārtas situācijas vai graujoši parādi atmet jūs atpakaļ vecāku ligzdā, dariet visu iespējamo, lai no tās izkļūtu vēl līdz 30 gadu vecumam.

2. Esiet bez parādiem. Šis ir tas brīdis, kad ir jāpārstāj meklēt, kur atrodami jaunākie interneta kredīti, un jāsāk dzīvot atbilstoši saviem ienākumiem. Nav nekādas vajadzības savas jaunību dienu izdevumu kļūdas nest līdzi savos trīsdesmit gados. Neatkarīgi no tā, ko un cik ilgi studējāt universitātē, arī jūsu pirmajam studiju kredītam būtu jāpaliek pirms 30 gadu sliekšņa.

3. Jūs dzīvojat bez overdrafta. Dažreiz jūsu algas konts it kā “izžūst” sauss, it īpaši, kad jūs cenšaties savilkt galus, tāpēc izmantot piešķirto overdrafta funkciju šķiet tikai saprātīgi. Bet līdz 30 gadu vecumam jūs bankas pakalpojumus lietojat jau pietiekami ilgi, lai zinātu, kā nepārkāpt šo robežu, kas beigās jums izmaksā vairāk, kā sākumā domājāt. No overdrafta ieraduma ir jāatsakās tieši tapāt, kā no smēķēšanas – tas ir kaitīgs!

4 .Ir izveidota laba kredītvēsture. Stabils kredītreitings palīdzēs jums lielajos pirkumos, kuri parasti uzrodas pēc 30 gadu vecuma, piemēram, dzīvokļa vai mājas iegāde.

5. Esat izveidojis un regulāri papildiniet savu ārkārtas fondu. Pastāv dažādi viedokļi par to, cik tieši naudas vajadzētu atlikt malā, ja pēkšņi jūsu ceļā stājas kādas nepatikšanas, bet standarta gadījumā būs pietiekami, lai sakrātā nauda spētu segt 3 – 6 mēnešu izdevumus.

6. Esat atbilstoši apdrošināts. Daļa no būšanas par atbildīgu pieaugušo, ir spēja sevi pasargāt. Tās var būt pat nelielas lietas, piemēram, jūsu dzīvokļa apdrošināšana, veselības apdrošināšana vai KASKO apdrošināšana jūsu automašīnai. Apdrošināšana vairs netiek uzskatīta par kaut kādu nevajadzīgu ekstru, bet gan ikdienas vajadzību nodrošināties pret nelaimes gadījumiem bez nepieciešamības meklēt ārkārtas līdzekļus ar https://compeuro.lv/paterina-kredits/ palīdzību.

7. Jūs regulāri sekojat līdzi saviem izdevumiem. Jā, iespējams, šī ir viena no garlaicīgākajām finanšu darbībām, bet vienīgais veids, kā jūs vienmēr spēsiet simtprocentīgi efektīvi pārvaldīt savu naudu, ir, ja jūs zināt, kur un kādiem mērķiem tā tiek izlietota. Līdz 30 gadu vecumam jums jau vajadzētu būt tādam kā ieradumam izsekot saviem pirkumiem un pārliecināties, ka jūsu tendence ir tērēt mazāk, nekā jūs nopelnāt.

8. Impulsu pirkumi vairs nav daļa no jūsu ikdienas. Jo ātrāk jūs atteiksieties no iepirkšanās ieraduma, kas rodas no garlaicības vai kārtējām, izsludinātajām un neticamajām atlaidēm lietām, kuras jums patiesībā nemaz nav vajadzīgas, jo lielāka finansiālā labklājība jūs sagaida. Tas attiecas arī uz visiem sīkumiem, kas atrodas kases zonā pārtikas veikalā – tai vairs nevajadzētu būt jūsu interešu lokā. Jums būtu saprotat, ka jūsu nauda strādās jūsu labā tikai tad, kad tā būs jūsu valdījumā. Tādēļ, ja vēl joprojām esat impulsu pirkumu upuris, jums ir jāpārtrauc tērēt lietām, kuras jūs patiesībā nemaz nevēlaties un tās jums nav vajadzīgas.