Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:447, Did:0, useCase: 3


Kur šajā ārkārtējā situācijā saņemt atbalstu smēķēšanas atmešanai?

Redakcija
Redakcija

Kustība “Bezcigaretes.lv” izveidojusi pirmo mājaslapu latviešu valodā Bezcigaretes.lv, kurā katrs var atrast sev noderīgu informāciju un līdz 3. maijam pieteikties pirmajā bezmaksas tiešsaistes atbalsta grupā “Atmet smēķēšanu 28 dienās!”

Parasti katrs pats izlemj, kā atmetīs smēķēšanu, un palīdzību meklē tikai tad, kad jau kādas reizes gadījies atsākt. Tā nav nekāda traģēdija, ja vien motivācija atmest smēķēšanu saglabājas tikpat stipra. Jau esošā pieredze – kas palīdzēja atmešanas laikā, kas provocēja atkal uzsmēķēt – noderēs nākamajā reizē, kad tiks sākta smēķēšanas atmešana. Tad jau būs lielāka skaidrība, ko darīt un ko nedarīt.

Vai tad nevar uzreiz un ar pareizo metodi? Diemžēl nav vienas receptes, kā atmest smēķēšanu, bet ir radīta mājaslapa Bezcigaretes.lv, kuru izpētot atradīsi savu ceļu. Protams, var arī nolikt cigareti uzreiz un tagad un pēc tam sākt interesēties, kā turpmāk dzīvot bez cigaretes. Speciālisti iesaka rīkoties soli pa solim.

1. Izmantot unikālo iespēju un līdz 3. maijam (pēdējā iespēja pievienoties – 6. maijā) pieteikties Latvijā pirmajā bezmaksas tiešsaistes smēķēšanas atmešanas atbalsta grupā: ŠEIT. . Būs trīs nodarbības Zoom platformā, un visi dalībnieki e-pastā saņems atmešanas gaitā nepieciešamos padomus. Tiks organizētas vairākas grupas.

2. Līdz smēķēšanas atmešanai vēlams tikt skaidrībā, cik liela ir atkarība gan no smēķēšanas kā procesa, gan no nikotīna.

3. Ir vērts apdomāt, vai būs vajadzīga narkologa vai ģimenes ārsta palīdzība un tieksmes mazināšanai paredzētie medikamenti vai nikotīna aizstājterapija. Grupas “Atmet smēķēšanu 28 dienās!” dalībnieki šo jautājumu varēs uzdot atbalsta grupas vadītājai.

4. Katram pašam jāizvērtē un jāapdomā, kāda un cik spēcīga ir motivācija atmest smēķēšanu.

5. Jāizrunājas ar saviem tuvākajiem, lai atmešanas sākumā būtu izpratne un atbalsts.
Kā to visu var saprast un izdomāt? Ir vērts ieskatīties: https://bezcigaretes.lv/ka-atmest-smekesanu/.