Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:287, Did:0, useCase: 3


Praktiski padomi 18+. Kas ir lubrikants un kad to lietot?

Praktiski padomi 18+. Kas ir lubrikants un kad to lietot?
Lubrikanti ir speciāli gēli, bet kad tos lietot?

Lubrikanti ir speciāli gēli ar kuru palīdzību iegūst papildus mitrināšanu un slīdamību seksa laikā. Tā kā parasti sievietes priekšspēles laikā uzbudinās lēnāk kā vīrieši, tad tas ir viens no veidiem kā palīdzēt mitrināt dzimumorgānus, izvairīties no nepatīkamām sajūtām seksa laikā un sasniegt baudas virsotnes kopā ar partneri. Tāpat lubrikants palīdz risināt problēmas seksuālajā jomā, kas saistītas ar hormonālām svārstībām organismā, fizioloģiskām īpatnībām, emocionālo noskaņojumu vai pat ginekoloģiskām problēmām utml.

Pateicoties papildus mitrināšanai, ko dod lubrikanti, sasniedz nesāpīgāku un vieglāku iekļuvi vagīnā, pat ja nepatīkamās sajūtas sagādā nepietiekoša erekcija vai prezervatīvs.
Bez tam lubrikanti labi mitrina ādu, to kopjot un aizsargājot. Lietot lubrikantus iesaka arī dažādojot savu seksuālo dzīvi ar seksa rotaļlietām vai veicot intīmo zonu masāžu. Obligāti lielā daudzumā lietojams, ja vēlaties izmēģināt anālo seksu.

Lubrikantu iedalījums

Pēc sastāva bāzes

- Lubrikanti uz ūdens bāzes (water based) – vispraktiskākie pēc sastāva, jo saturā lielākā daļa ir ūdens un glicerīns. Šie lubrikanti labi iesūcas ādā, ir hipoalerģiski, viegli nomazgājas ar ūdeni un neatstāj pleķus. Var tikt pielietoti kopā ar prezervatīviem un jebkurām seksa rotaļlietām. Uz ūdens bāzes veidotie lubrikanti pieejami ar dažādu viskozitāti. Vieglas viskozitātes lubrikantus viegli nomazgāt un iesaka lietot masturbācijas vai petinga laikā. Vidējas viskozitātes ziedes ir ērtas vaginālā seksa laikā, nežustošie lubrikanti noderēs anālā seksa laikā.
- Lubrikanti uz silikona bāzes (silicon based) – ziedes, kuru pamatsastāvā ir silikona eļļa. Šie lubrikanti nebojā lateksu, lēnām iesūcas, tādēļ der ilgākam laikam un arī anālam seksam. Tā galvenā priekšrocība, ka ilgi šķīst ūdenī, tādēļ neatsverams palīgs, jagatavojaties spēlēm dušā, baseinā vai pie ūdenstilpnēm.

- Lubrikanti uz eļļas bāzes (oil based) – pamatsastāvā augu vai dzīvnieku taukvielas. Visko lubrikanti ar augstu slīdamību, kas labi nodod otra ķermeņa temperatūru. Tie gan nederēs seksam, kura laikā izmanto prezervatīvus vai seksa rotaļlietas. Lieliski noder pie kontakta ar ādu, piemēram, erotiskās masāžas vai masturbācijas laikā.

Pēc funkcionālās nozīmes

- Atsāpinošie lubrikanti – to sastāvā ir anestēziju veicinoši komponenti, kas samazina sāpju izjūtas. Izmantojot šo lubrikantu var paildzināt dzimumakta ilgumu, jo tas mazina dzimumorgānu jutīgumu.
- Aromatizētie lubrikanti – to sastāvā ir patīkami un gardi aromāti, ar kuru palīdzību var radīt aromterapijas sajūtas priekšspēles laikā.
- Antiseptiskie lubrikanti – to sastāvā ir antiseptiskas vielas, kas dziedē mikrotraumas, mazina kairinājumu un palīdz prezervatīvam aizsargāt dzimumorgānus no seksuāli transmisīvām slimībām kā herpe utml.
- Ar zāļu ekstraktiem – lubrikantiem piemīt mīkstinošas īpašības, palīdz dziedēt mirotraumas, mazina kairinājumu. Parasti to sastāvā ir aloja, kumelīte, E vitamīns.
- Ar feromoniem – feromoni iedarbojas uz zemapziņu, palīdzot sasniegt vēl lielāku baudījumu no procesa.
- Pretapaugļošanās lubrikanti – šo lubrikantu sastāvā ietilpst spermicīdi, kas nogalina spermatozoīdus un palīdz izsargāties no grūtniecības.

- Prolongatori – lubrikanti, kas domāti dzimumakta paildzināšanai, bet kas nesamazina izjūtas tā ,laikā. Tas palīdzēs tiem, kam ir problēmas ar priekšlaicīgu ejakulāciju.
- Masāžas lubrikanti – tie satur aktīvus komponentus, kas pastiprina jutīgumu. Tiem vienmēr ir patīkama smarža. Šādi lubrikanti ir neatsverams palīgs erotiskās masāžas laikā.

Pēc pielietojuma zonas

- vaginālie lubrikanti parasti ir klasiski, uz ūdens vai silikona bāzes. Tie labi savienojami ar lateksa izstrādājumiem. Paredzēti papildus mitrināšanai vaginālā seksa vai masturbācijas laikā.
- anālie lubrikanti papildus dod atslābinošu efektu, pazemina sāpju izjūtas, jo ir biezāki un satur atsāpinošas vielas.
- orālie lubrikanti satur dažādas augļu, ogu un šokolādes smaržas un garšas. Tie parasti ir želejveida u n speciāli paredzēti orālām spēlēm un glāstiem.

Pēc konsistences

Pieejami lubrikanti gēla veidā, kā krēmi, spreji vai eļļas.

Pielietošanas padomi

Pastāv pāris praktisku lubrikantu pielietošanas padomu, kurus izmantojot gūsiet neaizmirstamas emocijas un sajūtas.
- Lietojiet lubrikantu tam paredzētai, konkrētajai zonai.
- Sekojiet un izpildiet norādījumus uz iepakojuma
- Izmantojiet nelielu daudzumu lubrikanta pirms un nepieciešamības gadījumā arī paša dzimumakta laikā.
- Ja izmantojiet prezervatīvu, tad lubrikantu lietojiet, tad, kad prezervatīvs jau uzvilkts, lai izvairītos no prezervatīva noslīdēšanas.
- Pēc dzimumakta nomazgājiet lubrikantu ar siltu ūdeni un dzimumorgāniem paredzētām ziepēm.
- Ja lietojat lubrikantus ar zāļu ekstraktiem, tad pārliecinieties iepriekš vai jums nav alerģiskā reakcija.
- Nekad nelietojiet lubrikantu kopā ar citām ziedēm vai krēmiem, pārtikas produktiem.

Nobeiguma vietā

Ja esat saskārušies ar gadījumu, kad pietrūkst jūsu dabīgā organisma lubrikanta vai vienkārši esat nolēmuši dažādot savu seksuālo dzīvi un sajūtas, tad lubrikants ir tieši tas, kas vajadzīgs. Šis slepenais ierocis ļaus jums gūt vēl krāšņākas emocijas, sajūtas un orgasmus, kā arī atvērs jums jaunus seksuālo glāstu apvāršņus. Lubrikanti ir pilnīgi nekaitīgi, jo satur naturālus komponentus un tam nav kontrindikāciju. Galvenais nepaslinkojiet izvēlēties kādu sev ideāli piemērotu lubrikantu no plašā piedāvājuma klāsta, tieši jūsu izvēlētajam seksa veidam vai ķermeņa zonai un jūsu konkrētajam, īpašajam gadījumam.

Raksts tapis sadarbībā ar Contex