Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Nissan LEAF pārtop par iespaidīgu un tumsā spīdošu gleznu!

Redakcija
Redakcija

Izmantojot tumsā spīdošo LEAF, Nissan ir radījuši iespaidīgu mākslas darbu - 207,68 m2 lielu pašportretu.

Izmantojot tumsā spīdošo LEAF, Nissan ir radījuši iespaidīgu mākslas darbu - 207,68 m2 lielu pašportretu.

Gleznu, kurā attēlota Nissan LEAF priekšpuse, radīja netradicionālais automobiļu mākslinieks Īans Kuks no uzņēmuma „PopbangColour". Parasti Īans strādā ar radiovadāmiem automobiļu modeļiem, taču uzreiz piekrita Nissan izaicinājumam piedalīties šajā projektā, izmantojot dabiska lieluma Nissan LEAF, lai ar tā riepām „izbraukātu" stratēģiski izvietotās, tumsā spīdošās krāsas peļķes pāri audumam, tādejādi radot attēlu.

Glezna, kuras radīšana prasīja vairāk nekā 61 stundu, tika uzgleznota izmantojot 60 litrus tumsā spīdošas akrila krāsas uz gigantiska, ar PVC pārklāta auduma. Tā tika veiksmīgi pabeigta 2015. gada 20. martā.

Gleznas radīšana ir apskatāma šeit:



Inovatīvā Nissan LEAF virsbūve diennakts gaišajā laikā absorbē UV enerģiju un citu redzamo starojumu un pēc saules rieta spīd astoņas līdz desmit stundas, tāpēc tas ir nevainojams materiāls tumsā spīdoša gleznojuma izveidei.

Nissan ir pirmais moderno pasažieru automobiļu ražotājs, kas tumsā spīdošo krāsu izmanto kā automobiļa virsbūves krāsu. Kaut arī spīdošas automobiļu virsbūves krāsas jau ir pieejamas, tāpat kā tumsā spīdošas automobiļu apdares uzlīmes, šī, pēc pasūtījuma veidotā, ultravioleto enerģiju uztverošā automobiļa virsbūves krāsa, kas radīta speciāli Nissan, ir unikāla, pateicoties slepenajai formulai, kas satur tīru bezaromāta reto zemes metālu - stroncija aluminātu.

Kuka komentāri: „Šīs gleznas radīšana ir bijis vislielākais izaicinājums, kuru man ir lūgts paveikt - taču tā izskatās fantastiski! Dabiska izmēra tumsā spīdošais Nissan LEAF ir viena no neparastākajām lietām, ko es esmu izmantojis kā gleznošanas rīku."

2010. gadā klajā laistais - Nissan LEAF bija pirmais visā pasaulē tirgotais pilnīgi elektriskais, plaša patēriņa tirgum ražotais automobilis, un tagad tas ir kļuvis arī par visvairāk pārdoto elektrisko automobili pasaules vēsturē. Šim konkrētajam automobiļa modelim tumsā spīdoša virsbūves krāsa tika izmantota tāpēc, lai simboliski parādītu, cik daudz Nissan LEAF īpašnieku savus automobiļus uzlādē ar mājās uztvertās saules enerģijas palīdzību.