Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:378, Did:0, useCase: 3


5 minūšu raksts, ko ir vērts izlasīt pirms pieteikšanās pēc jebkāda veida aizdevuma

Redakcija
Redakcija

Mūsdienās internets ir visvienkāršākais veids kā salīdzināt jebkādus kredīta piedāvājumus. Jūs varat izmantot jebkuru digitālo ierīci - vai tas būtu viedtālrunis, planšetdators, klēpjdators vai personālais dators, tam nav nozīmēs.

Ja esat Latvijas iedzīvotājs, kas apsver domu par aizņemšanos, pirms pieteikšanās pēc jebkāda kredīta vai tas būtu - ātrais kredīts, patēriņa kredīts, auto vai jebkāds cits aizdevums, jums noteikti vajadzētu atveltīt laiku tam, lai salīdzinātu dažādus kredītu piedāvājumus un to procentu likmes.

Ātrie kredīti un citi kredītu veidi

Kāds naudas aizdevums jums nepieciešams? Latvijas kredītu tirgus ir plašs, var gadīties, ka jūs jūtaties apjucis starp dažādo kredītēšanas piedāvājuma klāsta. Daži no populārākjiem kredītu veidiem ir ātrie kredīti (tagad saukts par kredītlīniju), patēriņa kredīts, auto kredīts un hipotekārais kredīts, kas parasti tiek izsniegts cilvēkiem, kas vēlas veikt lielākus pirkumus, kā piemēram, iegādāties nekustamo īpašumu.

Kredīta veids, kas vislabāk atbilst jūsu prasībām, būs atkarīgs no tā, cik daudz naudas vēlaties aizņemties, cik ilgi jums tā ir nepieciešama un cik ilgā laikā jūs varat atļauties to komfortabli atmaksāt.

Ņemiet vērā, ka mēs lietojam vārdu “komfortabli” ar nolūku. Cilvēkiem ir tendence aizņemties ar vēlmi atmaksāt kredītu pēc iespējas ātrāk. Protams, nevienam nepatīk būt kādam parādā. Bet, ja jūs piedāvājat kredītu atmaksāt pārāk ātri, jūs pakļaujat sevi finansiālam spiedienam, tas var nelabvelīgi atmaksāties, piemēram, ja rodas situācija, kad jums nav naudas, lai veiktu kredīta atmaksu noteiktajos maksājuma termiņos. Pēdējais, ko vēlaties, ir iekļūt parādu jūgā. Tāpēc neatkarīgi no tā, kāda veida aizdevumam jūs piesakaties, pārliecinieties, ka varat to atmaksāt noteiktajos termiņos. Šis princips ir attiecināms uz atbildīgu aizņemšanos, un tas ir labākais padoms, ko vienmēr atcerēties!

Pārbaudiet aizdevēju piedāvājumus

Veicot meklēšanu tiešsaistē, jūs visticamāk neeatradīsiet aizdevēju, kas atbildīs visām jūsu prasībām (procentu likmei, atmaksas termiņam utt.). Pirms sākat kredītu salīdzināšanu, jums ir jābūt idejai par to cik lielu aizdevuma summu jūs vēlaties aizņemties un cik ilgā laika perioda jūs plānojat to atmaksāt (atcerieties: neaizņemties vairāk nekā jums ir nepieciešams, tikai tāpēc ka kreditors, jums piedāvā izsniegt lielāku kredīta summu).

Nākamais (un grūtākais) uzdevums ir salīdzināt pakalpojumu sniedzējus, lai atrastu lētāko procentu likmi. Katram uzņēmumam, iespējams, būs atšķirīgi noteikumi un nosacījumi, tāpēc ir vērts pavadīt laiku, apmeklējot aizdevēju mājaslapas un pārbaudot informāciju, kas ir rakstīta smalkā drukā.

Tādas vietnes kā financer.com palīdz jums pieņemt atbildīgus lēmumus par aizņemšanos, ne tikai ļaujot salīdzināt dažādu aizdevēju piedāvājumus, bet arī aprēķināt procentu likmes.

Banka, nebanku aizdevējs vai cits risinājums?

Jo lielāks un garāks ir jūsu aizdevums, jo lielāka iespējamība, ka došanās uz banku ir jums vislabākais risinājums. Tādēļ ir vērts salīdzināt arī poplārāko banku procentu likmes.
Neaizmirstiet, ka daudzas bankas piedāvā kredītkaršu overdraftus, kas ļauj jums uz īsu laika posmu “ienirt” ārkārtas kredītā. Lai gan mēs neiesakām to izmantot, tas var būt ārkārtīgi noderīgi ārkārtas naudas plūsmas problēmu gadījumā, protams, to vajadzētu izmantot tikai tad, ja katru mēnesi pirms termiņa varat atmaksāt minimālo nepieciešamo naudas vērtību.