Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:287, Did:0, useCase: 3


Kontracepcijas metode - vīriešu prezervatīvs

Daudziem vīriešiem šī metode ne īpaši patīk, jo tā liedz tādas sajūtas, kad prezervatīvs netiek izmantots, taču šis ir vienīgais veids, kā dzimumakta laikā izsargāties no seksuāli transmisīvajām slimībām, turklāt tas arī pasargā sievieti no grūtniecības iestāšanās. Protams, jāņem vērā, ka mēdz būt gadījumi, kad prezervatīvs, nepareizi to lietojot, var saplīst vai tas pirms tam bijis nepareizi uzglabāts. Šī iemesla dēļ prezervatīvus ieteicams iegādāties aptiekās nevis lielveikalos, taču, ja netiek izmantota cita kontracepcijas metode, šī ir viegli pieejama daudzās tirdzniecības vietās.

Parasti prezervatīvi tiek ražoti no lateksa gumijas, bet ir arī prezervatīvi, kas tiek darināti no dzīvnieku ādas. ASV ir izplatīti arī poliuretāna prezervatīvi.

Sen jau garām laiki, kad tie bija tikai vienā formā un krasā, šobrīd ir pieejami dažādu krāsu, formu, garšu un smaržu prezervatīvi. Aromatizētie prezervatīvi ar garšu ir speciāli paredzēti orālajam seksam un to garšu un smaržu izvēle mūsdienās ir ļoti plaša. Liela daļa vīriešu prezervatīvu jau ir ar īpašu ziedi, kas dzimumaktu padara patīkamāku.
Lielākoties prezervatīviem ir standarta izmērs, taču tiem, kas nepieciešams nestandarta, arī var izvēleties sev piemērotu, jo, ja prezervatīvs ir pārāk mazs, tas kādā brīdī var saplīst, bet, ja pārāk liels, tas attiecīgajā brīdī var noslīdēt. Lai izvairītos no nejaušībām, būtu ieteicams izvēlēties prezervatīvus ar pazīstamu tirdzniecības marku. Nav ieteicams prezervatīvus uzglabāt kabatas portfelī vai bikšu kabatās, kā arī citās siltās vai mitras vietās. Nevajadzētu lietot vecus prezervatīvus, jo tie vairs var nebūt izturīgi.

Lai uzvilktu prezervatīvu, dzimumloceklim jābūt erekcijas stāvoklī. Prezervatīvu jāuzvelk pirms dzimumlocekļa ievadīšanas vagīnā. Jārīkojas uzmanīgi, lai prezervatīvu neieplēstu, tapēc atverot prezervatīva iepakojumu, jaizvairās no asu palīglīdzekļu izmantošanas. Prezervatīvi nejauši var ieplēst pat ar nagiem. Vispirms no prezervatīva galiņa jāizlaiž gaiss, lai būtu vieta spermai. Ar vienas rokas pirkstiem uzmanīgi turot ciet prezervatīva galu, ar otru roku prezervatīvu jāuzvelk.

Slīdamības pastirpināšanai nekādā gadījumā nedrīkst izmanot līdzekļus, kas tam speciāli nav paredzēti.
Svarīgi, lai vīrietis prezervatīvu no vagīnas izvilktu pirms beidzas erekcija, citādi sperma var nokļūt sievietes organismā un apaugļot olšūnu.

     [+] [-]

, 2010-09-25 18:05, pirms 14 gadiem
Ļoti interesants raksts! Paldies autorītei!

     [+] [-]

, 2010-09-25 18:08, pirms 14 gadiem
Uh ti, pirmo reizi taadu prichendaali dzirdu. Cerams, ka man to nevajadzees izmantot.

     [+] [-]

, 2010-09-25 18:15, pirms 14 gadiem
Uhti rakstīja: Uh ti, pirmo reizi taadu prichendaali dzirdu. Cerams, ka man to nevajadzees izmantot.
cik tad tev gadu? Tu no Mēness nokriti, vai?

     [+] [-]

, 2010-09-25 18:23, pirms 14 gadiem
bē bē bē

     [+] [-]

, 2010-09-25 19:34, pirms 14 gadiem
Smiekligi, bet loti daudzi it ka pieaugusi cilveki tiesam dazreiz nezin dazas svarigas lietas par kontacepciju, man skiet, ka nepietiek tikai ar zinasanu, ka tada lieta vispar ir, ja nezin ka to drikst un ka nedrikst izmantot

     [+] [-]

, 2010-09-26 10:20, pirms 14 gadiem
man arī nepatīk prezervatīvi jo sevišķi tāpēc, ka tie ir par mazu, tolka maz, jo tad tie bieži slīd nost arī paša seksa laikā un iegādāties lielāku izmēru nemaz nevar. Vismaz, cik aptiekās un veikalos savulaik skatījos tur tādu nebija!

     [+] [-]

, 2010-09-26 10:25, pirms 14 gadiem
man arī nepatīk prezervatīvi jo sevišķi tāpēc, ka tie ir par mazu, tolka maz, jo tad tie bieži slīd nost arī paša seksa laikā un iegādāties lielāku izmēru nemaz nevar. Vismaz, cik aptiekās un veikalos savulaik skatījos tur tādu nebija!
piekrītu pilnīgi visam

     [+] [-]

, 2010-10-13 20:25, pirms 14 gadiem
Pits rakstīja: piekrītu pilnīgi visam
Runā par sevi, ne visiem