Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Bridgestone piedāvājumā lielākas un šaurākas konceptriepas- “Large & Narrow Concept Tyre” Jauns degvielas ietaupījuma, efektivitātes un drošības līmenis

Redakcija
Redakcija

Bridgestone piedāvājumā lielākas un šaurākas konceptriepas-  “Large & Narrow Concept Tyre” Jauns degvielas ietaupījuma, efektivitātes un drošības līmenis
Large & Narrow Concept tyre
(Tire size: 155/55R19)

Uzņēmums Bridgestone prezentējis jaunas konceptriepas Large & Narrow, kas no iepriekšējām atšķiras ar palielinātu vertikālo diametru un samazinātu platumu. Ar Bridgestone 155/55R19 izmēra konceptriepām Large & Narrow pirmo reizi plašāka publika tika iepazīstināta 83-ajā Starptautiskajā Ženēvas auto izstādē SALON DE L'auto 2013. gada 5. martā. Nākotnes riepu konceptā iezīmējas 20-30-to gadu senatnes raksturīgās iezīmes: liela diametra šauras riepas.

Uzņēmums Bridgestone paziņojis: „Riepas Large & Narrow iezīmē jaunu riepu konceptu un atšķiras no standartriepām ar daudziem svarīgiem raksturlielumiem.” Bridgestone atzīmē, ka šīs riepas palīdz pazemināt degvielas patēriņu un tādā veidā dod arī savu ieguldījumu CO2 gāzu izmešu samazināšanā, kas savukārt palīdz apkārtējās vides saglabāšanā.
Papildus tam Large & Narrow riepās spiediens ir lielāks nekā standartriepās, bet ekskluzīvais protektora zīmējums un pilnīgi jaunais riepu gumijas maisījums tika radīts speciāli šim projektam.
Pēc ražotāju domām, jaunais riepu dizains un tehnoloģija ļāvuši samazināt pretestību un līdz ar to ievērojami paaugstināt saķeri ar slapju virsmu. Koncepts pierāda, ka parametru maiņa un inovatīvu tehnoloģiju izmantošana Bridgestone jaunajās Large & Narrow riepās padara riepu raksturlielumus pat vēl labākus nekā jau iepriekš ražotajām Bridgestone ekoriepām.

Bridgestone uzņēmumā ir gandarīti par izcilajiem pārbaudījumu rezultātiem un plāno ātrāk sākt šīs koncepcijas riepu sērijveida ražošanu. Daļēji jaunā koncepcija tiks pielietota arī degvielu taupošo Ecopia riepu ražošanai.

Jaunās tehnoloģijas raksturlielumi

1. Apkārtējās vides aizsardzība

Piedāvājot lielāka diametra, bet šaurākas riepas, tiek palielināts spiediens riepās, tādējādi ievērojami ierobežojot riepas saskares laukuma izmaiņas starp riepu un ceļa virsmu. Pie tam, pateicoties riepu struktūras optimizācijai, Bridgestone riepām ir uzlabots pretestības koeficients pat par 30%, salīdzinot ar parastajām 175/65R15 izmēra riepām. Gaisa pretestības samazināšana ir viens no galvenajiem faktoriem ar ko saskaras riepu ražotāji, lai smazinātu degvielas patēriņu. Pateicoties saviem uzlabotajiem raksturlielumiem Bridgestone jaunās Large & Narrow riepas izmēģinājumos ir parādījušas pat labākus rezultātus kā iepriekšējās Bridgestone radītās riepas.

2. Drošība
Šaurais riepu izmērs, pateicoties jaunajām tehnoloģijām palīdz samazināt spiedienu riepās, braucot lietus vai mitrā laikā. Pagarinātais riepas saskares laukums ar ceļu novērš ūdens sakrāšanos starp riepu un ceļa virsmu, kas akvaplanēšanas iespēju samazina līdz minimumam, palielinot pārvietošanās drošību līdz 8 % salīdzinot ar parastajām riepām.

3. Atsauksme
Jauno Large & Narrow konceptriepu attīstīšana kļuvusi par Bridgestone iniciatīvu, lai sasniegtu starptautiskās darba grupas izvirzītās prasības par CO2 izmešu samazināšanu pat par 50%, tādējādi saudzējot apkārtējo vidi.