Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Latvijā radīts ekskluzīva dizaina motocikls

Redakcija
Redakcija

No 24. līdz 26. martam izstādē „Atpūta un sports 2017” Ķīpsalā līdzās motocikliem, kvadricikliem, laivām, jahtām un velosipēdiem varēs aplūkot arī Latvijā radītu ekskluzīvu dizaina motociklu „Night Nomad”. Šis eksemplārs lieliski iederētos pat Discovery Channel tūninga raidījumos!

Iespaidīgā, sarežģītā dzelzs rumaka pārveide veikta Latvijā vienīgajā profesionālajā motociklu dizaina meistardarbnīcā „Metalhammers” ar tā idejisko virzītāju un dizaineri Juhanu Losop jeb Aleksandru Blūmentālu priekšgalā. Šis motocikls ir lielisks Latvijas meistaru profesionalitātes un dizaina ideju paraugs.

Dizaina motocikla pamatā izmantots 2012. gada Harley Davidson motocikla modelis Road Glide. Tiesa, no tā teju nekas vairs nav palicis. „Lai izjustu atšķirību, vajag aplūkot sākotnējo motociklu, un tad saskatīsiet dizainera darbu. Motocikls ir kļuvis garāks, tam ir speciāli pielāgoti spārni, somas, bāka, un lielākoties viss ir roku darbs,” stāsta Juhans.

Melno dzelzs rumaku rotā 26 collu liels priekšējais ritenis, īpaši veidota stūre, pašu taisīts metāla kāju balsts čūskas veidolā, kā arī speciāli darināts ādas sēdeklis ar gladiatora tēlu un latīņu uzrakstu Aut vincere, aut mori (Uzvarēt vai mirt). Sēdekli gatavojis motobraucējiem labi zināmais, izcilais ādas meistars Hotabičs, bet motociklu krāsojis Vilnis Krilovskis. Braucamais ir aprīkots arī ar iespaidīgu muzikālo sistēmu – tas papildināts ar sešiem skaļruņiem, kuru kopējā jauda ir 660 W. Turklāt audioierakstu atskaņošanai ir ierīkots bluetooth.

„Moci nevar radīt tikai uz papīra, tas ir jājūt, un arī pašam jāmāk taisīt detaļas. To apguvu pēc Jāņa Rozentāla mākslas skolas absolvēšanas, strādājot rūpnīcā „Sarkanā zvaigzne” kopā ar izcilo dizaineri Gunāru Glūdiņu,” stāsta Juhans, kurš ir Latvijas Dizaineru savienības biedrs.

Izstādes apmeklētāji Ķīpsalā būs pirmie, kas varēs novērtēt „Metalhammers” veikumu, bet jau jūnijā „Night Nomad” tiks prezentēts izstādē “Nortälje Custom Bike Show” Zviedrijā. „Jau 10 gadus mūsu dizainētie motocikli startē dažādās izstādēs Dānijā, Zviedrijā, Vācijā un citur, izpelnoties apmeklētāju simpātijas un arī neticību, ka pie mums Latvijā taisa to, ko var redzēt Discovery Channel tūninga raidījumos,” lepni stāsta Juhans.

Ja vēlies klātienē redzēt arī citus motociklus, jahtas un laivas, iegādāties velosipēdu, preces sportam un tūrismam vai papildināt savus makšķernieku un mednieku piederumus, tad no 24. līdz 26. martam nāc uz aktīvās atpūtas un sporta izstādēm Ķīpsalā! Vēl – Fitnesa dienas Ķīpsalā ar vērtīgām lekcijām un atklātiem treniņiem, kuros ir aicināts piedalīties ikviens interesents. Vairāk: Atpūta un Sports

Izstāžu darbalaiks:
24., 25. martā 10.00–19.00
26. martā 10.00–17.00

Biļešu cenas:
Bērniem līdz 7 gadu vecumam ieeja bez maksas!
Pieaugušajiem – 5,00 EUR
Pensionāriem, invalīdiem, studentiem – 3,50 EUR
Bērniem no 8 līdz 18 gadiem – 3,00 EUR
Īpaši draudzīgs piedāvājums ģimenēm (ģimenes biļete) – 13,00 EUR
(2 pieaugušie + 2 bērni vai 1 pieaugušais + 3 bērni)
Biļetes iepriekšpārdošanā internetā: https://sports-lv.ticketforevent.com/

Autostāvvieta – 4,00 EUR