Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Gribi autovadītāja apliecību, neļauj autoskolai sevi apmuļķot

Redakcija
Redakcija

Kuru autoskolu izvēlēties? – šāds jautājums nereti nomoka tos, kuri apņēmušies iegūt autovadītāja apliecību. Topošie autovadītāji, nonākot izvēles priekšā, ļoti bieži, piekāpjas teiciena: "skopais maksā divreiz" priekšā un dod savu priekšroku autoskolām, kas sola iespēju iegūt tik ļoti kāroto vadītāja apliecību par fantastiski izdevīgu cenu.

Tas ir ļoti cilvēcīgi censties ekonomēt līdzekļus un reizēm pat liekas muļķīgi paiet tik lieliskiem piedāvājumiem garām, taču autoskolu jomā ir daudz zemūdens akmeņu, kas nevienam vien jaunajam autovadītājam pēc tam ir licis atcerēties mūžam seno sakāmvārdu. Vai tiešām šīs fantastiskās cenas, lielās atlaides un zemās cenas ir īstas un pretī tiks saņemts kvalitatīvs pakalpojums?

Nesen DBS Autoskola veica nelielu aptauju, kurā lūdza cilvēkus bez autovadītāja apliecības nosaukt summu par kādu viņuprāt ir iespējams iegūt apmācību autoskolā un nokārtot autovadītāju kvalifikācijas eksāmenus. Jāatzīst, ka aptaujas rezultāti bija šausminoši – lielākā daļa aptaujāto uzskatīja, ka to ir iespējams izdarīt par aptuveni simts latiem. Par šādu summu iegūt autovadītāja apliecību ir neiespējami, pat gadījumos, kad tā sola viena vai otra reklāmas skrejlapa.

Tādēļ pirms ķeraties pie visai sarežģītās nodarbes – autoskolas izvēles, ņemiet vērā dažus padomus, kas ļaus izvērtēt vai dažādu autoskolu solītā Jūsu naudas ekonomija beigu beigās nebeigsies ar to pašu ko pasaka par Čiku!

Patiesība par solīto bezmaksas teorijas apmācību
Teorijas apmācība par brīvu vai par nieka 99 santīmiem ir ļoti vilinoša, taču patiesībā tā ir neiespējama. Visticamāk, ka summa, ko samaksāsiet autoskolai būs daudz lielāka, vai arī Jums nāksies apmaksāt par ko citu daudz vairāk kā tas patiesībā maksā.

Teorijas kurss ir tikai viena pozīcija ceļā pie tiesību iegūšanas, Tev var nākties samaksāt arī par:

Dokumentu noformēšana
Stājoties autoskolā, nereti tiek prasīta maksa arī par dokumentu noformēšanu, kas ietver reģistrēšanu apmācību grupā, līguma slēgšanu. Pirms slēdz līgumu pārliecinies kādā termiņā Jums ir jāpabeidz apmācības, pretējā gadījumā var nākties atkārtoti maksāt par līguma pagarināšanu.

Apmācību karte
Nereti autoskolu audzēkņiem nākas maksāt par apmācību karti – dokumentu, kas apliecina autoskolā iegūto apmācību. Piemēram, visbiežāk šāda maksa tiek prasīta, kad autoskolas audzēknis pēc teorijas apguves nolemj braukšanas apmācību iegūt citā autoskolā.

Skolas teorijas eksāmeni
Uzzini cik maksās pirmais un arī katrs nākamais skolas teorijas eksāmens. Nereti pirmais skolas teorijas eksāmens ir bezmaksas, bet par katru nākamo ir jāmaksā. Tādējādi, ja eksāmenu nenoliksiet ar pirmo reizi, Jums var nākties maksāt un atkal maksāt.

Kvalitātes cena
Rūpīgi jāizvērtē gan cena, gan kvalitāte, jo reti kad lēts vienlaikus ir arī labs. Uzzini cik cilvēki būs vienā apmācību grupā, apskati telpas, kurās norisināsies teorijas lekcijas. Ja iespējams, iepazīsties ar apmācību personālu. Nereti pasniedzēji nesaņem pienācīgu atalgojumu, kas jūtami ietekmē attieksmi pret apmācāmajiem. Noskaidro kā autoskola plāno nodrošināt kvalitatīvu apmācību un kā tā risinās problēmas vai neapmierinātību ar saņemto pakalpojumu?

Praktiskās braukšanas nodarbības
Svarīgi arī noskaidrot vai instruktors ir piesaistīts konkrētajai autoskolai, jo nereti instruktori maksā autoskolām par apmācāmo piešķiršanu, līdz ar to, lai atpelnītu ieguldītos līdzekļus, instruktori apzināti var palielināt braukšanas nodarbību skaitu.

Katram apmācāmajam nepieciešama atšķirīga pieeja, tāpēc arī svarīgi, ka saskarsme ar instruktoru ir patīkama. Pirms apmācību uzsākšanas noskaidro vai autoskola nomainīs instruktoru, ja kaut kādu iemeslu dēļ Jums ar piešķirto instruktoru neizveidosies labs kontakts.

Pārliecinies vai, maksājot par braukšanas nodarbībām, cenā ir iekļauts arī pievienotās vērtības nodoklis (PVN), kā arī saglabā apmaksas čeku par katras praktiskās braukšanas nodarbību. Tie ļaus pierādīt, ka esat veicis konkrētu braukšanas nodarbību skaitu, kas ir svarīgi, ja apmācību karte apmācību procesā atrodas autoskolā, nevis pie Jums.

Izvērtē atsauksmes!
Pirms izvēlies autoskolu, noteikti, aptaujā savus draugus, kolēģus, skolas biedrus un radiniekus. Uzzini sev tuvo cilvēku pieredzi. Bijušie autoskolu absolventi varēs atklāti dalīsies par savu pieredzi un dos ieteikumus par lietām, kurām īpaši jāpievērš uzmanība izvēloties savu autoskolu.

Noslēgumā tik jāpiebilst, ka vienmēr, pētot autoskolu piedāvājamus, paturiet prātā to, ka visam ir jāmaksā tik cik tam ir jāmaksā. Ja teorijas apmācība maksā 99 santīmus un braukšanas apmācības stunda maksā tik pat cik iztērēsiet degvielā šīs stundas laikā, tad atliek uzdot jautājumu: "Kā un ar ko savus bērnus pabaro autoskolas pasniedzēji, un vai apmācībām izmantotais automobilis kādreiz ir bijis servisā uz tehnisko apkopi?". Mēs nedzīvojam pasakā un Ziemassvētki arī ir tikai vienu reizi gadā, visticamāk no Jums kaut ko slēpj.

Iegūsti B kategorijas vadītāja apliecību Drošas braukšanas skolā un esi pārliecināts par savām zināšanām un prasmēm!

Tuvāku info meklē šeit:
B Kategorija - DBS Autoskola

     [+] [-]

, 2016-11-22 12:54, pirms 7 gadiem
Negribētos piekrist tam, ka labu un kvalitatīvu pakalpojumu var piedāvāt tikai par ļoti augstu cenu, arī šajā autoskola - https://autoskola-eksperts.com/ ir laba kvalitāte, bet par cilvēkiem pieejamu cenu.