Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Kā iekrāt naudu jaunai automašīnai?

Redakcija
Redakcija

Automašīna mūsdienās daudziem cilvēkiem ir nevis luksusa prece, bet gan nepieciešamība, bez kuras ikdienā būtu grūti iztikt. Ražotāji katru gadu nāk klajā ar jauniem un vēl modernākiem modeļiem, tādēļ pircējiem par piedāvājuma daudzveidību nav jāuztraucas. Tā kā mašīna ir apjomīgs ieguldījums, un reti kuram uzreiz pieejama vajadzīgā naudas summa, tās iegūšanai ir vairākas iespējas. Šajā rakstā apskatīsim, vai un kā iespējams iekrāt naudu jaunam auto.

• Nosakiet, kādu automašīnu vēlaties iegādāties!
Zināt to, ko plānojat pirkt – šis ir pirmais solis ceļā uz naudas iekrāšanu pirkumam, jo brīdī, kad būsiet izvēlējušies īsto modeli, arī zināsiet tā cenu. Šeit vajadzētu ņemt vērā ne tikai savas iespējas, bet arī vajadzības. Piemēram, ja plānojat izmantot auto, lai ikdienā dotos uz darbu, skolu vai veikalu, pilnībā pietiks ar nelielu un ekonomisku modeli, savukārt, ja ģimenē ir bērni, visticamāk, jālūkojas pēc ietilpīgākas automašīnas.

• Apsveriet auto uzturēšanas izmaksas!
Kā zināms, ar mašīnu saistītie izdevumi nebeidzas, to iegādājoties. Vienmēr ir jārēķinās ar to, ka no šī brīža Jums savā ikmēneša budžetā būs jāizveido jauna kategorija, kurā daļa ienākumu tiks novirzīti automašīnas remontam, apkopei, detaļu iegādei, nodokļu apmaksai, apdrošināšanai, degvielai un citiem ar transportlīdzekli saistītiem izdevumiem. Auto ir jābūt pārdomātam pirkumam, tādēļ savu finansiālo iespēju izvērtēšana šobrīd un nākotnē ir obligāts solis ceļā uz šo mērķi.

• Izveidojiet budžetu un to ievērojiet!
Kad izpildīti iepriekšējie divi punkti, un Jums ir skaidrs, ko vēlaties iegādāties, nākamais solis ir saprast, cik daudz naudas Jums katru mēnesi jānovirza iekrājumiem. Konkrētu summu visvieglāk būs noteikt izveidojot ikmēneša budžetu (ja Jums vēl tāda nav, iesakām pēc iespējas ātrāk sākt).

Budžetu varat plānot, izmantojot viedtālruņu aplikācijas, datoru programmas vai pierakstot informāciju uz papīra. Svarīgākais, ko vajadzētu izdarīt – detalizēti pierakstīt visus savus ienākumus un izdevumus. Izdevumu apkopošanai ieteicams saglabāt maksājumu čekus un rēķinus, bet pēc tam sakārtot visas izmaksas pa kategorijām, piemēram, pārtika, apģērbs, auto, izklaide, dāvanas vai medikamenti.

Kad tas būs izdarīts, redzēsiet, kāda summa Jums atliek brīvi izvēlētiem tēriņiem. Daļu no tās tad arī varat katru mēnesi novirzīt iekrāšanai jaunam auto. Protams, ņemiet vērā, ka, atvēlot lielāku summu, Jūs ātrāk sasniegsiet savu mērķi!

• Samaziniet savus izdevumus!
Viens no veidiem, kā palielināt summu, ko varat iekrāt auto iegādei, ir ikdienas izdevumu samazināšana. Piemēram, tā vietā, lai katru dienu iegādātos kafiju, pagatavojiet to mājās un paņemiet līdzi termokrūzē, darbā baudiet no mājām līdzi paņemtas maltītes, nevis dodieties uz kafejnīcu, izvairieties no došanās uz izpārdošanām un spontānu pirkumu veikšanas! Šie ir tikai daži veidi, kā efektīvi ietaupīt naudu, ko novirzīt lietderīgiem mērķiem.

• Palieliniet savus ienākumus!
Šī ir vēl viena alternatīva, kas var palīdzēt ātrāk un veiksmīgāk iekrāt naudu jaunai mašīnai. Ja iespējams, painteresējieties esošajā darbavietā par papildu slodzes iespējām, vai arī meklējiet darbu, ko varat veikt vakaros vai brīvdienās. Ja Jums ir kāds hobijs, varbūt ar tā palīdzību arī varat gūt ienākumus? Tāpat varat arī pārdot tās mantas, kas Jūsu mājoklī netiek izmantotas, taču ir pietiekami labā stāvoklī, piemēram, mēbeles, sadzīves tehniku, apģērbu, elektrotehniku un citas lietas.

• Izvēlieties uzticamu aizdevēju!
Lai iegādātos jaunu mašīnu, pircēji nereti mēdz kombinēt iekrājumus ar aizdevumu, kas ātrāk ļauj sasniegt mērķi. Sava sapņa piepildīšanai Jums var noderēt Creamcredit.lv patēriņa kredīts privātpersonām, kas pieejams līdz pat 10 000 eiro apjomā. Skaidri saprotami noteikumi, aizdevuma likme no 15% gadā un caurspīdīgs maksājumu grafiks – tas viss palīdzēs Jums īstenot savas ieceres daudz ātrāk un vienkāršāk. Pirms aizņematies, vienmēr izvērtējiet savas iespējas atmaksāt aizdevumu!