Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Mazais Kaspars ļoti gaida līdzcilvēku palīdzību

Redakcija
Redakcija

31. jūlijā plkst. 14.00 viesnīcas Lielupe (Jūrmalā) konferenču zālē “Panorāma” notiks “Lielās mīklu grāmatas” prezentācija. Izdevums ir apjomīgākais pirmsskolas vecuma bērniem adresētu literāro mīklu apkopojums latviešu un krievu valodā, kas iznācis Latvijā kopš pagājušā gadsimta deviņdesmitajiem gadiem. Grāmata ir izdota divās valodās – latviešu un krievu.

Mīklu autore ir lieliskā bērnu dzejniece Svetlana Jegorova, latviešu valodā grāmatu tulkojis dzejnieks un literāts Einārs Pelšs, savukārt krāšņās ilustrācijas radījusi māksliniece, Latvijas Mākslas akadēmijas absolvente Jana Nesteroviča.

Mazajiem lasītājiem tiek dota iespēja aktīvi līdzdarboties mīklu minēšanā - katram grāmatas eksemplāram ir pievienots uzlīmju komplekts ar mīklu atminējumiem, bet Solvitas Ozolas veidotais makets ļauj izpaust savu mākslinieka talantu. Projekta konsultants ir Artis Ērglis.

“Lielās mīklu grāmatas” prezentācijas laikā būs iespēja tikties ar grāmatas veidotājiem, baudīt mākslinieku Intara Busuļa un Kārļa Lāča uzstāšanos, kā arī piedalīties labdarības izsolē, kas tiek organizēta sadarbībā ar organizāciju Ziedot.lv. Labdarības izsolē ikvienam būs iespēja par ziedojumu iegādāties kādu no “Lielās mīklu grāmatas” mākslinieces Janas Nesterovičas orģinālgleznojumiem, kuru ilustrācijas rotā krāšņo mīklu grāmatu. Ienākumi no izsoles tiks novirzīti mazā divgadnieka Kaspara Dombrovska ārstēšanai.

Iepazīstieties: Kaspars Dombrovskis – mazs, aktīvs cilvēkbērns. Viņam ir divi gadiņi. Kasparam ir iedzimtas labās kājas kaulu patoloģijas, līdz ar to bērns jau no dzimšanas ir pieradis pie tā, ka viena kājiņa ir stipri īsāka nekā otra. Šobrīd atšķirība kāju garumiem ir apmēram 12 centimetri. Tas ir daudz, tas viņam stipri apgrūtina staigāšanu. Viņš grib augt liels un justies vienkārši laimīgs. Pie mums, Latvijā, viņam nevar palīdzēt, tāpēc nepieciešama ārstēšanās Vācijā un speciālu ortoprotēžu izgatavošana. Vācijā jau ir izgatavota pirmā ortoprotēze staigāšanai, zēns to lieto ikdienā. Kaspars aug un tā ir jāpielāgo. Šī gada augustā Kasparam atkal jādodas uz Vācijas klīniku. Kopējās ārstniecības kursa izmaksas – ortoprotēžu izgatavošana, to pielāgošana un remonts ir 36 000 eiro.

Plašāka informācija par Kasparu un ziedošanas iespējām portālā Ziedot.lv: Palīdzība Kasparam Dombrovskim - ziedot.lv

“Lielās mīklu grāmatas” radošais kolektīvs vēlas palīdzēt Kasparam, tāpēc 31.jūlijā rīkojam labdarības izsoli, kurā ikvienam būs iespēja par ziedojumu iegūt savā īpašumā kādu no mākslinieces Janas Nesterovičas “Lielās mīklu grāmatas” ilustrāciju oriģināliem un palīdzēt mazajam Kasparam dzīvot pilnvērtīgi un bez sāpēm.

Mīļš paldies talantīgajiem mūziķiem: lieliskajam dziedātājam Intaram Busulim un komponistam Kārlim Lācim, kuri arī ir atbalstījuši šo labdarības projektu, un pasākumā priecēja ar savu sniegumu.