Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1), Fid:6, Did:0, useCase: 3

No 1.aprīļa Jūrmalā ir spēkā iebraukšanas maksa

Redakcija
Redakcija

No trešdienas, 1.aprīļa, līdz 30.septembrim, iebraucot Jūrmalas pilsētas administratīvajā teritorijā, ir jāmaksā nodeva divu eiro apmērā. Elektromobiļiem iebraukt kūrortpilsētā atļauts bez maksas. Rudens un ziemas periodā, no 1.oktobra līdz 30.martam, par iebraukšanu kūrortpilsētā nodeva nav jāmaksā

Caurlaižu iegādes punktos darbojas tradicionālie nodevas maksas termināļi, kopumā tādu ir 15. Astoņos termināļos var norēķināties ar bankas maksājumu kartēm, septiņos – skaidrā naudā ar monētām. Šogad divi skaidras naudas termināļi nomainīti pret karšu termināļiem. To pilsētas viesu ērtībām, kuri kūrortpilsētā iebrauc no Liepājas šosejas puses, šogad uzstādīts arī viens karšu terminālis. Tāpat arī Vaivaru caurlaižu postenī šogad varēs norēķināties gan ar monētām skaidrā naudā, gan ar bankas maksājumu kartēm.

Nodevu par iebraukšanu Jūrmalā var samaksāt arī ar īsziņas vai mobilās aplikācijas starpniecību, izmantojot ”Mobilly” pakalpojumu.

Transportlīdzeklim, kas pārvadā fiziskas personas ar ārsta nosūtījumu uz Jūrmalas pilsētas ārstniecības iestādēm, par iebraukšanu Jūrmalā nav jāmaksā. Bez nodevas samaksāšanas iebraukt Jūrmalā atļauts arī transportlīdzekļiem, kas pielāgoti vadītājam invalīdam vai kas pārvadā I grupas invalīdus, bērnus invalīdus vai invalīdus, kuriem ir apgrūtināta pārvietošanās.

Visu gadu autostāvvietas Jūrmalas pilsētas teritorijā vietās, kur atļauta autotransporta novietošana, ir bez maksas, izņemot privātās autostāvvietas.

Iebraukšanas maksa Jūrmalas pilsētas administratīvajā teritorijā noteikta no 1996.gada. Nodeva par iebraukšanu rudens un ziemas periodā Jūrmalā atcelta no 2013.gada rudens, lai sekmētu pakalpojumu uzņēmumu attīstību un veicinātu tūristu skaita pieaugumu aukstajā gada periodā. Savukārt vasaras sezonā, kad Jūrmalu apmeklē liels skaits viesu, ar iebraukšanas maksu tiek regulēta tranzīta transporta plūsma pilsētā, lai saudzētu vidi, nodrošinātu dabas un kūrorta resursu aizsardzību un ilgtspējīgu apsaimniekošanu. 2014. un 2013.gadā tūristu skaits Jūrmalā pieaudzis attiecīgi par 21% un 20%.

Ieņēmumi, ko pašvaldība iegūst no samaksātās iebraukšanas nodevas, tiek izlietoti tranzīta satiksmes ierobežošanai, tūrisma un kūrorta attīstībai, vides aizsardzībai, kultūras pieminekļu aizsardzībai, kā arī citiem pilsētvides uzturēšanas pasākumiem. 

2014. gada sešu mēnešu periodā – no 1. aprīļa līdz 30. septembrim – nopirktas 694 000 vienreizējās caurlaides iebraukšanai Jūrmalā, 55 tūkstoši no tām ar īsziņas vai mobilās aplikācijas starpniecību. Savukārt 2013. gada deviņos mēnešos no 1. janvāra līdz 30. septembrim iegādātas 994 000 iebraukšanas atļaujas, no kurām 23 tūkstoši – ar īsziņas starpniecību.

Nodeva par iebraukšanu Jūrmalas pilsētas administratīvajā teritorijā ir noteikta saskaņā ar Jūrmalas pilsētas domes 2013. gada 25. jūlija saistošajiem noteikumiem Nr. 28 „Par transportlīdzekļu iebraukšanu īpaša režīma zonā Jūrmalas pilsētas administratīvajā teritorijā”. Saistošie noteikumi pieejami mājaslapā Sākumlapa |Normatīvie akti.