Layout: current: getSitedefLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1), Fid:261, Did:0, useCase: 1

Nākamā lapa

Pikanti saldskābā plūmju mērce 16.04.2024 09:00

Šī mērce ir ideāla piedeva gaļas ēdieniem. To var gatavot vienai ēdienreizei, bet var arī savārīt vairāk un uzglabāt ledusskapī vai pagrabā vairākus mēnešus.

Receptes autors: tavavirtuve.lv

Vārdu skaidrojums. 16. aprīlis – Bernadeta, Mintauts, Alfs 16.04.2024 09:00


Kā apgalvo numerologi, vārds, kas dots mums piedzimstot, ietekmē visu mūsu dzīvi. Tajā esošais burtu virknējums glabā sevī mūsu likteņa skaitli, kas ir viens no pieciem nozīmīgākajiem katra cilvēka dzīves kartes skaitļiem. Tas parāda mūsu lielāko dzīves mērķi, dvēseles misiju, iespējas gūt veiksmi un vēlamā dzīves ceļa izvēli.

Šodien vārda dienu svin Bernadeta, Mintauts, Alfs. Noskaidrosim šo vārdu nozīmi un likteņa skaitļus.

Plūmju un krēmsiera kūka 15.04.2024 08:24

Ļoti garšīga kūka no maigas krēmsiera mīklas.

Zivis, to vērtīgās īpašības un pagatavošana 12.04.2024 20:20

"Iemeta vecais tīklu jūrā un izvilka zelta zivtiņu... Izklausās jauki, vai ne? Mēs gan nedzīvojam pasakā, un mūsu zvejnieku tīklos reti kad ir tikai viena zivtiņa, nemaz nerunājot par to, ka tā noteikti nav zelta. Taču tas nenozīmē, ka mūsu zivis ir mazāk vērtīgas. Ikviens taču būs dzirdējis, ka zivis ir ļoti vērtīgs produkts, kas obligāti jāiekļauj savā ēdeinkartē. Vēl jo vairāk tāpēc, ka tas ir ne tikai vērtīgs, bet arī garšīgs produkts. Vai gribat zināt, kāpēc zivis ir tik vērtīgas un cik bieži nedēļā tās ieteicams ēst? Tad lasiet epadomi.lv sagatavoto rakstu un izdevniecības Madris grāmatu "Pēc zvejas". Mēs jums atbildēsim ne tikai uz šiem, bet arī uz daudziem citiem svarīgiem jautājumiem.

Ātrais šokolādes deserts 12.04.2024 09:21

Šis burvīgais un ātri pagatavojamais kārums ir kaut kas starp klasisko brauniju un vienkāršu šokolādes kūku. Garša ļoti šokolādīga: vidusdaļā maiga, apkārt kraukšķīga. Var ēst vienu pašu vai izdekorēt ar krēmu un svaigām ogām.

Striptīzs mīļotajam. Video un 10 svarīgi nosacījumi, lai viss izdotos 10.04.2024 23:40

Tu zvani viņam uz darbu, noslēpumaini jautā, cikos viņš būs mājās un lūdz pa ceļam nopirkt šampanieti....

Vakarā, kad zini- viņš, tulīt, tūlīt būs klāt, tu zvani viņam vēlreiz, lūdz uzlikt tevis sagatavoto mūziku un ērti iekārtoties uz dīvāna.

Pēc dažām minūtēm atveras ārduvis, sāk skanēt mūzika, un tu līganā gaitā, ar kārdinošu smaidu uz lūpām, ienāc istabā, un sāc novilkt pirmo apģērba gabalu...

Biešu un siera salāti 09.04.2024 08:05

Ļoti vienkārši pagatavojami un izmaksās lēti salāti, kuru garša pārsteigs pat tos, kam bietes garšo ne sevišķi. Šādā produktu savienojumā bietes iegūst pavisam jaunas garšas nianses. Bet salāti ir vinlīdz maigi un reizē pikanti.

Saderība starp vīrieti un sievieti: kā tā veidojas un kāpēc par to būtu jāzina 07.04.2024 22:10

Kuru gan neinteresē personiskā saderība? Droši vien katrs cilvēks vēlētos zināt, kā var veidoties viņa attiecības ar partneri. Vienlaicīgi nav būtiski, par kādu partneri ir runa: par otru pusīti, biznesa partneri, vai, piemēram, par to, kā veidosies vīra un jūsu mātes (sievasmātes un znota) vai otrādi attiecības.

Dekupēta dārglietu lādīte ar eņģeļiem 07.04.2024 10:06

Izsmalcināta dārglietu lādīte noderēs gan rotaslietu, gan kādu citu noslēpumu glabāšanai. Sevišķi mīļa tā būs arī tāpēc, ka izrotāta savām rokām. Sekojot turpmākajām norādēm, to izdarīt būs pavisam vienkārši.

Omlete ar ceptiem kartupeļiem 05.04.2024 07:35

Šī ir ļoti garda un sātīga omlete, kas radusies, iedvesmojoties no spāņu virtuves. To var pasniegt ne tikai brokastīs, bet arī pusdienās vai vakariņās kopā ar svaigiem salātiem vai marinētiem dārzeņiem.

Karstie salāti podiņā 04.04.2024 08:38


Šo salātu sastāvā nav nekā neparasta, taču tas, ka to gatavošana notiek cepeškrāsnī, piešķir salātiem īpašu garšu un kolorītu. Īpaši vērtīgi tie būs vēsākās dienās, kad ļoti kārojas kaut ko siltu, bet laika gatavošanai nav daudz.

Mājputnu gaļas pastēte ar jāņogām 02.04.2024 08:49

Garda un nedaudz neparasta pastēte, kurai patīkamu garšu piešķir upenes un jāņogas, kaut gan, protans, varat pamēģināt pagatavot šo gardumu arī ar citām rudens laika skābenajām ogām.

Tā jokoja Latvijā trīsdesmitajos gados 01.04.2024 10:33


Lai arī latvieši nav liela jokotāju tauta, tomēr visos laikos stāstītas anekdotes un zīmētas karikatūras. Šodien, joku dienā, piedāvājam nedaudz ieskatīties trīsdesmito gadu Latvijas jokos.

Ko darīt ar neapēstajām olām? 5 vienkāršas un gardas olu ēdienu receptes 01.04.2024 10:30

Neapšaubāmi Lieldienas ir vieni no svarīgākajiem kristiešu svētkiem, kuri tiek ievadīti ar Kluso nedēļu, kā arī saistās ar virkni dažādu tradīciju. Viena no šīm tradīcijām, bez kuras nav iedomājamas Lieldienas - olu krāsošana. Lielākoties šī tradīcija apvieno visu ģimeni - kopā sanāk visi, gan jauns, gan vecs, un rāda savas prasmes, lai viņa krāsotās olas būtu skaistākās, spilgtākās un raibākās.

Tomēr nereti mēs nedaudz aizraujamies un skat - krāsoto olu pilni grozi! Protams, svētku laikā olas tiek sistas uz nebēdu, piekopjot visas Lieldienu tradīcijas - olu ripināšanu, kaušanos ar olām, u.c. Tomēr gandrīz katrai saimniecei katru gadu pēc Lieldienām ir viena un tā pati rūpe - ko darīt ar pāri palikušām krāsotajām olām?

Dāvana pašu rokām: dekoratīva lina spilvendrāna ar adījumu 01.04.2024 10:29

Balts sniegs un pelēks laukakmens. Klāt īstais laiks, lai darinātu linu spilvendrānas ar adījumu, kas kā dāvanas lieti noderēs ne tikai ziemas Saulgriežos, bet iepriecinās arī visus ziemas mēnešu jubilārus.

8 saldu kārumu receptes Lieldienām 30.03.2024 22:02

Ziemassvētku galda sagatavošana ir līksma nodarbe, taču Lieldienu gardumu gatavošana ir vēl jautrāka. Šeit apkopotas vairākas konditorejas izstrādājumu receptes, kuras iepriecinās ikvienu. Apsieniet priekšautu, atrotiet piedurknes un ļaujiet vaļu radošajam garam.

Salāti "Lieldienu ligzda" 30.03.2024 08:28

Burvīgi salāti brīvdienām, kas ir ne vien ļoti garšīgi, bet arī acij tīkami. Tie izdaiļos jebkuru galdu gan ikdienā, gan svētkos.

Klusā sestdiena un tās nozīme 30.03.2024 08:27


Pati klusākā no visām Klusās nedēļas dienām. Diena, kad mūsu kungs Kristus dusēja kapā. Viņa mācekļi bija bailēs aizbēguši. Kristus kapam aizvelts liels akmens priekšā. Baznīcas šai dienā ir tērpušās melnā. Neskan ērģeles un klusē zvani.

Lielā piektdiena, tās nozīme un ticējumi 29.03.2024 08:53

Lielā piektdiena, saukta arī par Svēto piektdienu vai Krusta dienu, kristiešiem saistās ar Jēzus nāves dienu. Tajā ar gavēšanu un lūgšanām piemin Jēzus sišanu krustā. Dažviet pasaulē notiek procesijas, kurās atveido Jēzus Krusta ceļa gājienu uz Golgātu. Pieminot Jēzus krustā sišanu un nāvi, daudzviet baznīcās tiek apklāti altāri, tiek izmantota melnā un violetā krāsa, kas simbolizē ciešanas, skumjas, nāvi un iznīcību, bet baznīcas ierastie rituāli ir daudz pieklusinātāki, tāpat netiek pasniegts Svētais vakarēdiens.

Zaļā ceturtdiena, tās nozīme un tradīcijas 28.03.2024 09:14

Kā vēsta evaņģēliji, Zaļā ceturtdiena ir diena, kad Jēzus Kristus ieturēja pēdējās vakariņas kopā ar saviem mācekļiem, tādējādi ieviešot Svēto vakarēdienu, kas kļuva par īpašu Baznīcas rituālu. Daudzviet Zaļā ceturtdiena tiek dēvēta arī par Lielo ceturtdienu vai Svēto ceturtdienu.

Burkānu ruletītes ar laša pildījumu 27.03.2024 23:12

Dārzeņi, protams, iekļaujami ēdienkartē ikvienā gadalaikā, taču rudens ir īstā sezona, lai gatavotu gardas receptes no burkāniem, ķirbjiem un bietēm. Mēs iesakām izmēģināt krāsainās dārzeņu ruletes, kas lieliski garšos gan brokastu, gan vakariņu reizē, kā arī noderēs tiem, kas pusdienas ņem līdzi uz darbu trauciņā. Gatavot šādas ruletītes varat no visdažādākajiem dārzeņiem vai pat no to sajaukuma, tādējādi iegūstot vēl interesantākas un krāšņākas uzkodas.

Kā kopt adījumus, lai tie ilgi kalpotu un izskatītos kā jauni 27.03.2024 16:42


Šosezon mode liek lielu uzsvaru uz adījumiem. Tie tiek piedāvāti gan apģērbos, gan aksesuāros ar visdažādākajiem rakstiem, pārsvarā apjomīgiem un no dabīgiem materiāliem, kā piemēram, vilna, kašmirs, angora. Dabīgs materiāls vienmēr būs labāks par sintētiku, taču arī tā kopšana atšķirsies. Lai tevi nepiemeklētu vilšanās sajūta, valkājot šādu apģērbu vai nepārņemtu izmisums pēc pirmās mazgāšanas reizes, piedāvājam iepazīties ar adījumu kopšanas nosacījumiem.

Ķirbju un burkānu biezzupa 27.03.2024 09:30

Maigi krēmīga, veselīga, garda un visādi citādi brīnisķīga zupa, kas sevišķi piemērota aukstajiem gada mēnešiem. Lieliski sader ar sēklu maizi un ķirbju sēkliņām. tie, kas vēlas zupu padarīt pikantāku, asumiņam var pievienot nedaudz čili.

Kanēļa pankūkas 25.03.2024 07:55

Šīs gardās kanēļa pankūkas iepriecinās jebkuru mazuli un garšos arī pieaugušajiem.

Pūpolsvētdienas cālēni 24.03.2024 10:29

Šādi olu cālēni jauki izskatīsies arī jebkurā bērnu ballītē vai uz brīvdienu brokastu galda.

Pūpolsvētdiena, tās nozīme, ēdieni, ticējumi 24.03.2024 10:26

Rīt Pūpolsvētdiena! Apaļš kā pūpols, vesels kā rutks! Pūpolsvētdiena jeb Palmu svētdiena (latīniski Palmarum) savu nosaukumu ir ieguvusi no palmu zariem, kas šajā svētdienā baznīcās tiek svētīti. Pie mums, kur palmas neaug, to vietā svētī pūpolus, kas ir pirmie pavasara vēstneši. Tāpēc latvieši šo svētdienu sauc par Pūpolu svētdienu jeb Pūpolnīcu.

Vaniļas un jogurta pannakota ar granātābolu želeju 23.03.2024 18:38

Novembris ir sarkanās un baltās krāsas laiks. Svētku sajūtu var lieliski papildināt šo krāsu kontrastu izmantojot arī ēdienu pagatavošanā, piemēram, uzmeistarojot baltsarkanu pannakotu ar granātābolu želeju.

Modeles, kulinārijas un televīzijas ekrānu zvaigznes Loreinas Paskālas piedāvātajā receptē brīnišķīgi savijas sarkanā un baltā krāsa. Ja deserts iepatiksies, tad citā reizē dekoram var izmantot mango vai kazenes.

Sievietes horoskopa zīmei atbilstošais matu griezums 21.03.2024 09:42

Skaista frizūra vienmēr sievietei palīdz justies labāk, taču astrologi uzskata, ka tā spēj arī no kosmosa iegūto enerģiju virzīt pareizā un vajadzīgā gultnē. Tāpēc daudzas sievietes pasaulē, sekojot astrologu ieteikumiem, izvēlas tādu matu griezumu, kas atbilst tieši viņu horoskopam.

Kartupeļu un biezpiena cūkaustiņas 20.03.2024 17:38

Mūsu senču gardums. Kartupeļu un biezpiena cūkaustiņas pēc formas patiešām nedaudz atgādina cūku austiņas. Taču galvenais nav izskats, bet gan neparastā garša un tā vēlreiz atgādina par latviskās virtuves neatkārtojamo burvību un prasmi vienkāršas lietas pārvērst brīnumā.

Apgāztā ābolkūka 18.03.2024 10:32

Ātri, lēti, vienkārši un garšīgi! Lielisks cienasts jebkuram brīdim

Tamborēta romantiska vasaras cepurīte 16.03.2024 09:18

Romantiska vasaras cepurīte mazām un lielām jaunkundzēm, kas izrotāta ar burvīgiem ziediem vai krāsainām bantītēm, būs jauks aksesuārs dārza svētkiem un dažādām vasaras perioda ballītēm.

Pikantās cūku ribiņas 16.03.2024 09:18

Grilētas vai krāsnī ceptas ribiņas ir ēdiens, kas lieliski iederas dažādos svētkos un ballītēs. To garša ir tik pilnīga, ka piedevās nav nepieciešams nekas cits, kā vien svaigi dārzeņi, zaļumi un kraukšķīgas salātu lapas.

Ar garšvielām cepts ķirbis 13.03.2024 21:12

Šādi sagatavoti ķirbji būs lieliska piedeva gan gaļas, gan zivju ēdieniem, turklāt tie lieliski garšo arī kā atsevišķa ukoda.

Klasiskā siera kūka 13.03.2024 09:21

Garda, viegli pagatvojama klasiskā siera kūka, kas pati kūst mutē. Maskarpones sieru var aizstāt ar pilnpiena neskābu biezpienu. Šajā gadījumā biezpiens jāizberž caur sietiņu vai jāsablendē.

Pupiņu, gaļas un kartupeļu kotletes 12.03.2024 08:40

Pupiņas, gaļa un kartupeļi vienmēr bijuši cieņā latviešu virtuvē, bet kad tos visus samaļ un saliek kopā, sanāk gardas, jo gardas kotletes. Garšvielas, ar kurām tās papildināt, protams, varat variēt, bet ķipoku gan noteikti pievienojiet.

Garneļu un siera salāti 10.03.2024 22:14

Maigi, gaisīgi un viegli salātiņi, kas paši kūst mutē. Tie lieliski iederēsies jūsu ēdienkartē gan svētkos, gan ikdienā. Vienkārši un ātri pagatavojami, garneļu un siera salāti būs sātīgs un gards ēdiens, kas sniegs patiesi fantastisku baudījumu ikvienai garšas kārpiņai, nodrošinot īstenu gardēžu cienīgu maltīti. Baudiet tos kopā ar glāzi laba baltvīna.

Kartupeļu un kabaču pankūkas 09.03.2024 09:26

Ja parasti esat pieraduši cept kartupeļu pankūkas bez jel kādām piedevām, pamēģiniet tās dažādot, pievienojot mīklai kabaci. Tādējādi jūs iegūsiet ne tikai jaunu recepti, bet arī nebijušus garšas piedzīvojumus. Un ticiet,- tas ir tā vērts. Šādi gatavotas, pankūkas gan nav tik kraukšķīgas, toties tās ir maigākas, zīdainākas un, pateicoties ķiplokam, arīdzan nedaudz pikantākas.

Plovs ar vistu un žāvētiem augļiem 08.03.2024 09:03

Šo plovu pirmo reizi nogaršoju pie kādas savas draudzenes, kurai, tāpat kā man, patīk virtuvē eksperimentēt, lai ik pa brīdim pārsteigtu visus ar neredzētiem kulinārijas gardumiem.

Kas ir Starptautiskā sieviešu diena un kā tā radās? 08.03.2024 08:18

Šodien daudzās pasaules valstīs svin Starptautisko sieviešu dienu, par kuru tradicionāli tiek uzskatīts 8.marts. Arī pie mums šie svētki laiduši dziļas saknes, un mūsdienās tie visvairāk saistās ar obligātām dāvanām no vīriešu puses, kas visbiežāk ir tulpju pušķis, šampanietis un saldumi. Vai tā bijis arī svētku dienas rašanās pirmsākumos? Nebūt nē. Patiesībā visi jau sen aizmirsuši sieviešu dienas patieso būtību, tās sākotnējo politisko un sociālo jēgu praktiski atstājot bez ievērības. Kas tad patiesībā ir Starptautiskā sieviešu diena un kā tā radusies, to noskaidrosim šajā rakstā.

Pašgatavotas konfektes – lēti, garšīgi un sirsnīgi 08.03.2024 08:15

Svētkiem un ikdienai uz kārā zoba var pagatavot krāsainas un bezgala garšīgas konfektes no brokastu pārslām, iesaistot šajā nodarbē visu ģimeni. Ir taču tik jauki būt kopā!

Nākamā lapa