Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Siltais laiks klāt! Jāatgriežas pie vasaras riepām

Redakcija
Redakcija

Viens no pasaules lielākajiem riepu ražotājiem Bridgestone atgādina, ka pāreja uz vasaras riepām vajadzīga ne tikai ievērojot Ceļu satiksmes noteikumus, bet ir autovadītāju pašu interesēs. Līdz ko saulīte pie mums atgriezusies uz palikšanu un gaisa temperatūra pārsniedz +15 grādu atzīmi, Bridgestone iesaka pāriet uz vasaras riepām.

To apstiprina dažādi testi, kas parādījuši virkni priekšrocību, piemēram: labāka vadāmība, samazināts bremzēšanas ceļš, degvielas ietaupījums, kas savukārt nozīmē arī mazāku ietekmi uz vidi utt.. Tāpēc, gribat vai nē, bet ir pienācis laiks, lai veiktu pāreju uz vasaras riepām.

Ziemas riepas ir ideāli piemērotas aukstam laikam, bet siltā laikā to rādītāji ievērojami krītas. Vasaras riepas ne tikai garantē izcilu sniegumu, bet arī samazina degvielas patēriņu, ir izturīgākas pret nevienmērīgu nodilumu, un tādējādi samazinās braukšanas troksnis un uzlabojas braukšanas kvalitāte.

Džeks Rønsholts (Jake Rønsholt), Bridgestone Europe Korporatīvās un brenda komunikācijas vadītājs stāsta: "Lai pierādītu vasaras riepu efektivitāti, veicām virkni kompleksu testu, kuros izmantojām jaunās vasaras riepas Turanza T001 un ziemas riepas Bridgestone Blizzak LM. Kā jau varēja prognozēt, riepu testi pierādīja, ka temperatūrai pārsniedzot + 15 grādu atzīmi, vasaras riepas Turanza T001 rādītāji ievērojami pārspēja savas ziemas kolēģes - Blizzak LM- sniegumu gan komforta, ietekmes uz vidi un izmaksu ziņā.”

Jaunās komforta klases vasaras riepas Turanza T001 nomaina Bridgestone ER300 riepu modeli. Turanza T001 parāda lielisku vadāmību, efektīvu darbību gan uz slapja, gan sausa ceļa seguma, kā arī uzlabotu bremzēšanas ceļu. Bridgestone inženieri tāpat uzsver pazeminātu rites pretestību ar Turanza T001 un turpmāko degvielas ietaupījumu līdz pat 3% * atkarībā no braukšanas stila, ceļa apstākļiem u.c .. Vasaras riepas kopumā ir tendētas uz mazāku nevienmērīgo nodilumu pie augstākām temperatūrām, kas nodrošina ilgāku kalpošanas laiku un līdz ar to arī naudas ietaupījumu.

Visbeidzot, Bridgestone Turanza T001 riepas ir saglabājušas ne tikai visas labākās tās priekšgājējas īpašības, bet jaunais produkts nodrošina vēl labāku līdzsvaru starp komfortu un vadāmību.
Pateicoties īpašajam riepu protektora zīmējumam, vasaras riepām Turanza T001 ievērojami samazināts braukšanas troksnis, un patentētā Nano Pro-Tech TM tehnoloģija ir uzlabojusi riepas sniegumu uz slapja ceļa seguma un samazinātu rites pretestību.

Bridgestone iesaka autovadītājiem pāriet uz vasaras riepām, kad temperatūra paaugstinās. Tas pats attiecas uz ziemas riepām, kad temperatūra sāk atkal samazināties zem +10 grādiem.

Kāpēc tad mainīt?

Pāreja uz vasaras riepām ir nepieciešama pēc visiem galvenajiem riepu rādītājiem:
• vispārējais izpildījums uz sausa un slapja ceļa seguma;
• īsāks bremzēšanas ceļš un vadāmība;
• samazināta rites pretestība;
• degvielas ekonomija;
• lielāka nodilumizturība;
• samazināta ietekme uz vidi;
• klusāks sniegums.

- Bridgestone Turanza T001

Riepas Bridgestone Turanza T001 ir premium klases riepas, kas paredzētas kompaktiem un ģimenes auto, īpaši piemērotas vasaras ceļojumiem. Bridgestone Turanza T001 aizstāj autobraucēju labi atzīto riepu modeli Bridgestone Turanza ER300.
Izmantojot jaunu gumijas sastāvu ar Nano Pro-Tech tehnoloģijām, uzņēmuma ekspertiem izdevās uzlabot vadāmību uz slapja ceļa seguma, samazināt rites pretestību, troksni, minimizēt slikto ceļu kvalitātes ietekmi uz braukšanas komfortu. Salīdzinot ar parasto gumijas sastāvu, Nano-Pro-Tech tehnoloģija ar augsta silīcija satura palīdzību samazina riepas sasilšanu pat 2 reizes, kas savukārt uzlabo riepas Turanza T001 izturību. Gumijas sastāvs nodrošina arī maksimālu saķeri ar slapju virsmu.
Ar protektora zīmējuma palīdzību, saīsināts bremzēšanas ceļš uz slapja ceļa seguma un uzlabota saķere līkumos. Sānu rievas nodrošina labu drenāžu.

Vasaras riepas Bridgestone Turanza T001 tagad ir arī Mercedes A, B klases un Mazda6 auto oriģinālajā aprīkojumā. Pieejamas 26 dažādos izmēros riteņiem ar R14, R15, R16, R17 un R19.