Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Motociklam “Vaira” tagad arī blakusvāģis „Imants”

Redakcija
Redakcija

Izstādē “Motocikls 2015” līdzās jaunākajiem motociklu modeļiem slavas saulītē gozēsies skaistais un pamanāmais, pašmāju meistaru darinātais „baltais gulbis” – „Harley Davidson” motocikls vārdā “Vaira”, kam tagad mīļi pieglaužas skaists blakusvāģis „Imants”.

„Kāds tur „Raimonds”, skaidrs, ka šeit jābūt „Imantam”, neviens cits te neiederas,” gardi nosmej motobraucējs un instruktors Uģis Spēlmanis, kura vadītā uzņēmuma „Tanders” paspārnē veikta spēkrata pārbūve. „Doma par blakusvāģi bija skaidra, tiklīdz dzima ideja par „Vairu”, taču tā realizācija ieilga, jo, kā vienmēr, uzradās neatliekami darbi,” teic motobraucējs.

Spoži baltais dzelzs rumaks, kas viens no pirmajiem rotāts ar latvju rakstiem – Lielvārdes jostas elementiem, Rīgas panorāmu un nosaukts bijušās Latvijas prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas vārdā, pirmoreiz tika prezentēts 2012. gadā. Tagad to ir papildinājis blakusvāģis, kas nodēvēts eksprezidentes dzīvesbiedra vārdā. Mocīti ir iemīļojuši ne tikai motobraucēji, šis skaistulis vienaldzīgu neatstāj nevienu.

Elegantais „Imants” ir līdz nepazīšanai pārbūvēts un uzlabots „JAWA” blakusvāģis. „No sākotnējā braucamā nav palicis gandrīz nekas, ja nu vienīgi sāni. „Imants” ir rotāts ar restaurētu senu saktu, kas ieskauj slīpētu dzintaru, turklāt tas ir pamatīgi uztūnots – ierīkota „mūzika”, atpakaļskata kamera un pat televizors, kur skatīties raidījumu „Motociklisti”,” smej Uģis Spēlmanis.

„Lai blakussēdētājam būtu arī ērta sēdēšana, tas aprīkots ar apsildāmu automašīnas sēdekli. Atšķirībā no citiem smukajiem, acīm nepierastajiem braucamajiem, kas vairāk taisīti šoviem, šim esam nedaudz uzlabojuši gaitas īpašības, lai droši var braukt pa mūsu ceļiem. Tīesa, lai blakusvāģis būtu pilnībā pabeigts, pietrūcis pavisam maz – vēl tikai nepieciešams rokturis un pārvalks, bet arī tas drīz būs,” stāsta motobraucējs.

Kā zināms, no 27. līdz 29. martam Ķīpsalā vienlaikus notiks četras izstādes – „Atpūta un sports 2015”, „Medības un makšķerēšana 2015”, „Motocikls 2015” un „Baltic Boat Show 2015”, kas aktīvā un sportiskā gaisotnē aicinās apskatīt, uzzināt un izmēģināt visdažādākās preces aktīvai atpūtai un sportam, makšķerniekiem un medniekiem, jaunākos jahtu un motociklu modeļus, ieklausīties speciālistu ieteikumos un vērot daudzveidīgus sporta paraugdemonstrējumus un sacensības.