Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource99 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource99), Fid:320, Did:0, useCase: 3


Video: Unikāla dziesma, ko nedrīkst aizmirst. Dzejnieka Arnolda Auziņa veltījums vectēvam

Redakcija
Redakcija
Pirms neilga laikā videorubrikā "Sarunas par galveno" mums bija tas gods iemūžināt sarunu ar leģendāro latviešu dzejnieku un publicistu Arnoldu Auziņu ( interviju varat noskatīties ŠEIT) . Uz jautājumu, no kurienes dzejniekam fantastiskais dzīvesprieks un humora izjūta, Auziņa kungs atsaucās uz vecotēvu, kurš bijis humora pilns cilvēks, bet aizgājis aizsaulē, kad dzejniekam bijuši vien 6 gadi. Vēlāk dzejnieks veltījis dzejoli vectēvam, bet vēl vēlāk Maestro Raimonds Pauls dzejoli padarījis par dziesmu.

Sarunā Arnolds Auziņš piemin šo dzejoli un dziesmu un izsaka nožēlu, ka tā ir aizmirsta un netiek atskaņota. Dzejolis un dziesma ir fantastiski pozitīvi un mīļi, neskatoties uz to, ka stāsts ir par vectēva aiziešanu. Ar gaumīgu humoru par nāvi spēj runāt tikai patiesi spēcīgi cilvēki un tieši humora izjūta latviešiem bieži pietrūkst. Mēs atradām šo ļoti interesanto un vērtīgo dziesmu un piedāvājam to atcerēties, noklausīties un neaizmirst. Un mīļi sveicieni īstenam dundžiņam Arnoldam Auziņam!

Raimonds Pauls, Arnolds Auziņš '"Balāde manam vectēvam"
Vērtējums: +1