Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:247, Did:0, useCase: 3


RFS izredzes UEFA Konferences līgā

Redakcija
Redakcija

RFS izredzes UEFA Konferences līgā
RFS līdzjutēji KL pirmajā mačā Florencē. Foto: Nora Krevņeva-Baibakova/fkrfs.lv


Viena no Latvijas vadošajām futbola komandām RFS iir kļuvusi par 2022. gada spožāko vienību pašmāju sportā. RFS pašās vasaras beigās kļuva par vēsturē otro Latvijas komandu, kura iekļuva grupu turnīrā kādā no UEFA rīkotajām sacensībām, sasniedzot UEFA Konferences līgas pamatturnīru.

Kas ir Konferences līga?

UEFA Konferences līga ir pavisam jauns klubu turnīrs, kas tika izveidots vien pagājušajā gadā. Hierarhijā tas ir trešais spēcīgākais turnīrs aiz Čempionu līgas un Eiropas līgas un tajā pie iespējām spēlēt uz Eiropas skatuves tiek klubi, kuriem tikt ČL vai EL ir ļoti sarežģīts uzdevums.

Konferences līgas pirmā uzvarētāja ir Itālijas komanda “Roma”, kas pirmās sezonas finālā ar 1:0 apspēlēja Nīderlandes vienību “Feyenoord”, turklāt tās galvenais treneris Žuzē Mourinju kļuva par pirmo speciālistu vēsturē, kurš triumfējis gan ČL, gan EL, gan arī KL.

Uz Konferences līgas grupu turnīru pretendē kopumā 184 klubi vismaz pa vienam no 55 futbola asociācijām, kā arī 46, kuri atkrīt no Čempionu līgas vai Eiropas līgas, tādēļ Konferences līgā ir redzami arī vairāki futbola grandi un pasaulē ļoti labi zināmas komandas. RFS ir starp 32 Eiropas vienībām, kas spēja sasniegt pamatturnīru.
RFS ceļš uz grupu turnīru

Ņemot vērā, ka RFS ir pagājušās sezonas “Optibet Virslīgas” čempione, Rīgas klubam bija iespēja spēlēt Čempionu līgas kvalifikācijā, kur pirmajā kārtā dramatiskā divu spēļu sērijā vien pēcspēles sitienu sērijā tika atzīts Somijas kluba HJK pārākums. RFS nokrita uz Konferences līgu, un klubam paveicās ar izlozi, kura ļāva bez cīņas pārvarēt otro kārtu. Trešajā kārtā rīdzinieki ar 4:2 divu spēļu summā uzveica Malta klubu “Hiberians”, bet pēc tam “play-off” raundā dramatiskā un ļoti sarežģītā cīņā pēcspēles sitienos uzvarēja Ziemeļīrijas čempioni “Linfield”.

RFS grupu turnīrā

Grupu turnīra izloze lēma, ka RFS pretinieki būs pasaulē labi zināmi klubi - viena no vadošajām Skotijas komandām “Hearts”, 2020. gada Turcijas čempione Stambulas “Basaksehir”, kurā spēlē tādi futbolisti kā Bertrands Traore un Mesuts Ezils, kā arī skaļākais vārds ir Itālijas vienība “Fiorentina”. Pēc datubāzes “Transfermarkt” aplēsēm RFS kopējā sastāva vērtība ir ap 8,45 miljoniem eiro, kamēr “Fiorentina” pārstāv 17 spēlētāji, kuru individuālā vērtībā ir virs 8,5 miljioniem.

Tas gan nebija šķērslis rīdziniekiem iespaidīgi sākt grupu turnīru un viesos cīnīties 1:1 ar pārliecinoši slavenāko klubu grupā - “Fiorentina”. Pēc tam gan sekoja sāpīgs zaudējums mājās pret “Hearts” ar 0:2. Grupu turnīrā rīdziniekiem vēl palikuši četri mači, no kuriem divi ir mājās. RFS iespējamā iekļūšana “play-off” ir ļoti sarežģīts uzdevums un būs nepieciešams ne tikai lielisks sniegums laukumā, bet arī veiksme, lai to paveiktu. Ja tici RFS spējām un vēlies izdarīt likmes uz Rīgas kluba rezultātiem, apmeklē Likme TV un iepazīsties ar labākajiem sporta totalizatoru piedāvājumiem.

Latvijas klubi Eirokausos

Jau pagājušajā sezonā ļoti tuvu grupu turnīram bija “Riga”, taču izšķirošajā kvalifikācijas kārtā rīdzinieki zaudēja Gibraltāra vadošajai vienībai “Lincoln Red Imps” un nekļuva par pirmo Latvijas vienību Konferences līgā.

Otrajā Konferences līgas sezonā cits Rīgas klubs RFS spēja iepriecināt savus fanus un kļūt par pirmo Latvijas komandu UEFA rīkotā turnīrā. Pašmāju futbola faniem bija jāgaida 12 gadi kopš iepriekšējās reizes, kad Latvijas komanda spēlēja UEFA rīkotā turnīrā, jo 2010. gadā “Ventspils” sasniedza Eiropas līgas grupu fāzi. Ventspils ilgu laiku bija vienīgais Latvijas klubs, kas bija spējis iekļūt Eirokausos, bet RFS tagad ir kļuvusi par otro vienību, kas to spējusi.