Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Valentīni un Valentīnas visbiežāk izvēlas apdrošināt savu auto un īpašumu

Redakcija
Redakcija

Visbiežāk Valentīni un Valentīnas izvēlas apdrošināt savu īpašumu un automašīnas, par ko tiek pieteikts arī lielākais atlīdzību skaits, liecina apdrošināšanas sabiedrības BALTA (PZU grupa) dati. Kopumā pēdējo trīs gadu laikā abiem vārdu īpašniekiem BALTA atlīdzībās izmaksājusi vairāk nekā 210 tūkstošus eiro.

“Atzīmējot Valentīna dienu, arī mums bija interesanti uzzināt, cik atbildīgi pret sevi un apkārtējiem ir, iespējams, romantiskāko vārdu īpašnieki. Jāatzīst, ka apdrošināšanas pakalpojumu izvēlē gan Valentīni, gan Valentīnas ir vienisprātis, priekšroku dodot īpašuma un transporta apdrošināšanai. To iegādājušies attiecīgi 39% un 35%. Pie biežākajām izvēlēm ir arī ceļojumu un nelaimes gadījumu apdrošināšana,” norāda Juta Šteinerte, BALTA komunikācijas vadītāja.

Arī atlīdzības visbiežāk – 74% gadījumu – tiek pieteiktas tieši par īpašumam un transportam nodarītajiem bojājumiem, turklāt šo vārdu īpašniekiem vairākkārt nācies saskarties ar ugunsgrēku rezultātā radīto zaudējumu novēršanu. Lai gan atlīdzības biežāk piesaka Valentīni, lielākās izmaksātās atlīdzības rekords pieder Valentīnai – vairāk nekā 30 tūkstoši eiro.

Saskaņā ar Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes datiem Latvijas iedzīvotāju reģistrā kopumā iekļauti 2,6 tūkstoši personu ar vārdu Valentīns, turpretī Valentīnas, kuras savu vārda dienu gan atzīmē īsi pirms Sv. Valentīna dienas – 30. janvārī –, reģistrētas krietni vairāk – 19,5 tūkstoši.

Viens no šīs romantiskās dienas neiztrūkstošiem elementiem ir sveces, tāpēc BALTA aicina visus svētku svinētājus atcerēties par drošību – aizdegtas sveces jānovieto drošā vietā, kārtīgi jānostiprina, kā arī nekādā gadījumā tās nedrīkst atstāt bez uzraudzības!