Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:287, Did:0, useCase: 3


#3 Kas jāzina katrai sievietei par vīrieti. Vīrieša psiholoģijas noslēpumi

Reizēm sievietei ir grūti saprast vīrieša domāšanas veidu un uztveri par lietām pat tad, ja par tām ir runāts jau daudz, taču iespējams, ka tā tas ir tādēļ, ka cilvēks par otru mēdz spriest, vadoties pēc savām sajūtām, nevis otra cilvēka, neizprotot un nepieņemot atšķirību starp sievieti un vīrieti.

Iepriekšējos rakstos iepazīstinājām ar sešām visbiežāk pieļautajām kļūdām, ar ko sievietes nereti saskaras attiecībās ar mīļoto cilvēku, taču attiecību posms iekļauj sevī daudz vairāk nekā iespējams izstāstīt dažos teikumos. Attiecību speciālistei Barbarai De Endželisai to ir izdevies izstāstīt grāmatas apmēros, sīki un smalki izskaidrojot ikvienu minēto attiecību problēmu. Viņa izskaidro sievietēm tik neizprotamo vīriešu izturēšanos konkrētās situācijās un pamudina saskatīt un pārdomāt savas pieļautās kļūdas.

1. Kāpēc vīrieši nespēj paciest to, ka viņiem nav taisnība?

Vīrieši bieži pārprot sievietes ierosinājumus, padomus un secinājumus, uztverot tos kā uzbrukumus vai kritiku. Attiecību speciāliste stāsta, ka nereti sieviete bez kāda zemteksta piedāvājot vīrietim kaut ko darīt citādi vai sniedzot informāciju, kas, pēc viņas domām, varētu būt noderīga un palūdzot to, ko viņa vēlas, saņem piesardzīgu vai niknu atbildi, jo vīrietis nesaprot, ko sieviete patiesībā ar to vēlējusies pateikt. Tā kā vīriešiem vienmēr šķiet, ka viņiem ir jāzina, ko viņi dara, tad sievietes padomus vai komentārus viņi uztver kā drošu pazīmi, ka, pēc viņas domām, vīrieši nezina, ko viņi dara, un līdz ar to sieviete viņiem neuzticas.

Vīrietim viņa pašcieņa un sasniegumi ir viens un tas pats. Tā tas ir tādēļ, ka vīriešiem jau no bērnības tiek ieaudzināts, ka viņu vērtību nosaka tas, ko viņi dara un sasniedz. Līdz ar to, ja sieviete apšauba vīrieša spējas visu darīt nevainojami, viņš parasti pat rūpīgāk neieklausās izteiktajās piezīmēs vai ierosinājumos un pārprot sievietes domas.

Lai izvairītos no pārpratumiem, Barbara De Endželisa iesaka neizmantot izteicienus, kas vīrietim liek justies tā, it kā viņš būtu kļūdījies. Viņa mudina, neapvainojot, nepeļot, neizsakot vispārinājumus un neizsakoties par vīrieša raksturu un spēju parametriem, gluži vienkārši izstāstīt savas tā brīža sajūtas, izsargājoties no vārdiem, kurus partneris varētu uztvert kā neuzticēšanās pazīmi. Attiecību speciāliste iesaka izteikt savus komentārus vai ierosinājumus, liekot partnerim skaidri noprast, ka sieviete viņam uzticas. Autore uzsver, ka būt sievietei nenozīmē staigāt ap vīriešiem uz pirkstgaliem un izvairīties no jebkādu negatīvu domu izteikšanas, lai neaizskartu vīrieša jūtas, bet viņa iesaka vispirms padomāt un tad runāt, taču, ja vīrietis mēdz pārprast vai aizvainot, viņa stāsta, ka vajag aizstāvēt sevi, neuztraucoties, kā viņš to uztvers.

Barbara De Endželisa iesaka pārrunāt šo tematu ar savu vīrieti, ļaujot viņam izteikt savus uzskatus par to, pārliecināt viņu, ka sievietei nav vēlmes vīrietim likt justies neprašam, bet ir vēlēšanās strādāt kopā ar viņu, padomus un secinājumus uztverot bez tādas sajūtas, it kā viņš tiktu kritizēts. Attiecību speciāliste skaidro, ka vīriešiem patīk, ka viņus saprot. Viņa mudina neliegt savam vīrietim atzinību un uzslavas, jo vīrieša tieksmi pēc atzinības un novērtējuma neesot iespējams pārspīlēt, pat, ja vīrietis to noliedz vai izliekas, ka viņam tas nepatīk. Tā kā vīriešiem visu mūžu tiek mācīts, ka viņiem viss jādara pareizi, viņiem nepieciešams ļoti daudz uzslavu un atbalsta ne tikai par viņu sasniegumiem, bet arī vienkārši par to, ka viņi ir tie, kas viņi ir, lai justos novērtēti pat par lietām, kas sievietei škiet pašas par sevi saprotamas.

2. Kāpēc vīriešiem nepatīk, ka sievietes kļūst nobažījušās vai emocionālas?

Barbara De Endželisa stāsta, ka daudzi attiecību speciālisti uzskatot, ka, ja sieviete kļūst emocionāla, vīrietis jūtas neērti par savām viegli ievainojamām jūtām, taču autorei šķiet, ka tas atklāj tikai daļu problēmas. Viņa pamato to, ka vīrieši ir audzināti tā, lai justos atbildīgi, ka viss ir kārtībā, tādēļ, kad sieviete vēlas saņemt mīlestības apliecinājumus, tikt nomierināta, atbalstīta, apmīļota, uzklausīta un pārliecināta, ka viss būs labi, viņa saņem loģiku- padomus, jautājumus un apvainojumus par veltīgu uztraukšanos.

Barbara De Endželisa uzsver, ka vīrieši ir orientēti uz atrisinājumu. Tas izskaidro, kāpēc virietis kļūst dusmīgs, kad sieviete sāk runāt par kādu problēmu vai izrāda, ka ir ievainojama. Pirmkārt, viņš kļūst dusmīgs tādēļ, ka jūtas atbildīgs par atrisinājuma atrašanu un, ja nespēj to atrast, jūtas kā nejēga. Otrkārt, kad vīrietis redz, ka sieviete kļūst nobažījusies vai emocionāla, viņam šķiet, ka sievietes sāpēs ir vainojams viņš pats, jo nespēj tās novērst. Treškārt, vīrietis bieži sievietes emocionalitāti uztver kā histēriju, secinot, ka viņas stāvoklis ir daudz sliktāks, nekā tas ir patiesībā. Kā no grāmatas var noprast, vairums vīriešu tādas spēcīgas jūtas kā bezpalīdzību vai bailes izrāda tikai tad, kad viņu stāvoklis patiešām ir ļoti slikts, tādēļ, salīdzinājis savus emocionālos standartus ar sievietes emocijām, viņš secina, ka arī viņai viss ir tikpat nopietni. Vīrieši nesaprot, ka sievietes konkrētās jūtas uz brīdi var būt ļoti intensīvas, bet tas nepavisam neapdraud viņu emocionālo līdzsvarotību kopumā. Tāpat vīriešiem šķiet, ka reiz sākusi raudāt vai gausties, sieviete vairs nespēs apstāties, nesaprotot, ka sievietēm piemīt daudz lielāka emocionālā elastība nekā viņiem. Tas nozīmē, ka sievietes vienā mirklī var raudāt, bet nākamajā jau piekrīt mīlēties, vienu brīdi ir dusmīgas, bet pēc tam jau visu gatavas piedot. Vīriešiem "pārslēgties" no viena emocionālā stāvokļa uz citu ir daudz grūtāk.

Brīžos, kad sieviete jūtas nobažījusies, lai aiztaupītu daudz strīdu, vilšanos un pārpratumu, Barbara De Endželisa iesaka pastāstīt vīrietim, kas tieši no viņa tiek gaidīts, turklāt vīrieši jūtas ērti, ja spēj saskatīt robežas tam, kas notiek, tāpēc, pasakot vīrietim, cik ilgu laiku sieviete izteiksies, tas viņam ļaus mierīgi noskaņoties un uzklausīt savu partneri. Attiecību speciāliste uzsver, ka, jo vairāk šie principi tiks izskaidroti, jo vairāk vīrietis sapratīs, ka sieviete alkst pēc mīlestības nevis pēc glābšanas, un atgādina, ka vīrieši atšķirībā no sievietēm nemēdz vārdus tulkot, bet visu sacīto uztver burtiski, tāpēc mudina savu stastījumu un situāciju nepārspīlēt, darot vīrietim zināmu, ka viņa sieviete nav pilnīgi bezpalīdzīga un viņa pienākums nav rast risinājumu.

3. Kāpēc reizēm var rasties iespaids, ka vīrieši par mīlestību un attiecībām uztraucas mazāk nekā sievietes?

Patiesībā tā nemaz nav, ka vīrieši nemaz neuztrauktos par mīlestību, taču, ja vīrietis nejūtas apmierināts ar savu darbu un panākumiem, viņam ir grūti koncentrēt savu uzmanību uz attiecībām. Tas skaidrojams ar to, ka vīrieši sevi vērtē galvenokārt pēc saviem sasniegumiem, bet sievietes - pēc savām attiecībām.

Ja vīrietis ir vīlies savā darbā vai viņu nomoka naudas problēma, viņš nebūs simtprocentīgi pieejams emocionāli. Daļa viņa uzmanības pastāvīgi būs pievērsta diskomfortam attiecībā uz darbu un bez panākumu apziņas viņam būs grūti pilnībā atslābināties. Tas gan nenozīmē, ka viņš nepievērsīs sievietei uzmanību vai, ka viņam sava partnere nebūtu vajadzīga, bet tas nozīmē, ka vīrieša pašvērtības apziņu darbs ietekmēs vairāk nekā attiecības ar sievieti, kaut arī viņa rūpes par darbu pat neizpaudīsies vairāk kā parasti.

Barbara de Endželisa skaidro, ka vīrietim daudz grūtāk nekā sievietei ir no domām pievērsties jūtām. Ja vīrietis astoņas stundas ir koncentrējies uz darbu, tad pēc tām viņš nav spējīgs acumirklī kļūt emocionāli atklāts, kā tas mēdz būt ar sievietēm, tādēļ attiecību speciāliste mudina neapgrūtināt partneri ar emocionālām sarunām vai problēmām, līdzko vīrietis atgriezies no darba, bet nogaidīt, līdz viņš būs īstajā noskaņojumā.

Barbara De Endželisa iesaka atrast piemērotu laiku, kad šo tematu pārrunāt ar savu vīrieti, noskaidrot, kā vīrietis no darba ātrāk varētu pievērsties attiecībām un pajautāt, kā viņam varētu palīdzēt gūt lielāku prieku no kopīgā intīmi pavadītā laika, vai tā būtu pastaiga, atlaišanās gultā vai sievietes veikta plecu masāža. Autore rosina vienoties ar partneri par to, kā katrs sekmēs attiecību uzlabošanos un intimitāti, pajautājot viņam, kādu attiecību ainu viņš iedomājas ideālā variantā, kura laikā un kādus pienākumus viņš gribētu uzņemties, lai pilnveidotu attiecības, ar kādam metodēm viņš tās vēlētos stiprināt un kādā veidā viņam gribētos tikt galā ar attiecību problēmām, izrunājot tās nekavējoties, nogaidot, līdz bērni aiziet gulēt vai uzrakstot savas jūtas uz papīra.

Barbara De Endželisa uzsver, ka vīriešiem patīk, ka viņu jūtas izprot, nevis tās gluži vienkārši kritizē. Atklājot un analizējot trīs noslēpumus par vīriešiem, viņa mudina kopā ar mīļoto vīrieti pieredzēt mazāk strīdu un vairāk mīlestības, bet, ja kāda sieviete nespēj rast risinājumu vēl kādam viņai neatklātam noslēpumam par savu vīrieti, attiecību speciāliste iesaka par to vienkārši viņam pajautāt.

Visi raksti sērijā "Kas jāzina katrai sievietei par vīrieti"

#1 Kas jāzina katrai sievietei par vīrieti.Biežākās kļūdas, ko sievietes pieļauj attiecībās

#2 Kas jāzina katrai sievietei par vīrieti. Biežākās sievietes kļūdas attiecībās

#3 Kas jāzina katrai sievietei par vīrieti. Vīrieša psiholoģijas noslēpumi

#4 Kas jāzina katrai sievietei par vīrieti. Vīrieša seksa noslēpumi

#5 Kas jāzina katrai sievietei par vīrieti. Lietas, kuras vīrieti atvaira no seksa

#6 Kas jāzina katrai sievietei par vīrieti. Lietas, kuras vīrieti atvaira no seksa

#7 Kas jāzina katrai sievietei par vīrieti. Lietas, kuras vīrieti atvaira no seksa

#8 Kas jāzina katrai sievietei par vīrieti. Lietas, kuras vīrieti atvaira no seksa

#9 Kas jāzina katrai sievietei par vīrieti. Lietas, kuras vīrieti atvaira no seksa

#10 Kas jāzina katrai sievietei par vīrieti. Lietas, kuras vīrieti atvaira no seksa